CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ladret

Sidor: [1]
1
Markpooler. / MYSTISKT, Vattnet försvinner via avloppet!!!
« skrivet: augusti 22, 2007, 19:04:44:44  »
Hej,

Har dränerat om grunden och passade då på att ställa ner pump o filter i källaren. Efter diverse små problem fungerade det perfekt,trodde jag.....

var på semester 1 vecka, pumpen gick konstant under den tiden, (har inte hunit koppla i en timer ännu),. Kvällen jag kom hem så stängde jag av pumpen. Dagen efter så hade vattennivån sjunkit med ca 15 cm!!! Panik, vad hade hänt. Kollade slangar o kopplingar och kunde konstatera att det inte läcker någonstans. Vattnet måste alltså hitta sin väg ut genom slangen som används till backwash/avlopp. Den leds ut på gräsmattan,vet ej var, var före min tid som poolägare.

Utrustning: har en ganska ny pump men ett gammalt stort sandfilter. På sandfiltret finns två kopplingar för vattnet uppe vid ventilen. De sitter i höjdled. Jag har kopplat från bräddavloppet, till pumpen,till det översta kopplingen på sandfiltret. från det undre kopplingen går slangen till inloppet i poolen. På motsatt sida på ventilen i samma höjd som det nedre(inloppet) sitter slangen som går till avloppet/backwash.
Kan de vara så att jag har kopplat fel till sandfiltret?? Men i så fall hur kunde det fungera tidigare??  Har avstängningsventil både från bräddavloppet och efter sandfiltret på väg till inlopet. Har dock ingen avstängningsventil på slangen som går till avloppet/backwashen. Kan det vara så att jag måste fixa det?? 

problemet uppstod när pumpen stod still, men idag försvann det även vatten när pumpen gick. Jag har lyssnat på avloppsslangen och man kan höra att det är tryck i den.

Tack för ett bra forum som man haft mycket hjälp av..

MVH
Mattias

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag