Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Uppvärmning => Ämnet startat av: e3henri skrivet juni 24, 2018, 22:17:23:23

Titel: Installera värmepump mot intex 38mm, kopplingar?
Skrivet av: e3henri skrivet juni 24, 2018, 22:17:23:23
Har precis kopplat upp min intex rampool med deras sandfilterpump samt ozon/saltklorinator.
Otroligt smidigt att bara skruva fast 38mm slangarna med gängad plastmutter och gummipackningar.
Men det är kallt så tänker skaffa värmepump och då är det ju 50mm som gäller.
Trodde det var samma upplägg med skruvmuttrar med packning och en enkel adapter från 50 till 38, men ser att det är hel vetenskap med limmade koppplingar, rörstumpar och klämmor  oavsett om man skaffar bypass eller inte.

Vad tusan behöver jag köpa och lära mig för kopplingar för att då in värmepumpen mellan intex sandpumpen och klorinatorn?
Vill inte förstöra de gängade intex slangarna.
På eubinpoolshemsida står det bara att jag ska köpa sådan här som jag antar ska limmas fast i bypass/värmepumpen, men på 38mm slangen sitter ju som sagt en mutter, alternativt gängade anslutningar på intexprylarna

https://www.rubinpool.se/produkter/pvc-detaljer/pvc-kopplingar/adapter-50-38mm

Intexslangarna ser ju ut så här

https://www.rusta.com/se/poolslang-p75910061.aspx

Hjälp :)
Titel: SV: Installera värmepump mot intex 38mm, kopplingar?
Skrivet av: Mickelin skrivet juli 16, 2018, 19:52:58:58
Intex-slangarna är skräp, så de kommer du snart att vilja byta ut. Men till att börja med: köp två sådana här: https://www.poolklor.com/produkt/pvc-adaptor-hona-50-2fri-mutter-inv/ och en bit 50mm flexslang. Kapa i lagom längd och limma på en på varje slang. Sedan limmar du 50mm flänsarna som följer med värmepumpen i andra ändarna. Så sätter du ena slangen mellan filter och värmepump, andra från värmepump till klorinator. Bypass kan du fixa senare om det behövs. Ofta funkar det bra utan.
Titel: SV: Installera värmepump mot intex 38mm, kopplingar?
Skrivet av: Zenon skrivet juli 19, 2018, 15:08:15:15
Vad har du för intex sandfilterpump då? Är det ingen superpump så behövs ej 50mm, blir rätt dyrt att köra det kan jag lova, då har jag ändå kontakter och får 80% på pem klämmkopplingarna, jag fick hjälp här på forumet, finns trådar, samt ringde till en specifik poolfirma där ägaren är underbar och hjälpe mig, du behöver också DUBBLA https://www.poolklor.com/produkt/packning/ på varje koppling som mickelin länkade dig, har din pump o sandfilter både gängor ut och invändigt finns det flera alternativ, fördelen med klämring som jag kör på flera ställen, är att man slipper läckage om man misslyckas med lim, och lättare att justera längder på slangar osv. Pem klämring 50mm passar med flexslangen :)