Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Christian78 skrivet maj 31, 2016, 15:18:55:55

Titel: Renovera pool
Skrivet av: Christian78 skrivet maj 31, 2016, 15:18:55:55
Nybliven poolägare med massor av funderingar här... <help>

Vi köpte ett hus i höstas där det ingick en nergrävd pool, dock i renoveringsbehov visade det sig och vi tänkte nu ta tag i detta. Har varit i kontakt med flertalet firmor för offert på material samt arbete, vissa har känts mer seriösa än andra men generellt känns det som att dom kryddar offerten rätt duktigt så vi har bestämt att vi ska göra det själva.

Det som behöver bytas är väggskivor, liner samt packningar och vi tänkte även passa på att byta belysning. Vi vet inte vad det är för fabrikat men enligt en insatt så hade folkpool ett dotterbolag förr i tiden som byggde exakt likadana pooler, dock oklart vad dom hette..

Om vi börjar med väggskivorna så ska det om jag förstått det rätt vara 12mm tryckt furuplywood, inte det lättaste att hitta på byggvaruhusen men lokala firman kunde få fram 12 skivor 150x150cm för dryga 10K, är det ett bra pris eller går det hitta billigare, tips? Skruvas dessa med rostfri skruv av bra kvalité eller är det något special? Räcker cellplasten för att jämna ut ojämnheter från skarvar och skruvar eller ska dessa spacklas, i så fall med vad?

Sen har vi linern, folkpool säljer färdiga 6x3 liner för pooldjup på 144cm vilket skulle passa vår pool perfekt då vi har dom måtten, dock kan dom inte garantera passformen om man inte vet absolut att det är en folkpool, hur mycket diff kan man ha här? jag har mätt med laser till 6.007x2.998x1.445cm och tycker det borde vara alldeles utmärkt?
Nuvarande liner är spikad men vi vill såklart sätta snap-in om möjligt, finns det lister man sätter längst upp på väggen? Får inte riktigt ihop hur poolguarden ska kunna återmonteras om listerna sitter ovanpå? Trycker man bara in linern i listen så att det självlåser eller hur fungerar det?

Phu det blev ett långt första inlägg, hoppas någon har lite tips att komma med!

Mvh
Christian
Titel: SV: Renovera pool
Skrivet av: Erik N skrivet maj 31, 2016, 15:42:04:04
Har inte snapin själv, men det var någon tråd nyligen om just det. Fanns snapin till både sida och ovanpå vad jag förstod det.
------------
Google google...
------------
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=11970.msg90338#msg90338

------------
Google google...
------------

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=11844.0

Bara några exempel. Ägna lite tid på att googla så kommer du att hitta massor med information. Det som är det jobbiga då är att sålla agnarna från vetet så att man har den braiga informationen kvar.
Titel: SV: Renovera pool
Skrivet av: Ståhlis skrivet juni 03, 2016, 08:44:31:31
Hej, känns som vi är i samma situation och har samma mått!
Funderar också på att göra det mesta själv så då kanske vi kan tipsa varandra på vägen!?
Jag startade min tråd i Byggtrådar..
(Men det kanske är fel och isf får en moderator flytta mig.)
Jag har i alla fall lagt ut lite bilder där ifall du är nyfiken!


Titel: SV: Renovera pool
Skrivet av: Christian78 skrivet juni 03, 2016, 09:56:11:11
Ja vi verkar ha ungefär samma roliga jobb framför oss  :)
Vi har inte kommit längre än att kolla upp material och vad det kommer kosta, det jag har konstaterat är iaf att det blir en måttbeställd liner, tex Folkpool kör 292x6x145  medans vi har exakt 6x3 och 8cm blir nog för stor diff, dom sa själva att dom gjort ett annorlunda mått för att inte andra tillverkare ska kunna använda deras liner..lite konstigt tänk kan jag tycka.
Beställningstiden just nu verkar vara 3-4 veckor för en liner så det får bli ett höstprojekt och tyvärr inget poolbanande i sommar  :(
Titel: SV: Renovera pool
Skrivet av: Ståhlis skrivet juni 03, 2016, 12:44:38:38
Hoppsan, ja fast 3-4 veckor kan ju innebära (om man ligger i) att man får bada några veckor innan hösten kommer iaf!?  :)
Verkar vara en Folkpool jag också har, eller om det är det där dotterbolaget du skrivit om. Jag har ingen lasermätare så har inte exakta måtten som du... Du får gärna PM:a mig när du beställt linern var du beställt och vad det kostar!  ;)