Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Inspiration för relaxdelen bredvid poolen?  (läst 2669 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Marcy

Inspiration för relaxdelen bredvid poolen?
« skrivet: juni 04, 2017, 17:04:22:22 »
Hej!
Jag är alldeles ny medlem och hoppas nu att jag lägger tråden i rätt forum. :)
Har precis köpt ett hus med inomhuspool och söker lite inspiration för kommande inredning av den tillhörande relaxdelen.
Jag är sugen på att bla. fixa en liten barhörna men fastnar lite på material.
Sätter sig fukten från poolen snabbt i trämaterial exempelvis?

Hur har ni löst det? Vilken typ av möbler? Nån som vill dela med sig av lite bilder?

Tacksam för allt. :)

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Inspiration för relaxdelen bredvid poolen?
« Svar #1 skrivet: juni 04, 2017, 23:28:50:50 »
Vi har en inomhuspool, 8x4 m, i ett ganska stort poolrum. Där finns även en "torr" del, som vi använder dels som ett vardagsrum ungefär, med TV m.m., dels vid fester och liknande. Vi har inga problem med fukt, men allt beror på hur poolen används och hur man har det med ventilation m.m. En helt avgörande fråga är om man täcker över poolen när det inte badas. I så fall håller man fukten borta även om vattnet är rejält varmt. Dock bör inte luften i rummet vara sval och poolen varm, då avdunstar det väldigt mycket. Vi kör både pool och rum runt 29 grader. Vi har avfuktare men de används bara vid bad.

Skall barn använda poolen eller man har poolfester och liknande kan det bli rejält blött, men mest närmast poolen. Barnkalas kräver en "skvättzon" på bortemot tre meter - inget fuktkänsligt inom den zonen!

Vi har möblerat med trädgårdsmöbler av trä i god kvalitet som tål väta, men vi har ju även TV och dator i den torrare delen. Luftfuktigheten ligger normalt på ca 35 % i rummet. Vid bad stiger den till 50-60 %. Extremfall typ barnkalas eller poolfest med många som är blöta blir det någon gång upp till 75-80 %, men högre har det inte blivit. Vi har aldrig haft några fuktskador på möbler eller elektronik. En barhörna som du nämner bör inte vara några problem att bygga. Trä som direkt står på golvet bör dock vara tryckimpregnerat eller liknande - det kan ju alltid bli lite pölar på golvet om det är nära poolen.

Är poolrummet litet i förhållande till poolen kan det nog bli lite svårasre - då blir ju hela rummet inom "skvättzonen".

Utloggad Marcy

SV: Inspiration för relaxdelen bredvid poolen?
« Svar #2 skrivet: juni 05, 2017, 22:24:56:56 »
Tack för svar! Vår pool är i samma storlek som er. Själva relaxdelen ligger på ett "etage" ovanför poolen. Så den bör nog klara sig utan skvätt. Om inte nån (läs sambon) får för sug att göra bomben förstås. ;)
Skönt att höra att möbler i trä är ok att ha.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan