Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Milo14

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Stickor till eXact iDip sökes
« skrivet: juni 18, 2019, 14:30:34:34  »
Hej allihopa,
jag har en eXact iDip för att mäta olika vattenvärden i min utomhuspool och är mkt nöjd med den. Köpte den hos www.spaprylar.se men nu verkar företaget ha slagit igen verksamheten? Åtminstone ligger hemsidan nere och ingen signal på deras tidigare nummer. Verkar vara de enda som säljer stickor till mätaren i Sverige för mätning av poolvatten. Det finns att att köpa på nätet från USA och Storbritannien men då blir frakten ca 500kr. Lite segt då själva stickorna skulle kosta mig 400 kr och frakten alltså mer än dubbelt. 

Någon som vet om det går att köpa mätstickor till iDipen på ett smidigare sätt?

Mvh
Micke

2
Säljes / Defekt poolvärmepump säljes
« skrivet: januari 07, 2018, 10:43:21:21  »
Hej, jag har lagt nedanstående annons på Blocket och kom på att det finns många dedikerade poolare på detta fina forum. Kanske någon som kan laga till eller ha som reservdelsmaskin? Pumpen finns i Helsingborgstrakten.

"Defekt poolvärmepump Brilix XP100 säljes. Pumpen har använts i tre säsonger och sett till att vår glasfiberpool med måtten 8x4x1,5m har hållit 30-31 grader från 1 maj till mitten på september. De två första säsongerna funkade den perfekt. Denna sista sommar har jordfelsbrytaren som är kopplad till pumpen slagit ut fem gånger, oklart varför. Felet är detekterat till pumpen. När man väl kör igång pumpen igen, funkar den perfekt.

Så om du vill bada i 30-gradigt vatten i sommar och står ut med att kolla att den är igång en gång i veckan, välkommen att fynda! Nypris ca 12000kr."
Mikael

https://www.blocket.se/vi/77317769.htm

3
Teknik / Brillix XPH 100 värmer inte
« skrivet: maj 26, 2017, 11:20:21:21  »
Hej,
sorry att behöva mata på med en massa bekymmer här i forumet..

Häromdagen slog automatsäkringen till värmepumpen ut. Jag aktiverade strömmen igen och pumpen gick igång som den skulle, trodde jag. Det visar sig nu att temperaturen inte höjer sig från 28 grader till 31 som jag vill ha. I utloppet i poolen känner jag att det inte är varmare vatten som pumpas ut. Pumpen verkar fungera som vanligt, låter som vanligt och det kommer iskall luft från utblåset. Det fel jag själv kan detektera är att vattnet in i pumpen är 28 grader och ut 31 grader. Detta oavsett hur stort flöde jag har på vattnet (jag brukar försöka få detta värde att vara 1 grad) visar pumpen på tre graders uppgång. Värdena jag får fram från inställningsläget på pumpen är:
1: 31
2: 40
3: -7
4: 20
5: 12
6:1
7:1
8: 3
9: -2
A: 70
B: 29
C:31
D: 1
E: 0
F: 17
G: --
H: 70
O: 15

Någon som har en idé som kan hjälpa mig?

Med vänlig hälsning,
Mikael

4
Teknik / Brilix XP100 makalöst oljud
« skrivet: maj 19, 2017, 10:35:42:42  »
Hej,
Har en fundering kring vår Brilix XP100 som är inne på sitt tredje år. Vid uppstart av poolen förra veckan, vaknade jag till ett makalöst oljud som visade sig komma från poolvärmepumpen. Då hade pumpen gått dygnet runt i tre dygn och nattetid hade temperaturen gått under tio grader. (Jag försökte lägga med en film på 9 sekunder där ljudet framgår men det verkar inte gå). Ljudet är metalliskt och låter som att en fläkt slår emot en metallvägg, minst 5 ggr/sekund. När jag tittar in genom fläktgallret syns det inte att ngt går emot höljet. Efter att pumpen stängts av och fått "vila" i 8 timmar, går pumpen tyst och fungerar perfekt igen. Exakt samma sak hände mig första året.

Tror ni att det handlar om isbildning som inte hinner smälta eftersom det är så pass kallt i början på säsongen?
Någon annan av er som upplevt detta?
Pumpen är tre veckor för gammal för att kunna hävda garantiåtgärd, men å andra sidan funkar den ju som den ska nu igen. Temperaturen har höjts från 12 grader till nu 28 grader på en dryg vecka (solen och pooltaket har hjälpt till måste tilläggas).

Med vänlig hälsning
Mikael

5
Vatten och kemi / Brun beläggning i glasfiberpool
« skrivet: april 12, 2017, 11:20:21:21  »
Hej,
efter två säsonger utan bekymmer med vår glasfiberpool, ställs vi nu inför ett bekymmer. När vattnet fylldes upp, syntes en tydlig brun linje i höjd med där vattennivån legat under vintern (i höjd med lampan, några cm under ovankant som ni ser på bilden). Även trappan fick bruna märken av gamla torkade löv, detta gick inte ens att ta bort med högtryckstvätten. Verkar som att smutsen gått in i gelcoatlagret. Efter samtal med lokala poolleverantören, köpte jag ett medel: Saniklar Super Gel, vilket är en trögflytande substans som appliceras på fläcken och får verka ca 15 min. Detta var effektivt, fläckarna försvann. Samma poolleverantör trodde att kloret skulle ta hand om den bruna beläggningen som finns i hela poolen under vattnet, passsade på att överdosera klorhalten och körde igång pumpen med sandfilter och allt. Ingen förbättring på två veckor. Vi använder kommunalt vatten och det låg en hel del löv i poolen under vintern (trodde inte att detta skulle påverka nämnvärt då jag hade en bra nivå klor i vattnet). Bor i Skåne.

Vore extremt tacksam om någon här på forumet känner igen problemet och har en lösning på detta, som inte innebär att jag behöver tömma poolen och rengöra den med Super Gel (bara den lilla flaskan kostade 200kr).

Tack på förhand,
mvh
Mikael

6
Byggtrådar / Villa Lucias poolbygge våren 2015. Glasfiber 8x4
« skrivet: mars 21, 2016, 00:07:02:02  »
Hej alla på poolforumet. Vill först och främst tacka för alla inlägg ni har lagt in, jag har lärt mig mycket genom att läsa de frågor ni har ställt och de kunniga svar som ges. Förhoppningsvis kan vårt poolbygge inspirera någon av er som ännu inte har en pool, detta är iaf vårt sätt att bidra till detta fina forum.

Efter en del funderande bestämde vi oss för att anlägga en pool. Vi hade tre olika leverantörer som besökte oss. En som förespråkade trästomme och liner (ni kan säkert gissa vilket företag det var), de två andra förespråkade glasfiberbaljor av tillverkare som garanterade kvalitén så att böldpest och sånt inte ska kunna ske.
Då vi ville ha en så underhållsfri pool som möjligt, utan att riskera att en ev liner får veck (man ska tydligen inte ha över 30 grader i vattnet, då riskerar det att bli många veck fick vi höra) eller än värre, går sönder, valde vi en glasfiberpool med måtten 8x4 meter och 1,52 m djup från Neptunpool, Helsingborg.

Det var dags att leta rätt på några som kunde hjälpa oss med allt det praktiska (vi är inte så händig själva). Det kändes ju extremt viktigt att vi fick tag på seriösa kunniga människor när man ska göra en sån här dyr investering, inget ska ju gå fel och installationen ska ju hålla många år. Neptunpool rekommenderade ett företag som nästan enbart arbetar med markarbete och anläggning av pooler och miljöer runt pooler. Det visade sig vara ett rätt val  :)

Poolen skulle tillverkas och köras till Sverige på lastbil, tog ca 3 veckor. Så det var tid till förberedelser.
Här nedan ser ni vart vi planerade att poolen skulle ligga. Ett äppelträd fick stryka på foten men det viktigaste var att magnolian i förgrunden klarade sig. Vi var lite oroliga för att dess rötter skulle skadas vid grävningen men det gick bättre än väntat. Poolkanten kom ca 1,5 m från trädets stam och inte en enda rot blev förstörd.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag