Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Affe

Sidor: [1] 2 3
1
Övriga frågor! / Pool-tabbar
« skrivet: juni 12, 2011, 21:59:46:46  »
Tänkte jag skulle dela med mig en klippsamling om vad man kanske inte ska göra vid en pool. En del är påhittiga. Rätt rolig  :)
http://www.roligavideor.com/videokipp/senaste/sevideo/798/allmaent-roligt/pool-tabbar.html

2
Ovanmarkspooler / SV: Reva i liner
« skrivet: juni 12, 2011, 16:04:47:47  »
Jag har nu i några dagar kontrollerat vattennivån och jag har kommit fram till att det inte läcker tack vare betongtäckmattan som ligger under linern. Tur måste man ha ibland  :). Men självklart ska jag laga revan ordentligt.

I vår förra liner blev det tidigt en läcka, redan första veckorna. Den sprack i en svets. Hur som, när vi lagade tog vi inte den där sladdriga medföljande genomskinliga plasten, vi klippte av en bit av linern, ja på vår så drar man linern över kanten så att säga, och då var det lätt att klippa till en lagom bit. Smackade på rejält med lim, vek biten dubbel, dök ner och la biten på plats, tryckte sedan fast med tårna. Satt efter ett dygn så ordentligt att den inte gick att få loss. Nu har vi, pga fler sprickor, bytt linern, och den där första lagningen sitter som bara den, gick inte att slita loss.

Vi provade den medföljande genomskinliga laglappen nyligen, skulle fixa förstärkta hål i soltäcket för att fästa en upprullare, i alla fall så rekommenderades just detta förfarande med den genomskinliga laglappen, men det var totalt värdelöst, den genomskinliga blev sjukt sladdrig, och ändrade form och blev större och tunnare och skrynklade till sig så att den släppte hela tiden, jag rekommenderar att du använder en bit riktig liner istället.
Lycka till.

Jo jag håller absolut med om det du säger om den genomskinliga lagningslappen. Väldigt svår att använda. Jag ska ta och klippa till en bit av liner och limma dit. Jag har även vart förbi olika poolfirmor för att höra vad de har för tips. Har vart lite olika bud. En poolfirma sa att en lagning håller nått år eller 2 om man har tur. En annan säger att det kommer hålla lika länge som linerns livslängd. Sen frågade jag vad de tycker om att ta en bit liner och limma dit istället för plastbiten. Någon tyckte det lät bra en annan sa att det är svårare att limma liner mot liner och att plastbiten var elastisk och bra för ändamålet. Lustigt med så olika svar men ändå kul att höra lite olika åsikter.

3
Ovanmarkspooler / SV: Reva i liner
« skrivet: juni 08, 2011, 21:40:24:24  »
Jag gjorde ett försök att laga revan igår kväll. Det var inte lätt kan jag säga. Min sambo tryckte ner mig med borsten  ;D men det var väldigt svårt att stanna på samma ställe utan att ha något att hålla i.  Den genomskinliga plastbiten man ska lappa med blev sladdrig och utdragen när limmet kom på. Så den var otroligt svår att få på plats på ett bra sätt. Det mesta va revan blev lagat men tyvärr så fäste inte ena änden av plastbiten så några mm är inte täckt.
Jag funderar på att försöka få bort så mycket av plastbiten som möjligt och istället ta en bit av överskottet på linern och limma dit. Kan det vara en bra ide tro? Jag får förmodligen sänka vattennivån så det blir enklare att göra ett riktigt jobb. Men jag har inte så stor lust att tömma ut uppvärmt vatten just nu. Skulle jag kunna vänta till slutet av sommaren med att laga detta eller är det dumt att vänta så länge? Det läcker inte mycket. På ett dygn ca en halv cm, och då har jag inte haft poolen täckt pga att jag vill få ner klorhalten lite. Jag tror betongtäckmattan under linern hindrar att det inte läcker mer. Men det är bara vad jag tror  :). Jag är väldigt tacksam för svar på mina frågor eller förslag på hur jag kan göra för att får ordning på min liner.

4
Ovanmarkspooler / Reva i liner
« skrivet: juni 07, 2011, 17:35:43:43  »
Igår när jag dammsög så upptäckte jag en reva på botten som är ca 3-4 cm. Inte kul såklart då jag gjorde linerbyte förra året. Och jag har ingen som helst aning vad som orsakat revan. Vad jag kan se idag så har det inte läckt ut mycket vatten alls.
Jag har tänkt att laga linern med tillhörande lagningskit. Hur länge kan man förvänta sig att en lagning kan hålla? Kan det hålla linerns livslängd eller är jag tvungen till att byta liner inom något år?

5
Övriga frågor! / Dyker ner i barnpool
« skrivet: februari 16, 2011, 18:41:58:58  »
Undra om man skulle våga sig på att göra som den här killen  :D
http://roligavideor.com/videokipp/294/dyker-fran-hoeg-hoejd-ner-i-en-barnpool.html

6
Byggtrådar / SV: Storpool - 7,6 x 4,5- från JF-Fritid byggs i Kottebo
« skrivet: augusti 12, 2010, 21:30:25:25  »
Men låt gärna reningen gå mycket nu när ni har haft stillstående vatten så länge :) Jag hade låtit det gå runt dygnet runt i minst en vecka, men jag är väl kanske lite nojig  :)  Jag kör pumpen minst 12-13 timmar per dygn. Men i 2 säsonger har jag kört pumpen utan avbrott dygnet runt från april till oktober men blivigt nojjig pga att J & F Fritid säger att pumpen inte klarar mer än 8-10 timmar max.. Då undrar jag om det gäller nuvarande pumpar eller om de gamla pumparna är lika dåliga? Jag har vänner med pooler från poolkungen, folkpool bla, som rekommenderas att köra pumpen dag som natt. Ursäkta att jag frågar mitt i eran byggtråd, hoppas ni inte tar illa upp  O0

7
Byggtrådar / SV: Storpool - 7,6 x 4,5- från JF-Fritid byggs i Kottebo
« skrivet: augusti 04, 2010, 22:05:39:39  »
Vad har ni för dimension på Pex-slangarna? Ser att ni har kopparkopplingar till slangarna, hur klarar de klorerat vatten? Lite nyfiken för att jag har köpt PEM rör som jag ska koppla till mina solfångare och kollar runt efter vad för kopplingar jag kan använda. Men kollat efter plastkopplingar eftersom de är billigare.
Eran pool ligger verkligen snyggt nedanför huset. Kan tänka mig att det blir en härlig utsikt därifrån när det är färdigt  :)

8
Uppvärmning / SV: Placering av solvärmemattor
« skrivet: juli 20, 2010, 07:22:06:06  »
Jag glömde nämna att jag ska sätta upp 3 mattor som har storleken 4,5x1. Alltså "toppen" av mina mattor bör hamna ca 6-7 meter över pumpen. Nu lutar ju taket och jag har inte räknat ut exakt.. J & F Fritid rekommenderar högst 5 meter upp till överkant av mattorna.

Hej!

Jag har "toppen" på mina solpaneler på garagetaket, ca. 4 meter över pumpen som är på 0,8 hk, så det borde inte bli några problem för dig heller. Enligt Miamipool där jag köpte mina kunde jag lägga dem på hustaket ca 6 meter upp.

Mvh Magnus

Är flödet så bra att du känner att pumpen skulle klara av om du hade överkanten av solpanelerna 6 meter över pump?

9
Uppvärmning / Placering av solvärmemattor
« skrivet: juli 19, 2010, 22:33:58:58  »
Ska montera upp solvärmemattor från J & F Fritid. Det problem jag har är att det bästa solläget där jag helst vill placera mattorna är taket brevid poolen, och taket börjar 3,5 meter över pumpen. Taket lutar ca 45 grader, så överkanten på solmattorna blir ganska högt upp. Högre än vad J & F Fritid rekommenderar. Pumpen är på 750 w (1 hk). Kommer pumpen orka att skicka upp vatten i mattorna eller kommer det inte att fungera?

10
Ovanmarkspooler / SV: Fylla storpool
« skrivet: juni 07, 2010, 13:07:59:59  »
Ok det låter ju bra  :) men det jag är lite orolig för är att jag har 1,5 dm duk över på långsidorna men bara 3-4 cm duk över på kortsidorna.. Det är väl inte normalt?
Linern är centrerad och jag har inga veck i botten så jag tycker det är mycket märkligt.
Jag kommer väl få mer material efter att jag fyllt på antar jag..

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag