CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Affe

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Pool-tabbar
« skrivet: juni 12, 2011, 21:59:46:46  »
Tänkte jag skulle dela med mig en klippsamling om vad man kanske inte ska göra vid en pool. En del är påhittiga. Rätt rolig  :)
http://www.roligavideor.com/videokipp/senaste/sevideo/798/allmaent-roligt/pool-tabbar.html

2
Ovanmarkspooler / Reva i liner
« skrivet: juni 07, 2011, 17:35:43:43  »
Igår när jag dammsög så upptäckte jag en reva på botten som är ca 3-4 cm. Inte kul såklart då jag gjorde linerbyte förra året. Och jag har ingen som helst aning vad som orsakat revan. Vad jag kan se idag så har det inte läckt ut mycket vatten alls.
Jag har tänkt att laga linern med tillhörande lagningskit. Hur länge kan man förvänta sig att en lagning kan hålla? Kan det hålla linerns livslängd eller är jag tvungen till att byta liner inom något år?

3
Övriga frågor! / Dyker ner i barnpool
« skrivet: februari 16, 2011, 18:41:58:58  »
Undra om man skulle våga sig på att göra som den här killen  :D
http://roligavideor.com/videokipp/294/dyker-fran-hoeg-hoejd-ner-i-en-barnpool.html

4
Uppvärmning / Placering av solvärmemattor
« skrivet: juli 19, 2010, 22:33:58:58  »
Ska montera upp solvärmemattor från J & F Fritid. Det problem jag har är att det bästa solläget där jag helst vill placera mattorna är taket brevid poolen, och taket börjar 3,5 meter över pumpen. Taket lutar ca 45 grader, så överkanten på solmattorna blir ganska högt upp. Högre än vad J & F Fritid rekommenderar. Pumpen är på 750 w (1 hk). Kommer pumpen orka att skicka upp vatten i mattorna eller kommer det inte att fungera?

5
Ovanmarkspooler / Fylla storpool
« skrivet: juni 07, 2010, 10:57:14:14  »
Jag håller på att fylla på poolen och allt har  gått bra förutom att jag har mindre material att dra över på kortsidorna. Jag har fyllt till ca 50 cm men har nu stoppat. Det är luft mellan plåt och liner och jag funderar på att testa damsugarmetoden.
Det jag är lite rädd för är att linern ska lossna där jag har lite material och åka ner i poolen. Jag har spänt upp bra ( inga veck på väggen än så länge) och spänner fast linern med plastlisten och har satt dit topprälsen för stabilitet.

Hur har ni med stoorpool gjort? Kan jag försöka ta ut luft fastän jag har så mycket vatten i? Eller ska jag strunta i det och bara köra på?


6
Ovanmarkspooler / Poolen förstörd
« skrivet: april 24, 2010, 17:31:04:04  »
Idag när vi tog bort vinterplåtarna så gjorde en mycket tråkig upptäckt. Plåten i poolväggen har vikt sig längst ner runt ungefär halva poolen. Antar att det är isen som gjort denna skada men tycker det är väldigt konstigt. Skadan i sig tycker jag är mycket märklig. Vinterlåtarna som skyddat poolen har legat på en ram runt poolen och inte belastat poolen på något sätt och vi har ju haft snö som borde ha isolerat mot den värsta kylan. Poolen är en storpool från J & F Fritid 7,6 x 4,5 m som är byggd -07.

Undrar om detta kan täckas av hemförsäkringen? Får inte tag på någon idag då det är lördag. Misstänker att så är inte fallet men vill ändå slänga ut frågan. Och är det någon som vet om man bara kan få tag på de delar som har förstörts? Plåten, linern och ett par stödben är förstörda.
Det är en sorglig dag hemma hos oss idag  :(

Lite bilder på eländet












7
Vatten och kemi / Klorpuckar
« skrivet: maj 04, 2009, 17:57:43:43  »
Min andra säsong med pool  :) Förra säsongen använde jag dagsklor och denna säsong har jag gått över till veckoklorpuckar från saniklar. Mitt problem är att jag inte får till det med rätt klordosering. Med ett hörn bortklippt får jag för lite klor och klipper jag 2 hörn så får jag för mycket klor. Med 2 hörn uppklippt ligger klorvärdet mellan 2-3 mg/l. Jag var förbi poolkungen och frågade, de sa att jag skulle ha 2 puckar i med ett hörn klippt på varje påse. De sa att hörnen skulle klippas upp så hålet blev i storleken med en femkrona. Men jag vill inte ha 2 puckar liggandes i skimmerkorgen för jag tycker de tar för mycket plats. 

Jag har en pool med ca 40 m3 vatten. Om någon som använder dessa puckar med en pool i liknande storlek så skulle jag vilja veta är hur stort hål och hur många jag ska klippa för att bara ha en puck åt gången?

8
Övriga frågor! / Tips om ett nystartar pappaforum
« skrivet: april 02, 2009, 14:44:23:23  »
Ett nystartat forum för pappor söker medlemmar för diskussioner   :) länken är www.pappasnack.se
 Hoppas jag inte bryter mot några regler för att jag gör lite reklam för sidan

9
Vatten och kemi / Ny och oerfaren
« skrivet: september 12, 2008, 21:53:23:23  »
Vi har köpt ett hus som har j&f storpool installerat i ett altandäck på utsidan. Vi tycker såklart att en pool är en jäkla bonus. Problemet är att jag har haft huset i 4 veckor nu och fått ganska vaga instruktioner av förra ägaren hur man sköter en pool. Han sa att man bara slänger i en dagsklortablett varannan dag. Och blir det varmt och soligt varje dag så slänger man i varje dag. Han visade hur man backspola och sen sa han att det va bra med det. Han visade hur man tog test på ph/klor test med ett testset från j&f som jag finner helt värdelöst. Jag har nu läst mig till mycket hur jsg ska sköta poolen men känner mig fortfarande ganska osäker på om jag gör rätt. Jag har köpt mig ph/klormätare på tablettform som jag finner väldigt lätt att läsa av. Problemet är när jag ska chockklorera.. jag har ingen aning om hur jag ska ska chockklorera med tabletter som säger att du ska tillföra en tablett per 1000 L... Ja en kubik bara... Det måste vara tryckfel eller något. Men jag råkade i början överdosera med klor så jag fick inget utslag när jag mätte klor med tablett. Så jag fick vänta tills klorhalten sjönk. Min pool har 41 kubik vatten och jag är skitnervös att jag ska göra nåt fel så råd tar jag väldigt tacksamt emot.
En annan fråga jag har är hur jag får bort all skit i kanter och hörn. Det hjälper lite med borste men dammsugaren tar inte upp ett skit av det. Det ser förjävligt ut och förra ägare sa att ända chansen att få bort det är att dyka ner med skurborste.

Jag är otroligt tacksam för svar och tips av alla dess slag. Hoppas jag inte snurrat för mycket i vad jag skrev. :) Jag har säkert skrivigt i fel forum med dessutom. Simma lungt

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag