VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jossan

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Nybörjare: Lacron sandfilter
« skrivet: juni 16, 2010, 22:40:25:25  »
Tack för tips och uppmuntran!

Börjar inse att vi är för fega (och snåla kanske) som inte kör pumpen när vi inte är hemma. Tanken på 40m3 som skulle kunna pumpas ut på källargolvet medan man är på jobbet känns lite skräckinjagande. 

Det låg ett par klorpuckar i garaget när vi flyttade in så dem har vi använt, men de försvann inte. Efter en vecka räknade vi ut (jaja, det går inte alltid så fort...) att det borde bero på att det drog för mycket från botten och inget från bräddavloppet. Förra helgen justerade vi det och det blev bättre. Idag shoppade vi chockklor och när vi hällt i det övergick vattnet från grumligt med alger till mjölkvitt. Vi får väl se var det slutar.

Eftersom poolguarden inte går att dra för så har vi inget problem med luftningen, så förutom att vi kanske inte kört filtreringen tillräckligt länge åt gången så tror vi helt enkelt att sandfiltret är slut.

Filtret läcker både från bottenpluggen och från det transparenta plastlocket på toppen.  Locket går inte att få loss (antagligen pga ålder) så det är knepigt att kolla status på sanden. Bottenpluggen går å andra sidan inte att dra åt mer.
 
Vi har kollat lite på nätet och kommit fram till att vi lika gärna kan byta hela filterpaketet. Då får man ju med en tryckmätare när man köper nytt också, det verkar bra.

Lite avis på alla er med ny fin pool med extra allt...

2
Vatten och kemi / Nybörjare: Lacron sandfilter
« skrivet: juni 15, 2010, 09:21:45:45  »
Hej,

När man backspolar sandfiltret, är det normalt att det försvinner två-tre cm vatten ur poolen då?

Funderar på om det är fel på lägesväljaren eller sandfiltret eller både och. Eller bara på oss...

Har någon en åsikt om man bör byta ut "multiport valve" samtidigt med sandfiltret eller om man lika gärna kan behålla det?

Vi har ett 24" sidmonterat sandfilter från lacron som vi funderar på att byta ut, dels för att det blir så lite vatten kvar i poolen, dels för att det inte blir rent, och dels för att filtret läcker. Det blir ganska dyrt att ha pool om man ska hälla ut 300l eluppvärmt vatten en gång i veckan...

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag