Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sollentunahuset

Sidor: [1] 2
1
Teknik / SV: Funkar min värmepump som den ska?
« skrivet: september 08, 2008, 20:06:30:30  »
Nu har kollat min elförbrukning och det visar sig att värmepumpen bara drar 1.8kW fastän den "ska" dra 3kW. Vad det beror på vet jag inte men det borde ju förklara en del av varför det går så trögt med uppvärmningen.

Vad kan en lägre elförbrukning bero på?

Johan

2
Teknik / SV: Funkar min värmepump som den ska?
« skrivet: augusti 30, 2008, 20:55:49:49  »
Jag har ställt den på 28 grader som den också nådde efter en vecka när det var fint väder i juli. Men just nu orkar den bara hålla 23 grader.

Johan

3
Teknik / Funkar min värmepump som den ska?
« skrivet: augusti 30, 2008, 11:38:14:14  »
Hej!

I sommar köpte jag äntligen värmepump till mina 70-80 kubikmeter vatten i poolen. Det blev en på 3kW in och 14 kW ut. Designad i Kanada men byggd i Kina tror jag. CompHeat 140 från Folkpool (http://www.folkpool.se/Vrmepumpar/Poolvrmepump-CompHeat-140-2900155).

Nu undrar jag om följande observationer är rimliga:

1. Luften från fläkten är sval, inte iskall.
2. Vattentemperaturen ut från VP är ca 5 grader varmare än poolvattnet (give or take).
3. VP värmer upp min pool med 1 grad/dygn. (Om jag stänger av VP sjunker temperaturen med 1 grad/dygn så ni vet vad typiska förluster är).
4. Nu i slutet av augusti (Stockholmstrakten) kan VP:n inte hålla värmen uppe. Den går för fullt och poolen svajar mellan 22-24 grader från dag till dag.

Tar tacksamt emot kommentarer!

Johan

4
Vatten och kemi / SV: Vilken poolrobot skall man välja .....
« skrivet: augusti 30, 2008, 11:29:22:22  »
Håller med att Dolphin easyklean är en pärla. Se mitt svar i tråden före.

Johan

5
Vatten och kemi / SV: Poolrobot
« skrivet: augusti 30, 2008, 11:26:49:49  »
Jag köpte en Dolphin från Astral (finns en annons på blocket här för er som vill se bild http://www.blocket.se/vi/17200891.htm?ca=11_s&last=1).

Fick den för 9000 kr på erbjudande från Hempool i Uppsala. Mycket bra pris tycker jag och den har verkligen höjt nöjesvärdet på vår ganska stora rektangulära markpool. Manuell städning nere på ett minimum.

Den stannar på botten och kravlar bara sin egen längd upp på väggen, men det räcker finfint för oss.

På minussidan kanske kan nämnas att den är känslig för luft som blivit kvar (eller som algerna släpper ifrån sig om det är för grönt). Sedan tycker jag den kör väldigt slumpmässigt och inte särskilt rakt. Men det är detaljer som kanske andra poolrobotar också lider av.

Rent blir det på ett 2-3 timmar och kul att titta på är det dessutom!

6
Markpooler. / SV: Vad är igentligen problemet med mosaik i poolen?
« skrivet: juni 19, 2008, 23:34:58:58  »
Vi har mosaik från 1976 i en gjuten pool. De enda bitarna som trillat ner är de som jag själv drog ner (2 stycken av ca 1 miljon (nåja)) när jag gick för hårt åt med högtryckstvätten första våren. Nu vet jag inte om tidigare ägaren satt om fogarna, men det tvivlar jag på. Ett par fogar ser gamla och slitna ut och det är där som 2 bitar lossnade, men nästan allt annat ser finfint ut efter alla år.

Poolen har inte haft värme förrän vi sätter in värmepump i dagarna. Kanske har det gjort att kemikaliehalten varit lägre. Å andra sidan ser de mest slitna fogarna ut att vara de där solen kommit åt och inte de som varit i vattnet.

Inte mycket till vetenskap men i alla fall en observation.

Johan

7
Markpooler. / SV: Laga betongpool
« skrivet: juni 17, 2008, 19:09:23:23  »
Tack igen för tipsen!

Nu är det såhär att jag redan lagat poolen...

1. Jag använde finbetong. Jag använde Sika-1 i betongen http://www.sika.se/sika-1_(1).asp. Något lim mellan det gamla och det nya blev det tyvärr inte. Hade nog varit mycket bra. Kan hela den nya "kakan" släppa nu?

2. Vädret var i och för sig 15-20 idag men en del regnskurar har vi fått så ytan är inte perfekt. Ingen katastrof i alla fall. Nu blir det uppehåll i 2 dagar.

3. Någon övermålning blir det inte tal om för poolfärgens instruktioner säger att ny betong bör ha härdat i 1 månad! Det får målas på den delen nästa år istället.

Nu är det gjort. Vi får se hur det blir. Dags att göra klart däcket, installera poolvärmepumpen och fylla upp om en vecka.

Tack för hjälpen!

8
Markpooler. / SV: Bygga trappa i befintlig betongpool
« skrivet: juni 15, 2008, 12:01:53:53  »
Tack för tipset HappyDigger!

Verkar vara en bra tråd. Nu får det projektet bero tills nästa år. Känns som det krävs god planering som familjen inte verkar ha ro för just nu... Bada bada bada!  :)

Tack för hjälpen!

Johan

9
Markpooler. / SV: Laga betongpool
« skrivet: juni 15, 2008, 11:59:57:57  »
Tack för rådet Andreas! Nu känns det genast bättre!

Spelar väderleken någon roll när jag gör det arbetet? Hur lång tid bör gå innan jag målar över med tvåkomponent?

Jarlen föreslår i en annan tråd att man bör blanda in "sika" i betongen för att den ska bli vattentät. Det handlar då om att gjuta ny grund del och inte laga för hand. Vad är "sika" och ska jag använda det?

Tack för hjälpen!

Johan

10
Byggtrådar / SV: "Svällkorv" ??????????????????????
« skrivet: juni 15, 2008, 11:55:47:47  »
Följer med spänning den här tråden eftersom jag nog kommer att göra samma sorts grunda del och trappa nästa år.

Kort fråga: Jag har glasmosaik på väggarna. Måste den tas ner för att den nya trappan/betongen ska fästa? Hur gör jag det enklast i så fall? Kommer att skära i hjärtat eftersom den ser nästan ny ut efter dryga 30 år och jag kan tänka mig att det blir svårt att få skarven fin.

Och som sagt, hur går arbetet Viper? Nya bilder vore spännande.

Mvh

Johan

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag