VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rampante

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / SV: Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 28, 2022, 07:28:36:36  »
Om man ska byta o-ringen - nåt särskilt man bör tänka på? Är det nåt man gör själv? Nån särskild ordning man bör gå till väga?

2
Teknik / SV: Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 27, 2022, 18:50:55:55  »
Tack - då ska jag testa det, dvs köra typ 10sek i varje läge, hela varvet runt.
Kan det verkligen vara det som gör att både vredet är kärvt, och att det börjat läcka?

3
Teknik / SV: Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 27, 2022, 15:39:33:33  »
Läser lite på Welldana om reglaget... https://www.welldana.se/pool/pool-udstyr/filtre.html
och ser då bland annat följande:

BACKSPOLNING
Varje gång du byter funktion i multiportventilen, stäng av pumpen först. För att backspola, montera din returspolningsslang https://www.welldana.se/returskylningsslange.html till ditt filter och vrid multiportventilen till ”Backspolnings” – läge. Nu kan du starta pumpen igen. Med den här funktionen rinner vattnet genom filtret i motsatt riktning. De största föroreningarna kommer att vara överst och spolas därför snabbt ut igen. Processen tar inte så lång tid, men vattnet kommer vara väldigt smutsigt i början av backspolningen. Processen är klar när vattnet är klart och rent igen. Stäng nu av pumpen igen innan du ändrar inställning på ventilen. Vrid multiportventilen till Skölj. Du måste rengöra multiportventilen när ni gjort en backspolning innan du återgår till normalt läge. Det kan finnas filtermedium i multiportventilen. Och om du inte rengör den kan filtermedium hamna i poolen. Denna rengöring tar bara ca 30 sekunder. Innan du byter tillbaka till filterinställning, se till att pumpen är avstängd.


Just den rödmarkerade texten har jag aldrig gjort - dvs efter backspolning kört i "skölj-läge". Den instruktionen fick jag aldrig vid installationen. kan det hänga ihop med att det nu efter så omfattande backspolning/tömning att jag fått kärvt reglage och läckage?

4
Teknik / Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 27, 2022, 15:25:32:32  »
Mitt sandfilter från welldana (530) har börjat läcka från kragen, när cirkulationen är på/igång. Ser ut som att det är från Punkt 2 i Fig2 i bifogad bild dvs mellan själva filtret och flervägsventilen.
Läste på annan tråd här (https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=14457.msg107277#msg107277 )  att det kunde vara att man behövde torka av och fetta in.
Kan vara så att läckaget uppstod efter att vi sänkte vattennivån i poolen ordentligt och gjorde det genom att backspola länge. Efter det så blev vredet lite tjärvt som om det ligger grus i vredet. Så jag tänker (helt okunnigt) att det kan vara att grus även lagt sig bland packningarna på nåt sätt, och att det är därför det blivit läckage.
Vad tror ni om det, och vad bör jag tänka på när jag ska plocka isär och "laga/täta/fetta in" och sen återmontera igen? Vill gärna ha lite heads-up och guidning innan jag ger mig på det bara sådär.



5
Ovanmarkspooler / SV: styrning belysning via Plejd
« skrivet: september 02, 2022, 13:39:54:54  »
jag fick plejd installerat till min poolbelysning - men kan inte säga jag är nöjd alls dessvärre. Väldigt kort räckvidd, och känns seg i reaktionen. Kommer byta till något annat, när jag rett ut vad jag kan kontrollera mitt pooltäcke med.

6
Säljes / SV: Wifi-kit KLX saltklorinator 2000 kr
« skrivet: juli 03, 2022, 22:13:05:05  »
Har du kvar kitet?

7
Teknik / SV: Räckviddsproblem Plejd till belysning och Welldana wifi app
« skrivet: juni 22, 2022, 10:37:21:21  »
Problem kvarstår med Welldana Wifi-delen. Trots täckning vid värmepumpen så ansluter den inte som den ska. Den bara hänger och snurrar (i appen) tills den time'ar ut... Nån som har input/ideer/tips?!

8
Teknik / SV: Räckviddsproblem Plejd till belysning och Welldana wifi app
« skrivet: juni 21, 2022, 09:46:20:20  »
Nu lirar plejden som den ska efter ett komplement med en stickpropp...

9
Ser nu att kontrollsystemet till poollamelltäcket har anslutningar för "open", "stop" och "close"... borde man inte kunna ansluta nån zwave eller zigbee-grunka där, och sen skaffa motsvarande stöd till Hom.ee -systemet och därigenom få in app-syrning av lamelltäcket?!
Har ställt frågan till min elektriker oxå, men tänker det ju finns massor med bra kompetens här på forumet oxå!

10
Teknik / SV: Räckviddsproblem Plejd till belysning och Welldana wifi app
« skrivet: juni 19, 2022, 17:49:18:18  »
Det är Plejds egna brytare oxå, så den ska nog vara kompatibel, så det har nog med avståndet att göra - men ska plocka upp en plejd-stickkontakt i morgon tänkte jag

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan