CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - linusberg

Sidor: [1] 2 3
1
Byggtrådar / SV: Thermopool av lösa delar.
« skrivet: maj 19, 2013, 19:45:19:19  »
Hejsan, roligt att fler öbor skaffar pool. Fortsätt posta så vi på andra sidan ön får se hur bygget framskrider.  O0

2
Markpooler. / SV: Söndrigt bräddavlopp (första vintern!)
« skrivet: maj 18, 2013, 11:33:57:57  »
Hejsan, tråkigt med din skimmer självklart ska du försöka reklamera i första hand.

Min betongskimmer gjorde samma sak 3 vintrar sen och det var säkert jordtryck på slang som knäckte den. Jag försökte hitta bra spackel att få till det men det var ganska svårt att få det tätt, läckte nästa år igen osv. Gjorde riktig mcguyver lösning tillslut som har funkat kanon. Tog en vattentät pressening och klippte lagom bit, drog fast runt själva pemröret på utsidan av skimmern med strippa. Fyllde på duktigt med epoxyspackel på presseningsfliken och vek upp runt utsidan av plasten på skimmern. Motfyllde med jord, i ditt fall om du har linerpool så ta några rejäla strippor etc runt. Har funkat kanon!

Brukar vara svårt att få spackel/lim att bita bra i skimmern och skit och snusk fastnar i lagningen om den "bygger" ut i fogen.

Hoppas du får till det.

/Peder

3
Teknik / SV: Hjälp! med läckande nyinstallation av sandfilter
« skrivet: juli 28, 2012, 13:04:36:36  »
Ja lite uppdatering, har haft isär och ihop filtret nu ca 15ggr och testat som det verkar är det tunnan som är skev, när jag lägger centralventilen i hålet diffar ca 5mm på diagonalen, dvs det blir en glipa större än klämringen mäktar med att klämma ihop vilket gör att den ligger på flänsen bitar av radien snarare än under så den kläms ihop. Frågan är om det är fabrikationsfel eller om den har slagit sig sne pga av tryck när läckage uppstod. Någon som upplevt liknande med sina sandfilter?

Hur som helst är jag less på plastskit och poolfirmor som tar semester, känns förbannat surt att diatomit filtret från 70 talet åkte på skroten, annars skulle jag skruva i det igen.  <dontkn>

4
Teknik / SV: Hjälp! med läckande nyinstallation av sandfilter
« skrivet: juli 27, 2012, 15:07:18:18  »
Tack för tipset Mathias, ringde pahlen och fick hjälp av en trevlig kille på deras support. Han sa knäpp kort, limma och få igång poolen!  ;)

Så nu är det limmat, vi får se hur det sitter ska låta limmet torka.

5
Teknik / SV: Hjälp! med läckande nyinstallation av sandfilter
« skrivet: juli 27, 2012, 14:23:23:23  »
Gick inge vidare det där med bilder det är för smått för att få några vettiga. Testar att maila firman iaf och hoppas att någon läser. Är det någon som vet vad det är för typ av lim som används på 6vägsventiler om jag inte får tag på någon och beslutar mig för att gå den vägen? Det lär väl inte vara tangit?

6
Teknik / SV: Hjälp! med läckande nyinstallation av sandfilter
« skrivet: juli 27, 2012, 13:52:41:41  »
FÖRBANNAT!!!, var ut och gjorde en insats och skruvade isär, kollade återigen och såg att eventuellt kanske inte klämringen gick över bägge kanter, verkade som om tunnans hål var lite skevt. Tog omtag och snurrade på ringen och skruvade igen då ser jag att botten på 6vägsventilen har släppt! Den delen som ansluter mot dysröret. Ser ut som om delen är limmad och limmet har släppt, frågan är om det är förklaringen till spruterierna eller om det skedde när jag monterade.

Försökte ringa min återförsäljare som lovade att inte ha semesterstängt i år när jag köpte reningsverket, dom har givetvis semesterstängt till den 5'e aug.

Där var den badsäsongen definitivt över  >:( 

Jag blir så less på poolhelsike och undrar om det inte är dags för ett potatisland istället, tror inte detta är bra för själen vareviga attans år. Nu står jag där och klurar på vad göra, ge upp bada vänta på den 5'e och hoppas att det går och göra något åt eller försöka mig på att sätta en limsträng och prova montera men då är det väl tvärstopp från Pahlen sen om man inte får till det. Det som  stör mig mest är att jag köpte dyra märkesgrejjer från respekterad firma just för att slippa sånt här genom att beställa kinaskräp. Tror att jag kommer resonera annorlunda i framtiden.

Suck, ledsen för att jag ältar, kände att jag behövde det.  ;)

Några förslag på vad göra, ska se om jag kan ta några bilder på plasteländet?

7
Teknik / Hjälp! med läckande nyinstallation av sandfilter
« skrivet: juli 27, 2012, 11:20:19:19  »
Hejsan alla Poolare, jag installerade nytt reningsverk i går kväll ett pahlen 500 sandfilter och 1 hk pump. Startade upp och så när som lite dropp i en union så funkade allt kalas, dock med vad jag tror är ganska högt tryck. Strax över 1 bar nybackspolat. Körde i kemikalier och lät poolen tuffa på en timme eller två. Rätt vad det var så sa det poof och jätteläckage uppstod i klämringen mellan 6-vägsventilen och tunnan. Skruvade ner allt och tänkte att det var sand eller dyligt i oringen men det var det icke, inga synliga skador på tunna eller 6vägsventilen. Nu har jag skruvat ner och ihop 4 ggr med samma resultat rejält läckage "precis i skarvarna" i klämringen där "fingerskruven" och där skruven fogar samman de två halvorna efter en stund, både vid backspolning och rening.

Vad är det som händer? Har jag för högt tryck att filtret inte pallar hålla tätt, står att det ska klara 2 bar iaf. Vågar inte dra åt hårdare då är det väl risk att något ger med sig då allt är i plast? Är det någon som vart med om något liknande? Drog jag för hårt och något har gett sig som inte syns med blotta ögat, töjt ut oringen för så den kalvar ur läge när man drar åt?

Hjälp/tips/förslag mottages ödmjukast då poolfirman har semesterstängt och nämnas bör att det är första gången jag skruvar ihop ett sandfilter.

8
Markpooler. / SV: Ommålning av Pool
« skrivet: juni 29, 2012, 18:42:09:09  »
Lite info om temafloor 50, Var i kontakt med tukkarilla nu i veckan gällande lite färg frågor då jag upptäckte att temafloor 50 inte gick att köpa som basfärg längre. Tydligen så har dom slutat tillverkat temafloor 50 för brytning då dom har haft problem med kritning. Detta innebär att den bara går att uppbringa i vit! För övrigt har man passat på att prishöja sagda färg ganska kraftigt. Fick betala ca 400-700 kronor för 10litaren med härdare förra svängen jag målade med full industrirabatt, denna gång ville man ha typ 1500, detta kan förvisso kanske bero på återförsäljarens prissättning har inte kollat upp det  :o. Bör nämnas att temafloor 50 har funkat klockrent för mig med minimal kritning, pytteliten färgskiftning i vattenlinjen, men jag har då bara kört baquacil och inget klor som säkert är elakare med färgen. Så nu står jag inför dilemmat om jag ska busbryta eller tänka om gällande temafloor. Innan du målar så ring till tukkarillas kundtjänst så kopplar dom dig till en mycket trevlig hjälpsam och trevlig herre, kommer inte ihåg namnet, som jobbar med just framtagning/utveckling av deras poolfärger som nog kan svara på allt och lite till gällande dessa färger. Jag försökte utröna om att använda rm 40 istället som jag har använt förr och har trevligare prislapp funkade, svaret jag fick var dock väldigt nekande "absolut inget som vi kan rekomendera etc", så man får se.

Det är inget problem som jag har märkt av att måla på redan målade ytor, har säkert 3 lager temafloor och ett lager temacoat rm 40 på min pool och jag har inte märkt något större släpp, lite släpp där poolstegen lutar emot sidan bara.  Jag ruggade inget, utan blåste av med högtryck och smällde på ett lager till, men jag hade planerat att slipa av lite nu när jag renoverar denna gång, märkte av lite släpp när jag blåste på sidorna med en högtryckstvätt med extremt riktat munstycke och 180 bar.

Lycka till, med målningen och se till att skaffa riktig andningsmask. :D

9
Markpooler. / SV: Måla betongpool epoxy-hjälp
« skrivet: juni 03, 2012, 22:29:33:33  »
Hejsan ehpb, Är inte rätt man att ge råd men kanske lite hopp iaf. Jag spacklade ena sidan på min pool för något år sen lät brinna max 1 vecka innan jag slipade och dundrade på med blå epoxyfärg rakt på. Detta har suttit som sten utan släpp eller så, kanske bara hade tur men men. Så håll tummarna det kanske inte blir så illa.

Att själva betongen skiftar i färg är nog inte något större bekymmer, det blir nog så vid alla ingrepp. Om du menar att betongen börjar skifta färg "igenom" färgen så är det kanske mer illavarslande. Vad använde du för primer, spackel och färg? Om ytan beläggs vattentätt och RF är för högt borde väl inte påverka allt för mycket jag menar torde väl få fukt vandringar i betongen utåt ändå?

Men som sagt jag kan inget om betong, och när det gäller mina lagningar så har jag kört enligt credot: Gud ler mot barn och idioter, och jag är 34.  ;)

/Peder

10
Markpooler. / SV: Vilka produkter bör jag använda vid betongreparation?
« skrivet: maj 30, 2012, 23:03:58:58  »
Hejsan maffe,

Drizoro, Låter som ett riktigt avancerat system, Använde du det i din pool något? Vet du något om hur det ligger till prismässigt? För övrigt en jättefin pjäs du byggde, ser helt fantastisk ut. Riktig inspirationskälla din byggatråd :P.

/Peder

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag