Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: poolforum skrivet maj 21, 2020, 12:29:03:03

Titel: Torktid lim vid limning av liner
Skrivet av: poolforum skrivet maj 21, 2020, 12:29:03:03
Hej,

Jag har två skador i min PVC-liner på ett område som ligger ovanför vattenytan (efter att jag har sänkt nivån). Jag har köpt ett reparationskit och enligt instruktionerna så ska man applicera limmet på lagningslappen och sedan låta det torka INNAN man applicerar det på linern. Det står inget om hur länge det ska torka innan man trycker dit lappen. Jag har aldrig limmat i PVC förut, men det låter ju jättekonstigt att man ska låta limmet torka först. Det lär ju inte fästa om man låter det torka för länge, eller?

Om man ska limma under vattnet (vilket jag inte ska göra) så ska man däremot trycka dit det direkt.
Titel: SV: Torktid lim vid limning av liner
Skrivet av: poolforum skrivet maj 21, 2020, 14:43:08:08
Så här står det i instruktionerna:

Rengör folien där skadan uppstått. Klipp en lapp som är ca 5 cm större än det skadade området. Applicera limmet tunt på reparationsduken och tryck fast den på det skadade området under vatten. Om skadan är på torrt område ovanför vattenytan, låt limmet torka först innan reparationsduken trycks på skadan. Efter ca två timmar kan området belastas fullt ut.
Titel: SV: Torktid lim vid limning av liner
Skrivet av: Erik N skrivet maj 21, 2020, 23:25:58:58
Låter som kontaktlim. Kontaktlim ska man ju låta torka så att det inte klibbar typ, alltså inget ska fastna på fingret om man känner efter.