VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - vice

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Solpanel/styrning
« skrivet: maj 27, 2008, 08:12:49:49  »
Hej,
Jag har beställt ett 12m2 paket med separat motor från primastar. Är det någon som känner till något smart ljusrelä som jag kan koppla till motorn? Typ en inverterat skymningsrelä? Jag vill att motorn ska sätta igång så fort solen tittar fram i ett par minuter :-). Funderade på Primastars styrning men vad jag förstod så gick den bara in en gång i timmen och kände av vattentempen och rent teoretiskt så kan ju solen vara framme en timme och då missar man den ifall det e fel timme  ::)

2
Uppvärmning / motorstyrning mellan pool/radiator har fått fnatt
« skrivet: maj 15, 2008, 14:34:16:16  »
Hej vänner.

Nytt hus med ny (befintlig) pool och nya problem :-)

Motorstyrningen mellan vvx och radiatorslingan får fnatt när poolen uppnått rätt temp. Då står den och växlar mellan slingorna tills poolvärmen går igång igen och den ställer sig rätt.

Kan det vara motorn som är trasig eller är det bara felkopplat någonstans? Förra ägaren sa att det alltid varit så och han löste det genom att dra ut sladden till motorn när han värmde...inte mycket till automatik då :-)
Det är en IVT styrning.

Någon som varit med om liknande?

3
BadkarsForum / Kina Kar
« skrivet: augusti 22, 2006, 15:56:08:08  »
Hej,

Tänkte bara dela med mig om mina massagebads erfarenheter.

Jag har provat två modeller

Ett A304 från SSWW som jag köpte på Importlagret.
Karet kändes lyxigt och rejält byggt. Men kraften i massagen var under all kritik. Det masserade i princip ingenting...Vattnet bara virvlade runt lite i karet. Jag skickade tillbaka karet o fick alla utgifter betalade. Importlagret skötte allt perfekt.

Nu har jag fått mitt andra Kina kar (från annan leverantör avslöjar inte vilken då jag inte är klar med dom än.). Det är ett Potter av märket PAS 1815.

Detta kar har tillskilnad mot A304 3 st motorer 2 för massage och 1 för bubblor. Det jag kan säga om det är att det är ett miffo till ingengör som ritat ihop det. Massagenpumpen till ena halvan av karet sköter man med den "lyxiga" digitala kontrollpanelen. Pumpen till luft och andra massagepumpen styr man med varsin knapp? Anslutningskablarna är försedda med stickprop?! med väldigt korta kablar så där gäller det att koppla om allt och dra fram 3 nya grupper till badrummet från elcentral (inte 3-fas). Luft bubblet är inte jämt fördelat i karet så på ena sidan har man bara bubbel vid benen och på andra sidan så har man bublor upp till häcken.

Massage kraften i detta kar är åxå väääldigt dåligt, snäppet bättre en på ssww. Det är exakt samma komponenter i karet. Troligtvis från samma fabrik.

Slutsatsen är att karen från Kina har dålig massage styrka men att dom nog fyller sin funktion för det priset man betalar. å man får räkna med en del el jobb ifall man vill koppla in dom på ett bra sätt. Snygga e dom iaf :-)


4
Ovanmarkspooler / Poolbelysning
« skrivet: maj 16, 2006, 10:30:45:45  »
Hej,

Tänkte bara dela med mig av min budget idé om hur jag tänder Poolbelysningen utan att gå ner i källaren där elen sitter. Jag orkade inte dra upp en brytare till poolen.

Jag styr lamporna inne i vardagsrummet med en sån där budget fjärr med 3 uttag från rusta. Hade 1 uttag över som jag satte på stickproppen till lamptrafon :-) typ 250 kr kostar en fjärr med 3 utag. inte lika smart som X10 men betydligt billigare :D

-Vice

5
Uppvärmning / vvx bergvärme
« skrivet: maj 12, 2006, 17:52:43:43  »
Hej,

Jag håller som bäst på att värma poolen med min Pahlens maxiflo 75Kw. Men jag är lite fundersam...På tempmätaren jag har på IVT pannan när jag kör allt så står det att vattnet till vvx (tror att det är det värdet) är ca 24 grader (rören till vvx är varmare)? Känner jag på returvattnet i poolen så är det knapt märkbart varmare...Någon som vet ungefär hur mycket varmare det "brukar" vara? Tilskottet går åxå på efter en timme då pumpen inte verkar fixa tempen...Fast jag stängt av tillskottet i poolskåpet...Supporten IVT verkade inte heller ha någon större koll när rör killen ringde dom å frågade om lite saker.

Rör killen som var här o satte upp den har inte så jätte bra koll verkar det som...Bra på rör men inte på pool. Han kommer på måndag igen o jag släpper inte ut han förns det funkar :-) (om han får det att funka)

En annan sak...Ni med bergvärme och vvx...Hur mycket flöde har ni igenom vvx? Jag har hälften av vattnet från min 3/4 HK pump. Kör ni anläggningen dygnet runt med värme? Jag en pump till allt så reningen måste åxå gå då...Men det gör ju inte så mycket.

Jag gissar att vi har experter (RLA) :-) på området här inne som kanske kan dela med sig av sina erfarenheter

Jag har en IVT Green line HT 9 + och deras poolskåp och pahlensvärmare 75Kw...

Btw. En av våra katter badade första gången i poolen igår han var dyngsur :-) Hoppas han håller sig därifrån i fortsättningen...Vill ju inte att han ska klösa söder linern när han ska kravla sig upp...

mvh Vice :)

6
Ovanmarkspooler / Poolen kanske läcker...
« skrivet: maj 08, 2006, 20:58:20:20  »
Hej,

Jag tror att min ovanmark pool läcker...Håller som bäst på att fixa till allt och jag har för mig att jag hade mera vatten i när jag fyllt upp den...Men nu har det sjunkt en bit inbillar jag mig...Jag har fuktigt på skuggsidan av poolen men det kan ju vara allt möjligt...Blir ju en del slabbande med vatten när man leker pool.

Jag gissar på att läckan kan sitta vid returerna...Hade lite problem där tidigare...Men jag lyckas inte få lös dom igen...Var tydligen för stark...E det någon som har erfarenheter av att leta läckor? Är det karamelfärg som gäller? eller finns det något annat smart sätt?

Hälsningar en paranoid Vice  :P

7
Uppvärmning / Värmeväxlare läcker!
« skrivet: april 27, 2006, 20:24:35:35  »
F-n va trött jag blir  >:D...Kopplade in min Maxi-flow 75Kw från Pahlens igår...Det läckte naturligtvis lite (droppade) Så jag tömde polen under returen igen och plockade bort kopplingarna igen...Gjorde om och tog till en satans massa gängtape denna gång...Det läcker fortfarande, fast mindre...

Är det någon som vet om det ska vara några speciella kopplingar för att ansluta denna Vvx? Jag har vanliga plast kopplingar inköppta på Folkpool. Finns det något special man kan använda? lr ska jag ta en satans massa vulktape o Silikon  ;D. Korkad o dumsnål som jag var så satte jag aldrig dit några kranar så jag måste tömma igen om ingen har något bra förslag....

På den possitiva sidan så har allt annat klarat sig under vintern, glömde tömma solpanelerna på vatten innan det frös ute...Men dom hade bara hoppat isär på ett ställe, var bara o trycka ihop...

-Vice

8
Uppvärmning / Klorinator och värmeväxlare
« skrivet: november 23, 2005, 13:06:38:38  »
Hej,

Läste i monteringsanvisningen till Pahlens Maxi-Flo att man inte får ha en klorinator ansluten i systemet ifall man ska ha värmeväxlare? Är det någon som har några synpunkter på detta? Är risken stor att man pajar växlaren även om man inte har den på samma slinga? har två utlopp i poolen och på den ena sitter klorinatorn.

Tänkte koppla växlaren på den andra.

-Vice

9
Uppvärmning / Värmeväxlare
« skrivet: november 07, 2005, 21:22:12:12  »
Hej,

Hade min bergvärmeleverantör hos mig idag...Han ska dra fram rör från min bergvärme till min 20 kubiks ovanmarkpool så jag kan koppla in kalaset till våren när det finns lite kulor på kontot.

Enlig honom så hade dom en värmeväxlare för 11.000 kr som skulle räcka då ingick "poolhus" (gissar på att det är styrningen till växlaren) tycker det låter lite billigt om man tittar på ex. Lainex hemsida. då den billigaste kostar 12.500 för en för 28 KW. har läst att man ska/bör ha 75KW när man har bergärme.

Vad rekomenderar forumet att man ska lägga sig på? har en IVT HTE 9 plus som jag tror levererar 9KW. 65 grader varmt vatten max.  Har även 10m2 matta på taket som ska hjälp till och värma då den gula lampan i himlen lyser :-).

En sak till...Hur säkert är det att dra in PEM slangen i källaren? Vill inte ha växlaren ute...Men det vore inte så kul ifall slangen/koppling skulle brista då har man ganska fort några 1000 liter vatten i källaren. Finns det några special kopplinar man kan använda när man drar in grejerna i kåken som är av "säkrare" kvalitet?

mvh Vice

10
Ovanmarkspooler / Cranpool FÄRDIG
« skrivet: augusti 05, 2005, 19:41:07:07  »
Äntligen så är poolen fylld och ikopplad, Solvärmare o allt! Var lite nervös när jag satte igång pumpen, förväntade mig några fontäner :). Men allt var lungt så när som på en läckande två vägs koppling som verkar vara helpaj och kopplingen till skimmern (För lite gängtejp).

Sen verkar jag sakna O-ring till klorprylen...Läcker åxå som ett såll.  Över lag så e jag nöjd, 3 veckors slit har äntligen nått sitt slut...Nästan...Ska ju byggas trall å sånnt åxå men det får nog fan vänta till nästa år. Man vill ju hinna bada också.

Fråga:Brukar ni låta era pumpar gå dygnet runt? I beskrivningen så står det att det räcker med 6-8 timmar/dygn. Bör man ju kunna ha den avstängd på natten.

mvh Vice

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag