Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rampante

Sidor: [1]
1
Teknik / Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 27, 2022, 15:25:32:32  »
Mitt sandfilter från welldana (530) har börjat läcka från kragen, när cirkulationen är på/igång. Ser ut som att det är från Punkt 2 i Fig2 i bifogad bild dvs mellan själva filtret och flervägsventilen.
Läste på annan tråd här (https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=14457.msg107277#msg107277 )  att det kunde vara att man behövde torka av och fetta in.
Kan vara så att läckaget uppstod efter att vi sänkte vattennivån i poolen ordentligt och gjorde det genom att backspola länge. Efter det så blev vredet lite tjärvt som om det ligger grus i vredet. Så jag tänker (helt okunnigt) att det kan vara att grus även lagt sig bland packningarna på nåt sätt, och att det är därför det blivit läckage.
Vad tror ni om det, och vad bör jag tänka på när jag ska plocka isär och "laga/täta/fetta in" och sen återmontera igen? Vill gärna ha lite heads-up och guidning innan jag ger mig på det bara sådär.



2
Teknik / Räckviddsproblem Plejd till belysning och Welldana wifi app
« skrivet: juni 19, 2022, 12:28:29:29  »
Då är poolen igång, premiärbad igår. Grymt skönt. Pooldäck och poolsten och lite annat som kvarstår, men nu har jag några frågor till er alla.

1) Jag har Plejd-styrning till lamporna i poolen. Även om det är rätt nära ut till där plejden sitter, under altandäcket, så vill den trådlösa brytaren inne i huset inte riktigt alla gånger hitta kontakt verkar det som.
Tänkte då att eftersom Plejdsystemet bygger sig ett mesh-nät om man har flera enheter, så tänker jag att om man skaffar exempelvis en såhär Smartplug från Plejd, och placerar den i ett uttag, precis utanför matrummet, under altanen där jag har uttag som driver bland annat andra grejer, och som man skulle kunna ha av/på med plejd. Bygger inte systemet då ett mesh, och jag får "täckning" närmre huset även till den brytaren till poollamporna?
https://www.ahlsell.se/products/el-.../1377740e---smart-plug-onoff16ameshbt-spr-01/

2) Min poolväermepump från Welldana har Wifi-styrning och en app som man såklart vill få igång. Men mitt wifi räcker inte riktigt hela vägen dit där pumpen står. Funderar därför på att byta antenn på min ena router till exempelvis en sån här https://www.kjell.com/se/produkter/...fi/riktad-wifi-antenn-dual-band-10-dbi-p30107 för att få bättre kräm i luften... Vad tror ni om det, eller ska man byta router och skaffa en som från början är för utomhustäckning eller nåt sånt?


3
Teknik / Smartstyrning till poolbelysning, lamelltäcke och fönsterscreens
« skrivet: juni 07, 2022, 08:45:11:11  »
Jag har framförallt två stora projekt på gång just nu som jag vill få in i samma smarta lösning.
* Det är dels tänd/släck av poolbelysningen - eller ska man låta den gå på samma som utebelysningens timer? hm, nä man vill nog kunna styra den av/på som man vill eller vad tänker ni?

* Sen är det lamelltäcket jag kommer ha i poolen (från nån Tjeckisk tillverkare som bara skickade med fjärrkontroll, som säkert kommer försvinna en vacker dag). Den vill man ju dels kunna styra med fysisk knapp, inomhus i det rum närmast poolen, där vi även har stora altandörrar ut till poolen. För den fysiska knappen, så tänker jag att det borde ju gå med plejd eller hur? Men jag vill ju även få in öppning/stängning av pooltaket från mobilapp, och där borde man väl även där kunna basera det på plejd, och ihop med nån vettigt hemautomationssystem, för att få in det i mobilen?

* Det trejde är en installation av Warema fönster-screens, som dels kommer helautomatiseras efter sol och vind, men man ska ju även kunna styra dem fönster för fönster från en app.

Mina tankar, som jag inte vet om de går att göra, men här vill jag höra med alla er som vet mer...
Warema's system är kompatibelt med Homee verkar det som, så om jag satsar på den lösningen och skaffar en Homee som huvudenhet för min hemautomation, så kanske man kan koppla poollampornas plejd-styrning till homee? går det? Samt, om man kan koppla plejd (eller nåt annat) till att styra poollamelltäcket, så borde man ju kunna få in det i Homee-systemet och appen med?! Men som sagt - jag vet inte om det går, så snälla hjälp mig!

Eller ska man välja nåt annat?

4
Funderar på placering och sånt när det gäller pooltekniken och värmepumpen (welldana D34).
Bland annat undrar man ju hur mkt värmepumpen låter, och om man ska med det in tankarna kring placering och så.
Tacksam för alla inspel såklart. Har en del höjdnivåer att leka med och en stor altan/pooldäck, som jag tänkte gömma allt under på nåt bra sätt.
Men om det finns avstånd man bör ta hänsyn till och så, så skriv gärna det och era tankar!

5
SpaForum / Jets i Neptunspa går sönder
« skrivet: oktober 30, 2014, 11:16:25:25  »
Har ett 3 år gammalt Neptun Spa, där våra munstycken/jets hela tiden strular. Vi har fått nåt av dem utbytta av återförsäljaren, men nu börjar vi tröttna på den dåliga kvaliteten.

Våra stora roterande jets tappar sina kulor i kullagret, så vi får plocka upp massor med små genomskinliga plastkulor i hela spa't. 2 av 5 jets har gjort detta.

3 st av våra mellanstora riktningsbara jets har munstycket lossnat från själva hållaren, då hållarens knäppfästen verkar ha förmultnat eller förtvinat bort.

1) Vad är det för fel på det här spabadet? Det var en utställning hos åf som vi köpte det ifrån - har dom misskött det såpass att det fått högre förslitning i förtid, för visst ska det hålla längre än mindre än 3 år? (Se bifogade bilder)
2) Finns det andra typer av eller sorters munstycken och jets som vi kan byta till, som håller bättre, kanske av andra fabrikat?

3) Igårkväll när vi badade började dessutom pumpen när man körde högsta läget, och på båda sidorna, att pulsera, eller slå av kort för att starta igen. Kan det kommit in luft i systemet i samband med vattenbyte vi gjorde för ett tag sen, eller kan det vara nåt annat?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag