Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Styvert

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Vinterförvaring lamelltäcke
« skrivet: oktober 08, 2015, 12:27:49:49  »
Hej!
Inför vinterstängningen har jag fått olika råd när det gäller vinterförvaring av lamelltäcket. Vår "poolgubbe" brukar ha sitt täcke utrullat över vattnet, under vinterplåtarna, medan en återförsäljare av produkten menade att han skulle ha förvarat det upprullat på rullen och byggt någon form av skydd runt.

Erfarenheter, någon? Vi har ett täcke i plast från AstralPool, N'Carlit (motoriserat), och en betongpool från Tjälldén, som inte borde röra sig speciellt mycket under vintern...

2
Markpooler. / Vinterstängning Tjälldenpool
« skrivet: oktober 07, 2015, 14:07:27:27  »
Vi har en Tjälldénpool med rostfri Pahlensutrustning som vi ska försöka vinterstänga för första gången och behöver bolla några saker.

Vi har förstått att man tydligen kan välja mellan att sänka vattennivån till strax under bräddavloppet, eller till strax under inloppen (och i båda fallen måste inloppen vinterpluggas). Vilka för- och nackdelar ser ni med de två alternativen? (Förutom att det blir mindre vatten att fylla på om man inte tömmer ut så mycket).

Brukar ni lägga ner lamporna på botten av poolen eller låta dem sitta kvar i väggen? Hur stor är risken för sönderfrysning om man bor i mälardalsregionen?

Vi har ett lamelltäcke från AstralPool. Vi har hört att en del låter det ligga kvar på vattnet under vintern, medan andra väljer att vinterförvara det på rullen. Synpunkter på det?

Tacksam för svar!


3
Markpooler. / Nybörjarmisstag
« skrivet: juli 19, 2015, 22:48:29:29  »
Hej, har haft igång nybyggd pool ett par dagar efter lite meck. Felvänd fas på pumpen avhjälptes snabbt och allt lirade fint. Temp som började stiga helt ok osv....
Men vi fick med lite grovt grus från grustaget där tankbilen kom från. Dammsög detta och detta fastnade i pumpfiltret vilket gav sämre flöde och högre tryck i sandfilter. Varför högre tryck? Nåväl det var inte huvudfrågan. När jag lossade filter på pumpen så glömde jag stänga sandfilter. Så sandigt vatten trycktes bak i pumpen innan jag hann komma på mitt misstag. Skruvade tillbaka allt och satte igång systemet igen. Bra tryck o flöde igen. Då följde de med en del filtersand ut i poolen. Rookie som man är så blir man ju skitskraj. Vad hände? Tar pump o framförallt värmepump stryk av sandigt vatten? Mvh/Styvert

4
Markpooler. / Lucka/täckning av teknikrum under marknivå
« skrivet: juli 06, 2015, 20:27:11:11  »
Hej,
Nu har man kämpat med att putsa Tjälldén-pool inför att liner-svetsare kommer imorgon.
En bira är man värd då man offrat värmeböljan på att färdigställa pool. Nu kommer regnet när man börjar närma sig bad  :D
Men nu börjar tankarna vandra iväg på hur jag vi ska täcka vårt teknikrum som ligger dikt an på poolens ena långsida. Det är samma höjd som övriga poolväggar.
Vi ska ha stensättning runt på poolen och funderar om det finns något sätt att slippa trall som lucka till teknikrummet. Någon som har tips eller inspiration från annat bygge?
Vi kommer ha 4 cm hög poolsarg och vill helst komma under den nivån som övrig stensättning. Har dock tänkt att ta fram diamantklingan till vinkelslipen och "grada ner" teknikrummets krönbalk något om det krävs för att få lite harmoni i det hela.
Så sluta bada i era färdiga pooler och låt tipsen strömma in.
Mvh/
Stefan


5
Markpooler. / Skimmer i Tjälldéntrappa?
« skrivet: juni 03, 2015, 08:50:30:30  »
Hej!
Vi bygger en Tjälldénpool 8x4 meter med trappa längs ena kortsidan. Vi har insett att vi förmodligen inte kan ha inloppen i trappan eftersom den värmepump vi köpt inte klarar av det avstånd det då skulle innebära. Alltså, vi skulle behöva ha bräddavloppet i trappan och inloppen på motstående sida, nära värmepumpen.

Är det någon som har placerat bräddavloppet i trappan eller ser risker med det? Det är ju vid trappan alla kommer att gå/sitta... Hur mycket bygger "inspektionsluckan" till avloppet? Nämnde detta för Tjälldén tidigare, men de kände inte till att någon har gjort så varför jag misstänker att det finns negativa aspekter vi inte har tänkt på...

Om man inte vill ha bräddavloppet i trappan så skulle man kunna ha det vid sidan av trappan, men då måste man väl även ha ett extra inlopp mittemot?


 

6
Markpooler. / Behöver lite tekniktips inför fogning av Tjälldénpool
« skrivet: maj 31, 2015, 19:44:50:50  »
Hej,
Har mätt upp liggande stödreglar och diagonalmätt så det känns bra.
Har även testat placera ut en lång-o kortsida för att känna på blocken innan limning med fogskum.
De flesta blocken lutar inåt poolen, i överkant, och jag har ju en mängd distansbrickor att justera upp elementen i lod.

Men fråga 1 är hur mycket fogskummet "lyfter upp" blocken vid limningen. Alltså kan man jämna av med själva fogskummet eller måste blocket vara perfekt i lod innan man skummar?
Frågan kommer av att själva justeringsbrickorna ska in där den stålspikade stödlisten sitter. Hoppas ni fattar vad jag yrar om.

Fråga 2 gäller noggrannheten i höjd. Tänker att det inte gör något om det diffar någon millimeter då man har möjlighet att justera med bruk under stensargen.

Är i ett sånt där nojjigt läge så jag inte vågar göra något utan hela dagen går åt till att resonera med frugan om hur vi ska gå vidare. Nu måste det hända lite  <help>
Hoppas på lite svar från alla Tjälldén-proffs där ute.
Tjena!

7
Markpooler. / Tjällden nybyggare
« skrivet: maj 15, 2015, 17:08:16:16  »
Hej,
Håller på att bygga 8*4 Tjällden pool m. trappa.
Har lite undringar runt platta och gjutning.
Eftersom det är vertikala armeringsjärn som sticker upp varannan meter - hur gjorde ni andra när ni drog av betongen? Eller räckte det med att sloda betongen? Vilken betong använde ni?
Med vänlig hälsning/
Stefan

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag