Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pool2010?

Sidor: [1]
1
Teknik / Inget vatten i sandfiltrets siktglas
« skrivet: maj 03, 2014, 17:57:44:44  »
Vi satte igång poolen för ett par veckor sedan och har nu börjat fundera över en sak. Ska det inte vara vatten i siktglaset på filtret (Hayward Garden S166) hela tiden? När vi backspolar ser det normalt ut, men både min man och jag har för oss att vattnet brukar synas även vid filtreringsläget. Någon som vet?
Dessutom står manometervisaren helt still, så den har nog gått sönder under vintervilan (trots förvaring i förrådsvärme).

2
Vatten och kemi / Pooltrappan gul under vattenlinjen
« skrivet: oktober 14, 2012, 13:57:53:53  »
Vi håller på och vinterstänger poolen och medan vattnet sjunker ser vi att trappan har blivit gulfärgad. Inte ovanför utan nedanför vattenlinjen. Det är första gången på tre år som det ser ut på det viset. Någon som har någon tänkbar förklaring? Trappan är Folkpools 150 cm akryltrappa.
Vi har alltid legat i underkant på pH-värdet (runt 7,0), och i år har det (p g a allt regn?) varit mer jobb än någonsin med att hålla bra balans. Tror ni detta kan ha påverkat? Vi har även fått ett 50 cm långt diagonalt veck på linern på ena väggen, vilket ju kan bero på för lågt pH-värde.
 <help>

3
Byggtrådar / Folkpool Octavia sommaren 2010
« skrivet: augusti 31, 2010, 20:42:33:33  »
Japp, då är den äntligen färdig!  <sol>
Värmepumpen påkopplad lagom till det är dags för vinterstängning. :D
Det har varit många frågetecken under resans gång, men de flesta har rätats ut med hjälp av detta eminenta forum.  O0
Nu, när jag vet att allt gick bra, tänkte jag lägga upp lite bilder och info om vårt stora sommarprojekt.

4
Markpooler. / Frågetecken inför vinterstängning av Folkpool Octavia
« skrivet: augusti 23, 2010, 20:22:29:29  »
Snart är det dax att göra första vinterstängningen. Jag har lusläst all information från Folkpool, och blir inte riktigt klok på hur vi ska göra med vattennivån i poolen. Det står nämligen helt motsatta uppgifter i instruktionspärmen vi fått och i Folkpools "Poolvårdsguiden". Kan man få lite tolkningshjälp av något geni här i forumet, kanske?  <help>
Från instruktionspärmen:
Citera
Alternativ 1 (gäller endast om pumpen är monterad under vattennivån).
Sänk vattennivån under bräddavloppet. Efter att pumpen tagits bort låt slangen från bräddavloppet vara fri så att regnvatten kan dräneras. Annars samlas vatten i breddavloppet vilket leder till att den fryser sönder.
Alternativt 2
Behåll vattennivån, bräddavlopp och inlopp ska pluggas med vinterpluggar (gäller om pumpen är monterad över vattennivån). Ta bort flottör och korg från bräddavloppet och fyll på med frigolit som tar upp is-expansionen. Lämplig frigolit är vanlig vit porös frigolit som tar upp isens fryskraft.

Från Poolvårdsguiden:
Citera
5a. Antingen sänks vattennivån under bräddavlopp och inlopp vilket kräver att eventuellt tillskottsvatten som tillförs poolen genom nederbörd kan evakueras från bräddavlopp och inlopp genom ledningar med fall mot avlopp. Om maskinrum är monterat över poolytan och ingen lägre placerad avtappning finns, måste vattennivån sänkas under inlopp. Säkerställ att nivån inte stiger över inlopp på grund av nederbörd i poolen. Om bräddavloppet har extra avtappningsplugg
ska den skruvas bort.
5b.
Alternativt behålls vattennivån och bräddavlopp och inlopp pluggas med vinterpluggar. Ventiler öppnas vid maskinrum på lägre nivå så att ledningar kan dräneras ut. Det är viktigt att ledningarna går med fall mot maskinrummet så att de töms och inget vatten blir stående i rören. Montera Folkpools frysflaska i bräddavloppet eller fyll det med frigolitbitar som tar upp isexpansionen.
Vi har maskinrummet ovan vattennivå, så vad säger ni - sänkning av vattnet eller inte?  <dontkn>
(Jo, jag har tänkt ringa supporten, men jag testar expertisen först.  O0)

5
Markpooler. / Lerbotten i poolgropen
« skrivet: juli 04, 2010, 19:47:50:50  »
Vi har hastigt och lustigt blivit poolägare (byggsats i garaget från Folkpool ;)). Gropen är grävd, dräneringsbrunnen på plats, markduken istoppad och en decimeter singel samt dräneringsrör islängt. Då uppstår en fråga: På vissa ställen på botten känns det som gungfly när man går på singlet. Törs man tro att det kommer bli stabilt när vi slängt på ytterligare 20 cm singel och paddat ordentligt? Om inte, hur sjutton ska man fixa det?  <help>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag