VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - annhelind

Sidor: [1] 2
1
Köpes / Reservdel till saltklorinator
« skrivet: april 22, 2014, 11:27:31:31  »
Hej, vår saltcell (som sitter i röret) faller sönder mer och mer. Den behöver ersättas med en HEL cell. Så jag undrar om det är någon som har en sådan cell över (som kanske bytt till annat/nytt system). Än så länge har jag bara hittat den till försäljning i Australien. Det går att beställa en ny cell för ca 1000 kr och frakt kostar ca 600 kr. Men det hade ju varit smidigare om någon i Sverige har den!! Det är en S70 saltcell (Compuchlor Genuine).
Sätter in en bild på cellen och saltmaskinen (liknande).

2
Markpooler. / Ny saltcell till saltklorinator
« skrivet: april 22, 2014, 11:11:03:03  »
Hej, vår saltcell (som sitter i röret) faller sönder mer och mer. Den behöver ersättas med en HEL cell. Så jag undrar om det är någon som har en sådan cell över (som kanske bytt till annat/nytt system). Än så länge har jag bara hittat den till försäljning i Australien. Det går att beställa en ny cell för ca 1000 kr och frakt kostar ca 600 kr. Men det hade ju varit smidigare om någon i Sverige har den!! Det är en S70 saltcell (Compuchlor Genuine).
Sätter in en bild på cellen och saltmaskinen (liknande).

140504: Eftersom jag inte kunde radera mitt inlägg (bara ändra) så lägger jag nu till att jag beställt saltcellen från Australien. Jag mailade ca 20 st poolföretag i Sverige angående det här. ETT av dem erbjöd mig en ny likadan saltcell för 4000 kr!! Alltså betydligt dyrare än att beställa från Australien. Två andra företag tyckte att jag skulle byta hela saltsystemet - till något bättre - som i så fall skulle kosta mellan 12000-30000 kr. Vi har varit mycket nöjda med det här systemet så jag hoppas verkligen att saltcellen jag beställt från Australien stämmer med beskrivningen...

3
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: april 22, 2014, 10:44:10:10  »
Hej! Jag vill bara meddela att min man slipade trappan och jag målade den - i september. Vi tömde först vattnet så att ytan låg precis där trappan började. Vi satte upp ett partytält (på halv höjd) över trappan för att det inte skulle regna eller uppstå dagg i trappan.
Efter att ha slipat och sköljt tre gånger så lät vi det stå och torka ca en vecka. Vi hade ont om tid. Det började bli kallt på nätterna. Vi satte in en kupévärmare under tältet och hängde en presenning över så att luften skulle hålla sig någorlunda varm.
Sen målade jag trappan 5 gånger. Först med en Epoxiprimer - tvåkomponents (från Biltema). Sedan målade jag 4 gånger med en tvåkomponents epoxigrundfärg från Internationals.
Förra veckan öppnade vi poolen för säsongen och trappan ser fin ut. Nu återstår det att se hur länge det håller...

4
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: juni 01, 2013, 19:29:12:12  »
Tänkte lägga in en länk i förra kommentaren men glömde...
http://www.poolriket.se/missuppfattningar.html
Angående kvalitet!

5
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: juni 01, 2013, 19:26:27:27  »
Det är mer och mer uppenbart att risken för böldpest har med tillverkningen att göra - inte skötseln. Men innebär det att man borde få ersättning från företaget som levererar materialet? Antar att det bara är deras goda vilja som gäller där - och RYKTE! Men det verkar inte som om det är så många som drabbats. Då har de kanske råd att gottgöra...

6
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: juni 01, 2013, 19:17:23:23  »
Det var ett år sedan jag ringde MiamiPool för att förklara min situation. Den personen jag pratade med då visade inte att han hört talas om något likande problem och hans åsikt var att jag troligen inte skött trappan ordentligt.
Jag ska ringa MiamiPool igen och förklara mitt problem nästa vecka. Har jag tur så får jag prata med en förstående människa. Jag kan inte kräva att de gör något, för det finns ju inga garantier kvar på trappan, men jag antar att de själva förväntar sig att trapporna ska hålla lite längre än 10 år. Linern är 9 år (då den fick bytas pga skadegörelse innan vi flyttade in i huset) och behöver alltså inte bytas än. Enligt olika källor så ska den bytas efter ca 12-15 år...och trappan borde ju hålla minst lika länge! Jag har inte sett någonstans att man bör byta trappan efter ett visst antal år!

7
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: maj 25, 2013, 13:36:21:21  »
Nu har jag mailat frågor till en båtbesiktningsman och ett båtreperationsföretag. Får se vad de har för tips eller möjlighet att hjälpa till...
Miamipool skickade svar angående skötselråd - och de skrev att de inte lämnade några skriftliga råd tillsammans med trappan, men de rekommenderade mig att sköta den som en båt eftersom den är byggd på samma sätt.  ???
Hur kan de svara med det när de vet att en pooltrappa ligger i vattnet året runt?

8
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: maj 19, 2013, 14:16:47:47  »
Hej!

Även jag hade ju liknande utslag i min pooltrappa (från MiamiPool ca 5 år gammal). Dock inte lika många, men med större brun "stjärna" runt själva skadan. Osäkert om detta verkligen är s k böldpest, fanns t ex ingen (luktande) vätska i bulan. Lutar mer åt att det är små sprickor i gelcoat-lagret.

Jag valde till slut att själv ge mig på en renovering efter att, precis som ni, ha konstaterat att det inte fanns något som tryckte från baksidan. Och att man kunde dränera trapputrymmet med hjälp av en skiva kom jag på när jag hela poolen redan var tömd ner till trapplinjen  :'(

Nåväl, utslagen/bulorna slipades bort med en Dremel och ny gelcoat lappades i och slipades enligt instruktion i länken: http://hallgren.nl/handbok/04bgelcoat.htm

Passade på att behandla trappen med ett "mirakelmedel" från båtaffären som påstods försegla och skydda gelcoaten.

Ser ju bra ut efter 14 dagar men återstår att se hur det håller.

/H

Hej,
Är det så att du - Hundhajen - endast har behandlat de 10 "utslagen"? Är du säker på att det inte kommer fler i så fall? Eller har du slipat och behandlat hela din trappa?
Vi har fått några tips på HUR man kan fixa trappan. JÄTTEBRA! Men då vi har väldigt många "utslag" över hela trappan (flera hundra) så tänker vi att vi måste anlita någon expert som gör det åt oss - vi vill ju ha garanti på att det håller. Finns det någon som har tips på företag i Skåne som skulle kunna fixa detta??  <dontkn>

Det är ingen bra reklam för den här trappan iallafall!! Hoppas Miamipool har bättre kvalitet på dem nuförtiden. Eller var det bara ett måndagsexemplar? I så fall hade det känts bra med lite stöd från företaget. Det här kommer att kosta mycket pengar..  :'(

9
Markpooler. / SV: Hjälp!! Böldpest i pooltrappan!
« skrivet: maj 15, 2013, 20:35:38:38  »
Hej hundhajen, tack för att du berättar!!!!!
Jag vet att jag kollade inlägg av dig för minst ett år sedan som du lagt in 2011. Önskade då att du hade lagt in mer i den tråden jag hittade.
Vi har som jag skrivit tidigare haft svårt att få tillräckligt tätt med en skiljevägg, och nu ligger det lite på is för att vi inte vet hur vi ska göra för att det ska fungera.
Vi funderar nu på att tömma poolen ner till trapplinjen. Kunde du göra det utan att konstruera något som stöttar väggarna? Vilken typ av pool har du?
Precis som du har vi en Miami Pool-trappa. Det är modell 1500 (monterad 2002). Är det samma som du har?
Fixade du din trappa helt själv eller anlitade du någon?
Förstår jag rätt - att du fixade den för 14 dagar sedan? Hur länge lät du det torka innan du la på nytt gelcoatlager?

10
Markpooler. / SV: Saltvattenpool
« skrivet: maj 11, 2013, 12:11:22:22  »
Vi har den här saltmaskinen (med elektrolyscell):
www.poolx.se/katalog/poolguiden-09-smal-58.pdf‎
Där står det var den ska monteras. Den fungerar bra!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag