VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PelleSthlm

Sidor: 1 ... 11 [12]
111
Markpooler. / SV: poolhajen
« skrivet: februari 08, 2007, 22:33:27:27  »
En 150 cm djup trappa behöver inte betyda att det har det där extra steget. Du får också tänka på att på en 110 cm trappa så blir det inte 40 cm från sista steget ner till botten, utan snarare 70 cm beroende på tillverkare. Många trappor tillverkas just i Frankrike (Dom Composite, Version Composite), fast det finns även tyska tillverkare (Riviera Pool). Mitt förra inlägg syftade mer att en anledning till att trappan kan vara dyrare är pga att det går åt mer material till en 150 cm trappa (oftast har de också en annan form än när de tillverkar 110, 120 trappor).

112
Markpooler. / SV: poolhajen
« skrivet: februari 08, 2007, 10:49:10:10  »
Skillnaden i pris brukar kan också bero på trappans bygghöjd. Många säljer ju trappor med en bygghöjd på 110 cm medans andra med en bygghöjd på 150 cm. Givetvis blir ju en "fulldjups" 150 cm trappa dyrare än en 110 cm trappa. Sen är det ju lite skillnad på kvalitét mellan akryl och gel-coat. Akrylen bleks lättare av kloren.

Vad jag kan se så säljer både poolhajen och poolstore fransktillverkade trappor i akryl.

113
Vatten och kemi / SV: Poolkemikalier
« skrivet: januari 29, 2007, 08:50:24:24  »
KLOR
Fördel: Billigt och det vanligaste förekommande reningsmetoden. Ev vattenproblem syns fort så man kan åtgärda med ph + eller ph -.Vattenbyte behövs inte vid övergång till brom. Samma kem kan användas till SPA bad.
Nackdel: Dunstar fort och lämnar slaggprodukt i form av bundet klor. Avhjälps med chock klorering. Kan irritera ögon och slemhinnor vid för hög dosering

BROM
Fördel: Något dyrare än klor. dunstar inte och lämnar inga slaggprodukter. Grundämne utan eget ph. svag lukt. Drygt. Vattenbyte behövs inte vid övergång till klor. Ev vattenproblem syns fort så man kan åtgärda med ph + eller ph -, dock är detta ovanligt om man använder brom. Samma kem kan användas till SPA bad.
Nackdel: Hittar inga mer än priset som är något högre än klor. Bra deal går att göra vid större inköp.


Det bundna kloret som bildas då man använder klor avhjälps ej m h a chockklorering utan det filtreras bort m h a reningsanläggningen (sandfilter eller dylikt). Det bundna kloret fastnar i sandfiltret och avlägsnas vid backspolning. Observera att det är bundna kloret som luktar "klor" och inte det fria. Har man en väl dimensionerad reningsanläggning så får man ingen "klor"-lukt...

Brom är en halogen precis som klor. Dvs, det har samma funktion.


Sidor: 1 ... 11 [12]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan