Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fox32

Sidor: [1] 2
1
Byggtrådar / SV: Thermopool 8x4 med helgaveltrappa och teknikrum från poolstore
« skrivet: januari 11, 2023, 02:03:34:34  »
Riktigt fint bygge!  O0
Som du skriver är det många byggtrådar som bara slutar tvärt. Kul att du uppdaterade under hela resan.
 :)



2
Vi har natursten runt vår pool, det är ingen riktig poolsten men de är i måtten 900x150x30 och är blanka på ena sidan samt skrovliga på andra.

Vi limmade vår sten med badrumssilikon med blanka sidan ner och de sitter som berget.

Har även en skvalpkant på 3 cm så vattnet stannar i poolen 🙂

Detta var ju väldigt snyggt! Vad är det för sten du använt?

3
Teknik / Vilket sandfilter till Pahlen P01 1,1kWh 3- pump & 4x8 140cm pool?
« skrivet: januari 07, 2023, 18:22:35:35  »
Hej,

Håller på att köpa på mig grejer inför stundande poolbygge. Har en Pahlén P01 1,1kWh 3-fas pump och skall bygga en 4x8 thermopool. Vilket sandfilter skulle ni säga passar bäst i denna applikation?

Tänkbart att jag lär installera någon sorts pumpstyrning för att dra ner effekt när det är möjligt. Påverkar detta val av filter för att nå bästa funktion?

4
Markpooler. / SV: Bygga Thermopool från lösa delar!?
« skrivet: juli 21, 2022, 21:49:39:39  »
För egen del ser jag mest nackdelar med de system för automatisk dosering som är lämpliga för privata pooler. Vi har dock måttlig användning av poolen med oftast bara två badande förutom några få tillfällen per säsong. Med många badande som inte alltid duschar före bad så ökar fördelarna med automatisk dosering.

Nackdelarna är dock ganska många (enbart grundat på vad jag har läst här på forumet). Felfrekvens och livslängd är ofta väsentligt mindre bra än vad man kan förvänta sig. Kostnaderna för reparationer är därför ofta höga (jag jämför med noll kostnad som det blir utan ett sådant system). Driftskostnaderna är alltid mycket högre än för manuell dosering med veckoklorpuckar. Man behöver transportera hem flera 25/30-liters dunkar med klor och syra varje år. Vi gör av med ca 3kg veckoklorpuckar per säsong.

Reglersystemen är ganska komplexa. Orkar man inte läsa en tjock manual och lära sig hur det valda systemet fungerar (på ganska detaljerad nivå) så anser jag att automatisk dosering bör strykas av enbart det skälet. Tycker man att sånt är kul så gäller såklart det motsatta argumentet.

Jag rekommenderar att avsätta plats för eventuellt anskaffande av autodosering i framtiden men prova veckoklorpuckar först under minst en säsong.

Jag använder sedan länge Eriks system för dosering. Det fungerar utmärkt och är gratis.

Tack Tommy för dina tips och inspel. Jag har sneglat på Tjälden tidigare, men gillar inte att tvunget behöva gjuta fast armeringsjärnen i plattan med allt vad det innebär i minskad felmarginal, försvårar vid avjämning, slodning och ev slipning. Därav har det fallit bort från min lista.

Som du säger är det helt klart värt att testa sig fram innan man landar i en automatlösning, vilket jag på ditt och tidigare skribenters råd kommer göra. Tack för länken till tråden om Eriks doseringssystem, den skall lusläsas :-)

Som du säger blir panelerna kanske bara ett besvär och värmer onödigt mycket. Den Idén har jag nog redan skrotat. Teknikrummet kommer som sagt ligga i ett litet poolhus och taket finns ju där, så även detta går att ändra i efterhand om det skulle vara så.

Driftkostnad för automatsystem bero på vilket system man har.  Vi har saltvatten med klorinator, samt redox och ph-styrning. Enda som behövs är ph-sänkande syra. Dunken 20 l som vi fick förra året kommer räcka i minst 5 år, om inte mer. Inga övriga driftkostnader (el för uppvärmning så klart tillkommer) :-)

Hej Delta. Tack för din intressanta input. Saltvatten i poolen har jag inte läst så mycket om. Antar att det ställer högre krav på komponenter i systemet då salt är mer aggressivt eller hur funkar det? Finns det uppenbara nackdelar med att köra saltvatten och klorinator?

Mvh
Fox


5
Markpooler. / SV: Bygga Thermopool från lösa delar!?
« skrivet: juli 21, 2022, 01:15:07:07  »
Hej,

Många på forumet tycker att just min lösning (sin egen) är den bästa. Själv har jag inte skaffat den ännu. Harvar själv vidare med min manuella lösning.

Automatik ger oftast en högre kemikalieförbrukning. De som använder klor brukar ofta vilja ha så låg nivå som möjligt. Inte alltid så bra enligt mig. Genererar i andra problem som kan bli ett större problem.

Innan du beställer en liner så ta reda på vilken max-temperatur den klarar. Du slipper en massa annat obehag om du inte överskrider linerns max-temperatur.

Tack för dina tankar och goda råd Roger.

Ja en automatisk kemlösning lockar för att hålla en jämn och hög vattenkvalitet. Men detta går ju alltid att komplettera med framöver, om det blir för jobbigt att dosera själv.

Detta med liner verkar inte helt lätt. Har läst mig till just det du skriver, att de tål olika temperaturer och att det är bra att "safe'a" lite ist. för att snåla, att hellre välja en tjockare liner etc. Har läst om folk som svetsat själva, men jag kommer anlita någon för detta.

Era uppgifter ang uppvärmningen har nu givit mig lite huvudbry. Att ha hyfsat effektiv solfångare (har tillgång till ca 6m2 kvalitetspaneler) riskerar ju då att bli alldeles för overkill med resultatet att man inte får avsättning för allt varmt vatten de producerar.

De tankar jag främst har nu är ändå ang vilka block man skall använda. verkar finnas 3-4 olika på marknaden där 3 av dessa inte finns tillgängliga om man inte köper ett helt poolkit av en leverantör, vilket jag inte är intresserad av. Sen har vi då Jackons block, men dessa är ju inte riktigt framtagna för pooler med en lite hårdare yta invändigt. Använder jag då en skiva eller liknande styvare material för att slippa avtryck i poolväggarna?

Mvh

6
Markpooler. / SV: Bygga Thermopool från lösa delar!?
« skrivet: juli 20, 2022, 19:15:44:44  »
Tack för välkomnandet och dina tips :-)

Poolen kommer ha sol från tidig morgon till tidig kväll (20:00 nu mitt i sommaren). De jag känner med pool har träpooler, förvisso med tak, men de har värmepumparna på hela säsongen vad jag förstått. Vid riktiga värmeböljor kör de bypass eller stänger av dem, men det kryper snabbt ner i runt 26 om det blir svalare några dagar. Jag antar att Thermopoolerna är mycket bättre på att hålla värmen? Följdfråga blir då om min tänkta solvämelösning blir overkill då vi också tänkt ha tak.

Tjänar man något på att köpa från de olika themopool leverantörerna med sina olika typer av block eller kan man lika gärna köra Thermomur från Jackon?

Mvh

7
Markpooler. / Bygga Thermopool från lösa delar!?
« skrivet: juli 20, 2022, 17:25:38:38  »
Hej alla poolare!  :D

Har tänkt bygga en thermopool 4x8 med gaveltrapp från lösa delar och har tänkt platssvetsa linern. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med er som gjort detta för tips och idéer på inköp och lösningar. Jag kommer ha teknikrummet i ett vidbyggt poolhus och har tänkt ha solfångarpaneler på denna lilla bod. Tänker mig ha en poolväermepump, men vill kunna värma från solpanelerna när dessa ger värme.

En annan stor anledning till att vilja bygga med lösa delar är för att hålla ner priset, köpa bättre begagnat där det är möjligt samt kunna ta det i en takt som passar vår ekonomi.

Alla tips och trix mottages tacksamt.  :)

Mvh
F

8
Markpooler. / Thermopool allt runt omkring..
« skrivet: juli 24, 2021, 21:42:17:17  »
Hej på er.

Google is your friend heter det ju.. Därför vänder jag mig hit.

Jag tänkte bygga en Thermopool i egen regi och då av Jackon eller Sundolit element samt beställa en egendesignad pooltrappa av polystyren från någon producent. Jag tänker plats svetsa en liner (inte själv).

När jag sitter med min lista och söker efter leverantörer av hårdvara (sandfilter, lampor, inlopp, skimmer etc.) Så är marknaden så het just nu att det är omöjligt att penetrera alla poolfirmor och deras standardleverantörer, eg Pahlen eller egna brands till kraftiga överpriser.

Vad har ni för tips till en sån som jag som gärna hittar en mindre leverantör, där man kanske får lite mer kvalitet för pengarna, eller i vissa fall bättre lösningar på saker. Är inte främmande för att beställa utomnordiskt, så länge standarder på rördimmensioner etc hålls någorlunda.

Kanske finns ni där ute som är som jag och vägrar betala hutlösa påslag på plastgrejer från poolfirmorna. Vad har ni för tips och trix?  :)

9
Streckläst tråden nu  O0. Väldigt intressant och lärorikt för mig som går i pooltankar och vill bygga en 4x8 themomur pool. Automatisk dosering av poolkem verkar vara det du är mest nöjd med i din konf. så det är helt klart något jag också kommer satsa på!.

Ville mest komma med ett glatt tillrop och gratulera till en fin poolanläggning!  O0

10
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge 3,5x7m
« skrivet: juli 27, 2019, 00:30:04:04  »
Intressant att följa någon som precis gett sig på ett liknande projekt som jag själv tänkt starta till våren nästa år.

Köper du Jackon elementen löst och bygger efter egen ritning/huvud eller har du köpt ett kit med hörn/ändbitar etc?
Om du köpt löst, bygger du då efter standardmått för att kunna köra en prefab liner, eller platssvetsad?
Gaveltrappa?

Har pratat med tre personer som alla byggt "thermo pooler" med egen montering och alla valde att borra ner järnen på korrekt plats efter att ha lagt ut första varvet med block. En av dem hade gjort en vot med en regel i plattan för att få en ytterligare låsningseffekt vid gjutningen av väggarna, men det verkar sjukt overkill kan jag tycka..

Lycka till med bygget och uppdatera gärna med mycket bilder! =))

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag