CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tynell

Sidor: [1]
1
Teknik / CO2-larm till maskin/teknik-rum?
« skrivet: april 16, 2018, 00:55:04:04  »
Hej, använder mig av Pahlens Minimaster med CO2/Klor och har därmed en tub med CO2 i maskinrummet, ett rum som visserligen är litet men inte är superbra ventilerat, så jag funderar på att skaffa ett gaslarm till detta utrymme.

Google ger mig ingen kärlek idag så jag tänkte kolla om det är någon annan som hittat någon bra lösning på detta?

Jag antar att ett Kolmonoxid-larm inte även löser ut på Koldioxid, eller?
Hittade annars detta som kändes lagom både i storlek och pris: https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sakerhet-overvakning/brand-rok-gas-vatten/gaslarm/kolmonoxidlarm-p21188

2
Vatten och kemi / Hur mycket vatten i sandfiltret?
« skrivet: maj 07, 2017, 13:12:15:15  »
Hej!

Jag tömde ur systemet i höstas och nu är det dags att fylla upp och starta igen. Men...hur mycket vatten ska man fylla sandfiltret (Pahlen 515), står inget i manualen annat än att man ska fylla till hälften - men det är ju innan man har i sanden, min sand är ju redan i. Kommer inte ihåg hur det såg ut när jag tömde i höstas. Ska det vara strax över sandnivån, eller upp till kanten på kärlet? Eller nånstans mittemellan?



3
Markpooler. / Vibrationsljud från UV-lampan?
« skrivet: augusti 08, 2016, 23:00:02:02  »
Tryckte på startknappen för poolmaskineriet idag (yay!) och allt verkar funka som det ska (lite drop här och där vid gängade kopplingar som ska fixas bara). Pumpen jobbar på och hörs knappt, värmepumpen jobbar på och hörs knappt den heller – men uv-lampan låter som en maraccas  <help> trodde inte ens det var en möjlighet att DEN skulle ställa till med oljud.

Min teori just nu är att det är glasröret runt lampan som gör ljudet för att de vickar pga vattenströmmen. Eller vad kan det annars vara som skapar detta missljud i lampan? Och kan man få det att sluta på nått vis?

Vad tror ni?

4
Vatten och kemi / Vilken klornivå kan/ska man ha med UV-lampa?
« skrivet: augusti 08, 2016, 22:52:00:00  »
Ni som har UV-lampa i era pool – vad är en rimlig klornivå att ha när man kör en UV-lampa? De påstår sig ju minska klor-behovet med "upp till 80%"...vilket är under optimala förhållanden, förstås, men lite mindre borde man väl kunna ha om nu lampan gör sitt jobb (jag har en Blue Lagoon 75w).

Läste hos Pahlén att rek nivå enligt socialstyrelsen(?) är 0,5-1,6ppm.

Och hur märker man om man har tillräckligt med klor? Är det så länge vattnet inte blir grönt, eller vad ska man utgå ifrån?

5
Markpooler. / Efterlysning! Åtdragningsverktyg till Astral-inlopp.
« skrivet: juli 28, 2016, 12:58:40:40  »
Hej! Har precis monterat mina inlopp...men saknar det verktyg man behöver för att dra åt ringen runt ett Astral-inlopp det sista varvet (den som håller fast 'kulan' alltså). Antingen har jag slarvat bort det  <hmm> eller så var det inte med i paketet  <dontkn> nu behöver jag ett iallafall.

Finns det nån vänlig själ som kan tänka sig att låna ut sitt verktyg? Bor ni i Nacka/Värmdö kan jag komma och hämta. Annars får vi väl ta det postvägen :-)

Edit: Eller finns det tips på nått annat smart sätt att dra åt den?

6
Teknik / Maskinrum - åsikter?
« skrivet: juni 06, 2016, 14:04:09:09  »
Nu börjar maskinrummet komma på plats, allt är bara torrkopplat än så länge - så jag tänkte passa på att utnyttja er kunskap och rutin för att se om det är nått jag bommat eller tänkt fel så här långt?

Blå rutan på väggen kommer att innehålla en minimaster. Och det ska dras en massa el, i övrigt tror jag att allt är på plats nu :-)

7
Teknik / Montering av UV-lampa
« skrivet: juni 06, 2016, 13:00:37:37  »
Jag lyckas inte hitta någon info om det spelar någon roll åt vilket håll vattnet går genom UV-lampan?
Så som mitt maskinrum är utformat skulle det bli väldigt (väldigt!) mycket smidigare om man ledde vattnet in på botten sidan och ut på toppen - istället för tvärt om, som de flesta verkar ha gjort när jag googlar maskinrum.

Finns det nån anledning att tro att lampan skulle funka sämre pga detta?

Det enda jag kan komma på är att eftersom lampan/glaset är fäst i toppen och om vattnet strömmar mot fästet att det kanske skulle kunna bli en högre anspänning på infästningen.

8
Markpooler. / Liner: Renolit Alkorplan Persian Grey/Blue
« skrivet: juni 17, 2015, 10:51:03:03  »
Är det någon som har den och kan bjussa på någon bild?

Lyckas in hitta några bra bilder där den är på plats, bra små samples vilket jag inte tycker ger en rättvisade bild. Skulle gärna vilja se den in action så att säga :-)

9
Markpooler. / Betongtyp till Tjälldén-blocks-pelare/krönbalk?
« skrivet: juni 12, 2015, 22:37:46:46  »
Sitter som regel och skickar frågor gällande poolbygget till Leif Tjälldén på nätterna, så har man svar tills man är hemma från jobbet igen på eftermiddagen. Men denna gången var det tomt!  <dontkn> Och jag som tänkte sätta igång och gjuta pelare imorn bitti. Så jag hoppas att någon av er kloka kan svara på detta;

– Räcker det att använda grovbetongen som heter K25 till pelarna eller måste det vara K40?

Skillnaden är i tryckhållfastheten och jag har då ingen uppfattning om vad 25 resp 40 Mpa innebär.
Det står att K25 kan användas till "stolpar, plattor etc" på förpackningen, men jag vill bara dubbelkolla med er ruttinerade rävar vad ni säger :-)

Anledning till frågan är att K25 säckarna är ~25% billigare än K40 (Byggmax) så det blir ju ett par tusenlappar på hela poolen räknat. Och det finns ju en del andra hål att stoppa pengarna i under ett sånt här projekt...

10
Markpooler. / Maskinparken igång året runt - nackdelar?
« skrivet: juni 04, 2015, 16:39:10:10  »
En fundering kring vinterstängning.

Jag tänkte låta cikulationen stå på året runt och bara koppla bort värmepumpen över vintern. Där vi bodde tidigare (i en BRF med en thermoblock-pool 5x10m) sköttes det på det viset och det verkar så himla mycket smidigare än att behöva sänka nivåer, baxa bort all utrustning, proppa igen inlopp/utlopp osv. Bara att koppla på värmen & klorera lite extra på våren och köra igång igen. Plus möjlighet till vinterbad förstås :-)

Att bara köra cirkulationen räckte för att hålla det isfritt där och jag räknar med detsamma nu.

Ser ni några nackdelar med detta...annat än att pumpen möjligtvis kroknar lite snabbare pga fler arbetstimmar?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag