CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Talmqvist

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Hur mycket kräm behöver jag?
« skrivet: februari 09, 2021, 17:27:21:21  »
Det blev lite annat att fixa med i huset så glömde bort detta lite. Tack så jättemycket Rickard och Erika för att ni tog er tid att komma med lite svar och tips!

Poolen ligger relativt skyddad från vind men i norrläge så vi kommer inte få så mycket hjälp från solen. Gissningsvis är den någon gång från 70 eller 80-talet så det är tveksamt om det ligger någon isolering under.

Målsättningen till sommaren blir nu att få till någon sorts täckning (antagligen en skräddarsydd poolduk enligt Rickards förslag) och försöka hitta en värmepump som kan hjälpa till att få upp temperaturen några extra grader utan för stora kostnader. Vi tror iaf att vi kan leva med en något lägre badtemperatur  än de 28-30 grader många verkar eftersträva men det kanske man kommer ångra i slutändan  ;D. De enda trefas pumparna jag har sett som verkar ha tillräcklig hög effekt ligger på 40-50 000 och så mycket pengar kan vi helt enkelt inte lägga.


2
Uppvärmning / Hur mycket kräm behöver jag?
« skrivet: januari 13, 2021, 11:52:41:41  »
Hej!
Nybliven poolägare här som har en fråga angående uppvärmning. Vi har köpt ett hus med en specialformad betongpool. Huset ligger lite utanför Stockholm. De tidigare ägarna har värmt upp poolen med elpatron vilket har lett till väldigt höga driftskostnader och vårt mål är att få ner dessa med en luftvärmepump.

Poolen rymmer ungefär 80 kubikmeter vatten. Det finns ett litet område där poolen är grund men den stora majoriteten av poolen har ett djup på 1.80m. Målsättningen är att ha en behaglig badtemperatur och kunna bada från ungefär mitten av april/början av maj till mitten av september. I dagsläget finns inget poolskydd och från vad jag har sett är kostnaden för att skaffa ett lamellskydd eller specialsytt poolskydd höga så det kommer nog inte införskaffas i år.

Frågan är hur mycket kräm vi behöver i vår pump för att klara av att värma poolen. Skulle till exempel den här räcka: https://outl1.se/poolvarmepump-19kw-inverter-wifi eller kommer det krävas högre effekt? Om någon har rekommendationer på bra luftvärmepump mottages det också gärna.

Väldigt tacksam för om någon har möjlighet att ta sig tid och svara  :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag