CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pirrepuder

Sidor: [1]
1
Hej allihopa, har en fråga som jag behöver råd i. Mitt spa läckte i höstas och jag gjorde bort mig och lät det stå över vintern avstängt med lite vatten kvar i botten. Nu till våren har jag märkt att det läckaget kommer från pumpen/pumparna och det samlas vatten på innerbotten. I övrigt verkar det tätt i slangar m.m. (torrt i övrigt på innerbotten och inga droppmärken)
Tror ni man kan klara sig på att byta pumparna eller har badet tagit mer stryk av vintern?
Finns det någon tekniker i sthlm som känner sig manad att komma och titta och hjälpa till med beställning samt byte av pump/pumpar (är inte säker att båda läcker men minst en). Tack tacksamt emot alla hjälp och framförallt kontakt till någon märeksoberoende tekniker som kan ta sig an uppdraget.

Badet är ett Coyote spa Cheftain från 2009 (på bilden syns pumparna)

Stort tack!!

2
SpaForum / Hjälp! Konstigt vitt "pulver" på botten samt grövre yta i poolen
« skrivet: januari 17, 2013, 20:10:01:01  »
Som topic lyder så har jag på senaste sett ett pulverliknande vitt ämne (?) som lägger sig på botten och ibland i sitsarna, likaså så känns det som det är "bevuxet" av samma pulver på innerväggarna (ytan) under vattnet i poolen, känns tydligt när man sitter mot tidigare, det har blvit grövre, nästan som ett sandpapper.
Kan det vara kalk? jag har provat med "kalk ner" men ingen effekt. Vad kan detta vara och vad ska jag göra tycker ni?

Återigen, stort tack på förhand,

3
SpaForum / Sammnfattning nytt spabad
« skrivet: oktober 28, 2012, 18:19:53:53  »
hej,

Tack för hjälpen vid tidigare frågor om grunden.

Nu är spat installerat och jag har haft en servicetekniker här som gått igenom allt och kört en pipecleaner och svarat på många utav mina frågor :)
Jag köpte ett sparsamt använt 2år begagnat Coyote Cheftian 3600 liter och det är det bästa som har hänt sedan jag flyttade till hus, måste säga att känslan och badet är över all förväntan.
Jag har lite småfunderingar såhär i efterhand som inte teknikern kunde svara på då han inte var kemist utan bara tekniker.
Värdena är i princip konstant perfekta, behöver bara slänga i 1-2 klortabletter efter varje bad, badar ca 30 min om dagen 1-2 pers och ibland upp till 10 på helger men då blir det fler tabletter. Mäter med sticor och tycker det funkar bra sålänge man vill se om  det bara är "ok" eller inte.
Efter att vi körde pipecleaning och bytte filtret så har vattnet varit kristallklart i en vecka.

Det känns lite för enkelt. Har jag missat något?

En annan fråga är om det gör stor skillnad i att inte ha "clips" till locket, det ligger nu endast med självvikt. Ska jag lägga stenar eller något?

Tack igen på förhand,

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag