Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Micke34 skrivet oktober 23, 2014, 19:25:58:58

Titel: Vinterplåtar
Skrivet av: Micke34 skrivet oktober 23, 2014, 19:25:58:58
Hej. Då var det dags att stänga poolen för första gången, men jag undrar lite angående vinterplåtarna. Jag har en walupool starlight som försäljaren föreslår ska ligga kvar och sedan plåtarna uppe på. Bör man lägga plåtarna med fall och bör man även försöka täta hålrummen som uppstår med brädor el. Liknande mot skräp/ drivsnö ?
Titel: SV: Vinterplåtar
Skrivet av: gadden skrivet oktober 23, 2014, 21:46:45:45
Jag har också ett walupoolskydd men jag tar bort det på vintern.
Jag skulle täcka för hålen i båda lägena. Om man inte har skyddet under så är det lätt att få in massa skräp och löv i poolen eller än värre, något djur som som kryper in drunknar. Våran katt kröp in när jag höll på och lägga på skyddet, hade precis fått på alla plåtar men inte hunnit täcka för hålen. Hörde ett plask när hon föll i vattnet, fick dock av plåten rätt snabbt och kunde fiska upp henne.
Med skyddet på så skyddar det mot att skräp och löv blåser in och lägger sig på skyddet och förmultnar vilket kan orsakar fläckar som blir svåra att få bort.
Kan du bygga ett litet fall på plåtarna så gör det, tror dock inte det är jätteviktigt. Vi har inte haft något och det har fungerat bra.
Titel: SV: Vinterplåtar
Skrivet av: Conny737 skrivet oktober 25, 2014, 09:50:21:21
Har också Walu,  poolfirman rekommenderade inte att ha skyddet under plåtarna.  Istället föreslog dom att lägga en billig press på vattenytan och klämma fast den under reglarna som pool plåtarna sitter på. Fungerade bra tyckte jag. Ett annat alt är ju att täppa till hålen. Jag har letat efter skumgummiprofiler att sätta i dessa, men inte hittat någon firma som säljer sådana. Så jag fortsätter med press. Första året la jag plåtarna utan fall,  på våren var nivån uppe vid inloppen trots att jag tyckte jag sänkte nivån ordentligt.  Kunde kanske gått illa mht frysning.