VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - culm

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Flockmedel
« skrivet: augusti 01, 2008, 23:06:11:11  »
Hej Carlos,

Filter och pump är i ett paket. det du behöver köpa till är sand. Nu de första veckorna jag haft filtret så har det blivit skitigt ganska fort och jag har fått backspola det en gång i veckan ungefär. Busenkelt. Jag antar att det blir glesare mellan dessa spolningar allt eftersom vattnet blir renare.

http://www.rusta.se/sandfilterpump_p75901056.html

Mvh
/C

2
Vatten och kemi / SV: Flockmedel
« skrivet: juli 26, 2008, 10:43:09:09  »
Kopplade in filtret igår. Idag på morgonen var vattnet kristallklart. Värt varenda krona även om jag köpte det för 3 ggr priset på Rusta.

/C

3
Vatten och kemi / SV: Resonans från poolpump
« skrivet: juli 26, 2008, 10:41:21:21  »
Är du säker på att det är kavitation? Låter otroligt då du har ingående tryck från poolen. Kavitation har ju ett ganska karaktäristiskt ljud.

Låter annars som att din pump jobbar för långt till höger på pumpkurvan. När du tillför mottryck på trycksidan så kommer pumpen arbeta mer optimalt på pumpkurvan.

Jo, ljudet är rätt karaktäristiskt. Känner igen det från när jag jobbade med elektriska bränslepumpar där man kunde få kavitation när pumpen började bli sliten och började gå för fort (minskad lagerfriktion).
Har dock bytt pump igår för att få ett bättre reningssystem och nu är det tyst som katten om natten.

/C

4
Vatten och kemi / SV: Hur göra vid (vit-) grumligt vatten?
« skrivet: juli 26, 2008, 10:36:50:50  »
Köpte ett sandfilter på Rusta igår och kopplade in det i går kväll. När jag satte igång det kunde jag inte ens se botten så vitt som vattnet var. Idag på morgonen när jag drog av skyddet var vattnet kristallklart. Inget grums låg ens på botten! Herrejesus vilken skillnad.! Värt varenda krona.

/C

5
Vatten och kemi / SV: Flockmedel
« skrivet: juli 25, 2008, 14:37:41:41  »
Tack,

Ska åka och köpa sandfilter nu.

/C

6
Vatten och kemi / SV: Resonans från poolpump
« skrivet: juli 25, 2008, 14:36:16:16  »
Tja, jag får kavitationer i min pump med 1,5 meters sugledning (grov diameter) och pumpen under vattenytan. Sätter jag handen för utblåset så pumpen får lite motstånd så blir den tyst (nåja, bra mycket tystare i alla fall). Ganska enkelt test.

/C

7
Vatten och kemi / SV: Resonans från poolpump
« skrivet: juli 25, 2008, 11:36:03:03  »
Vanligaste problemet med pumpar som låter är kavitation inuti pumpen. Den snurrar altså så fort att det bildas ångblåsor i den på sugsidan av pumpbladen. Prova att öka motståndet på utloppssidan för att se om den blir tystare. I så fall är det med all sannolikhet kavitationer. Kan åtgärdas med mer motstånd på utloppssidan så det blir lite tryck i pumpen och inte bara flöde.

8
Vatten och kemi / SV: Flockmedel
« skrivet: juli 24, 2008, 19:14:04:04  »
Hmmm.
Har inte HN i närheten men Rusta får väl duga även om det är dyrare.
Har vitt vatten nu efter att ha hällt i flockulant en gång och dammsugit. Dammsugningen fick bara det som flockat sig att finfördelas igen och nu ser det ännu djävligare ut. Ser inte ens botten. Har hällt i flockmedel igen och väntar på att det ska flocka sig igen. Vet dock inte hur jag ska få ut det efteråt. Sandfilter verkar vara det enda vettiga alternativet. Vill inte byta vatten nu när det äntligen blivit badvarmt.

/C

9
Vatten och kemi / SV: Hur göra vid (vit-) grumligt vatten?
« skrivet: juli 24, 2008, 19:00:38:38  »
...är grumligt?
Ett högt pH-värde kan göra vattnet ”mjölkigt”, i synnerhet vid hög alkalinitet och kalkrikt vatten. För att åtgärda behöver du justera ner pH och eventuell alkalinitet.

Vad är normal alkalinitet? Står inget om detta i de papper som följde med min pool.

Hällde i flockmedel för några timmar sedan och väntar på att det ska klumpa ihop sig. Denna gång ska jag inte köra med "dammsugaren".

Mvh
/C

10
Vatten och kemi / SV: Hur göra vid (vit-) grumligt vatten?
« skrivet: juli 24, 2008, 16:28:47:47  »
Vi har en liten Intexpool (6000lit) som barnen uppskattar.
Senaste 4-5 dagarna har vattnet blivit grumligt. Jag chockklorerade samt höjde ph värdet i helgen som var, och grumligheten har blivit efter det.
Klor & ph värde är bra, men vågar man låta barnen bada?

Sökte och läste lite innan jag postade, tydligen kan ph plus medel göra vattnet grumligt(?).

Ska man prova med lite ph minus?

Tacksam för alla tips!

Har själv samma problem fast med 3ggr så mycket vatten. Vårt vatten blev mjölkigt när pH värdet gick upp för mycket. Vi har hällt i flockulant medel vilket fick det att falla till botten. Försökte sedan dammsuga upp det med den dammsugare som följde med poolen (Intec) vad som hände då var att det som flockat ihop sig blev finfördelat (dammsugaren tog inte upp ett skit) och nu är vattnet ännu mer grumligt. Ska se om det faller till botten igen inatt annars häller jag i flockulantmedel igen. Denna gång ska jag inte dammsuga det utan försöka köra igenom grumset genom filtret istället.
Vad jag förstått så är det kalkutfällningar i vattnet vilket inte kan vara farligt. Vi badar i alla fall i det (får se om vi vaknar i morgon).
Är det någon annan som har något tips om hur man blir av med grumligheten så tar även jag tacksam emot tipspHPh är just nu 6,8-7,0 dvs lite lågt men jag väntar med att höja det tills jag blir av med grumligheten. Verkar som om flockulantmedlet gjorde att pH halten sjönk. Någon som vet om det ska göra det?
Klor använder vi inte utan istället aktivt syre.
Alk värdet har jag ingen aning om.

Mvh
/C

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag