CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Heidina

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Kladdig yta
« skrivet: maj 31, 2020, 18:27:47:47  »
Jag har en enkel självstagande pool, rymmer ca 2 m3. Den har en Intex filterpump. För några dagar sedan fyllde jag poolen och la i en mini-veckotablett klor (symklosen och aluminiumsulfat). Nästa dag hade ytan en tunn gulaktig beläggning som drivit ihop i linjer på sidan motsatt pumpen. Jag antog att det var pollen och fiskade upp det med en håv. Till min förvåning luktade det starkt, lite terpentinaktigt, och konsistensen var som ett mycket kladdigt tuggummi. Gick inte bort från händerna eller håven med diskmedel. Lyckades skrubba bort det till slut med just terpentin, vågade inte med bensin eller aceton på min plasthåv. Dessutom var vattnet mjölkigt, med lite små vita partiklar omkringflytandes.

pH 6-7. Filtret igensatt, men det var inte så tjocka lager som jag väntat mig. Kanske för att både in- och utflöde ligger minst 1 dm under ytan. Till saken hör också att jag har en autistisk sexåring som man har svårt att fråga ut om ev. aktiviteter. En flaska såpa hälldes ut i källarens badrum under dagen. Ingen antydan till skum i vattnet. Starkare kemikalier förvaras strikt inlåst.

Efter att ytbeläggningen tagits bort är vattnet fortfarande mjölkigt och luktar svagt av något starkt. Vill ogärna bada i det.

Någon som har något förslag på vad som hänt? Är det bara att tömma och hoppas på bättre lycka?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag