VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ny poolare

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Dra igång gammal betongpool
« skrivet: maj 05, 2010, 22:43:53:53  »
Hej!

Köpte hus för ett år sedan och nu har jag börjat planera för att dra igång poolen (2x5 meter) som är från 1949. Poolen har ej använts på decennier.

Planen är att lägga liner i poolen för att säkra att den blir tät samt borra upp nya hål för inlopp, breddavlopp och eventuellt belysning.

Vi har en bergvärmepump (Fighther 1110) och tänkte sätta värmeväxlare, pump samt sandfilter i pannrummet, som ligger i källaren, och dra ut inlopps/utloppsrör till poolen.

Några frågor:
1) Hur hanterar man lämpligen avloppet från sandfiltret. Har förstått att man behöver backspola filtret ibland och att rekommendationen är att koppla in sig på avloppet, vilket är lite besvärligt i vårt fall. Funderar på att leda ut vattnet till gräsmattan istället. Synpunkter?

2) Är det vettig placering av maskinerna tycker ni? Funderar på om man ska sätta sandfiltret halvt utomhus för att ej behöva mekka med sand i källaren samt få närmare till gräsmattan om avloppet släpps ut där.

3) Är inne på att köra med klor i vattnet eftersom det är billig/enkel lösning. Är det värt pengarna att investera i UV- eller salt-rening?

4) Övriga synpunkter på detta projekt?

//Fredrik


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag