CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hosse

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Markpooler. / SV: Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 14, 2020, 12:27:35:35  »
Det verkar vara Thermopool som är den bästa lösningen för oss. Har ju fjäll både på ena långsidan och under poolen i dag. Blir riktigt stabilt då kan jag tänka mig.

Har fått erbjudande i Norge på dessa priser:

1. 3x7 pool inkl trapp och VVS: 90.000 NOK
2. Nedfäld lamellrulle: 110.000 NOK eller lamellrulle på terrassen: 72.000 NOK (bägge motoriserade med fjärrkontroll)
3. Motströmsaggregat: 26.000 NOK

Hur verkar dessa priser mot Sverige?

Dom anslår byggtid till 3-5 veckor (när jag gör allt själv och får in en betongbil två gånger). Varför tar det så lång tid? Är det pga härdningen?

2
Markpooler. / SV: Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 08, 2020, 15:15:14:14  »
@Oneill:
Tack för svar.
1. Det är väl alla svar jag får här, som får mig at välja pool och därefter kommer väl budgeten upp. Givetvis vill man som alltid betala så lite som möjligt, men jag vill ha nåt som lever länge och är lätt att ha med att göra. Om det kostar, 200k eller 500k visar sig väl till slut. När jag byggde poolen vi har i dag för 15 år sen betalade vi väl totalt 75.000 kr tror jag, ex luftvärmepump. Fördelar jag det på 15 år, så är det mycket billigt.
2. Jag vill bara ha poolen på plats (om jag inte gjuter själv då), så bygger jag allt själv annars. Dvs mur, platta, terrass, mekaniskt rum etc. Det elektriska måste väl dra som lite, så det får en elektriker fixa. Jag var med när mina svenska vänner göt sina pooler. Dagens terras og basseng har jag fixat själv med hjälp av svärfar och en elektriker. Se bild.
3. Jag är inte speciellt nöjd med stålplatta pool. Det är mjuk (rör sig när folk badar), det går inte att gjuta helt mot kanten eftersom den rör på sig, den är formad som en 8 som jag inte tycker ser bra ut, det är svårt att få till jet-streamer i den etc. Jag känner heller inte att den är nåt som ökar värdet på huset eftersom det är av en billig konstruktion.
4. Djupare pool är inget problem. Den kan bara bygga mer i höjden och terrassen kommer lite högre upp. Dagens pool står på fjället som har ett litet lager med singel för drenering. Över detta har vi isolerplattor och sen poolen. Jag kan i praktiken gjuta muren vidare och ansluta den till fjället. Då bör jag kunna fylla på med massor runt poolen.
5. Det är inga problem att få plats till en buffertank. All plats under terrassen i dag är i prinsip luft och gammalt skrot pluss ett tekniskt "rum".
6. Automatisk lammelskydd vill jag ska vara under terrassen.
7. Jag kan absolut gjuta en platta under. Det är bara att skrapa bort all singel och så fram fjället igen. Så gjuta direkt på det.
8. Ang Osmos, så tog jag kanske fel. Det är glasfiberpooler som är utsatta för detta?
9. Grunden till att jag inte vill ha så mycket längre pool är att dagens pool är godkänd av kommunen och inskriven i alla system. Dvs blir den mycket större måste vi söka igen och det är massa jobb och massa tid. För det andra så slutar poolen i dag 1 meter från grannens tomt. Grannen har godkänt det, men inte mindre än en meter. Förlänger jag den mycket åt andra sidan har vi ingen solplats kvar.
 

3
Markpooler. / SV: Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 08, 2020, 11:17:44:44  »
@moana: OK! Du menar att den täcker mina behov? Har du några rekomendationer på produsent?

4
Markpooler. / SV: Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 07, 2020, 17:56:14:14  »
@roger: Tack för svar! Jag tänker mest på vilket alternativ som kan passa oss bäst. Sen får vi se på priset och värdera om det är värt det. Men räknar med att vi aldrig kommer under 250.000 kr hursomhelst..?

Compass-pool ja. Ännu en variant:-) Detta är keramiske pooler? Vad är fördelen med dom och hur ligger dom prismässigt? Ser flera säljer dom i Norge nu, men ser inga priser. Varför skulle du gått för ett billiager alternativ?

5
Markpooler. / Vilken typ av pool passar våra behov?
« skrivet: oktober 07, 2020, 17:20:18:18  »
Vi har en kåk precis utanför Oslo i Norge. Där byggde vi en stålplatta pool på 5,6x3,7 meter för över 15 år sedan. Vi grävde oss in i en slänt och plasserade poolen där. Sen byggde vi en terrass i trä runt hela saken. Denna var ju givetvis billig och vi trodde aldrig att denna skulle leva så länge som den gjort. Tanken var att köpa en billig pool för att se om vi kom till att använda den. Det visar sig att det gör vi mycke. Nu är liner, pumt, sandfilter etc på sista värsen. Det börjar bli dax att uppgradera med en pool som kan vara en del av fastigheten i lång tid framöver. Dvs nåt med kvalitet och lång hållbarhet.

Det vi har som önskor är:

1.   En pool som verkligen kan leva länge och tål sol oc skandinavisk vinter.
2.   Elektrisk lamellöverdrag.
3.   Djupare vatten än i dag (menar vi har 1,3 meter eller nåt sånt i dag).
4.   Lite längre pool än i dag, men max 6,5-7 meter. pga platsen
5.   Möjlighet för motströmsaggregat.
6.   Helst overflow.
7.   Integrerad trapp är fint att ha, men inte ett must.
8.   En konstruktion där vi kan gjuta hela terrassen och lägga klinkers helt in mot poolen/vattnet.

Vad ville vi rekomenderat? PP, Glasfiber, gjuta själv eller finns det nåt ännu bättre alternativ? PP pooler verkar vara populär i Sverige, men i Norge pratar alla om glasfiber pool med "HoneyComb" kärna etc. Varnar mot Osmose/pest i PP pooler etc.
Har en par vänner i Sverige som köpt dessa "LECA" blocken och fyllt dom med armering och betong. Låter spännande, men får man till detta med automatsikt lamellöverdrag, trapp och ev motström?

På förhand tack!

6
Uppvärmning / SV: Luftvärmepumpen är helt död
« skrivet: augusti 21, 2020, 19:16:12:12  »
Yahoo! Då är det äntligen liv i värmaren igen:-) Pool förhandlaren var innom i dag och kikade på det. Det visade sig att det var vattentryck sensorn som var defekt. Bytte den och vipps så startade den direkt:-)

Tack för all hjälp folket!

7
Uppvärmning / SV: Luftvärmepumpen är helt död
« skrivet: augusti 09, 2020, 18:49:33:33  »
Jag har inte kommit vidare på detta. Kommer heller inte till att öppna den för att mäta upp allt. Då måste jag riva en trapp och tömma polen för massa vatten :(
Kan detta vara för lågt vattentryck?

8
Uppvärmning / SV: Luftvärmepumpen är helt död
« skrivet: augusti 07, 2020, 12:10:12:12  »
@tommyc: Hittade manualen. Den av dom första orsakerna till att displayen är svart är för lågt vattentrykk. Jag har kört massa backwash och rinse och nu på filter, men den startar inte ändå. Jag hör heller ingen sildring. Undrar hur det kan komma sig? Det känns som att jag har bra tryck i returdysen iallafall. Norsk manual: https://partnerline.no/public_html/HPRAE_Brukermanual.pdf

9
Uppvärmning / Luftvärmepumpen är helt död
« skrivet: augusti 06, 2020, 19:11:34:34  »
Nån som vet vad som kan vara fel på min värmepump till poolen? Den har ström men är helt död. Svart display. Vi har varit på semester i 3 veckor och den var så när vi kom hem. Kan det vara en säkring inne i den?

10
Ovanmarkspooler / SV: Jacuzzi skapar jordfel
« skrivet: april 22, 2020, 09:17:09:09  »
Tack för alla tips och råd!

Elektrikern var här en timme. Mätte, testade, meggade och stönade. Han hittade inget fel alls i karet. Mumlade nåt om att jordningen var mycket bra. O,38 var bra, vilket jag inte vet om är Ohm eller vad.

Oavsett. Det sista han gjorde var att byta säkringen i skåpet, med jordfelsbrytaren. Efter det har karet bara gått fint. Jag har tagit av och på säkringen några gånger, men det har startat fint sen igen. Det har nu gått en vecka.

Vågar inte helt ropa hurra än, men verkar vara lovande. Elektrikern var inte helt nöjd. Han vill att jag skruvar ut hela kretskortet ändå och tvättar det med sprit på baksidan. Jag har inte gjort det än eftersom det verkar fungera ändå.

Vad hade ni gjort?

Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag