VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - H&K

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Nu är vi på G! Installationen rullar på...
« skrivet: augusti 09, 2008, 16:38:37:37  »
Hej allihopa! >rulla<

Tack till alla som bidragit med information och idéer via poolforum. Nu har även vi blivit poolare O0, och vill gärna dela med oss på samma fina sätt!

Det blev en glasfiberpool från Scandinavian pool (tidigare Dungens, http://www.dungens.se/pool/frameset2.html ), 7 x 3,3 meter i storlek och vi räknar med ett praktiskt baddjup på ca 1,40. Poolen är tillverkad av Fiberpool i Lithauen, http://www.fiberpool.eu/pictures.html. Det verkar vara en mycket seriös tillverkare med hög kvalitet som fyller gapet mellan de enkla lågpris- och de dyrare Tyska och Italienska poolerna. I samband med poolinstallationen passar vi på att skaffa en luft-vatten värmepump och en ny panna till huset. Då kan vi köra poolen+tappvatten på sommaren och huset+tappvatten på vintern. Övriga grejer är pahlens pump, filter och växlare. Rening blir med klor via klorinator och delflöde över en UV lampa samt en liten ozonpump. Som poolskydd har vi beställt ett "Rollover" från Nettopool, http://www.nettopool.se/Rollover.html

Läget just nu är att poolen är halvfylld och återfyllnad pågår för hand (puh...). Idag monterar jag till- och frånslangar på poolen för att kunna fortsätta fylla. Nästa steg blir inkoppling av pump och filter med tillbehör.

Jag har lagt upp ett öppet album på Google med kommentarer där ni kan följa bygget: http://picasaweb.google.com/karohak/Poolbygge

Det finns ju hur mycket som helst att dryfta om val hit och dit. Alla med funderingar är välkomna att kontakta oss via forumet eller e-post så kanske vi kan hjälpa till med idéer!

Ha dä gôtt!

2
Pooltäckningar / Färg på poolskydd - vad är praktiskt och snyggt?
« skrivet: juli 02, 2008, 12:33:11:11  »
Hej! Jag är på gång att beställa poolskydd till vår glasfiberpool på 7 x 3,3 som vi börjar gräva för nästa vecka.  O0

Det blir ett Rollover/Rollschutz, men vilken färg? Hittills har jag bara sett mer eller mindre bra bilder på nätet och tycker att många skydd ser ganska plastiga ut. Jag funderar på det transparenta, men är rädd att det snabbt ser smutsigt ut. Det handlar ju ändå om drygt 20 tkr, så jag vill inte ångra mig. Ni som har poolskydd redan, vad tycker ni om färgerna? Tacksam för några snabba råd!

/Karin

3
Markpooler. / Bygga eller inte bygga??
« skrivet: juni 08, 2008, 21:25:34:34  »
Hej!   <sol>
 
Vi funderar, funderar och funderar om vi ska bygga pool eller inte. Vi tittar på en glasfiberpool från fiberpool.eu på 3,3 x 6,7 - tomten är inte så stor, så det är vad vi har plats för. Vi räknar med att det går på ca 200 tkr när allt är klart. Frågan är bara: Är det värt allt jobb och alla pengar??? Använder man poolen tillräckligt mycket? Tacksam för alla råd från er!

/Karin


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan