VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: LED - erfarenheter  (läst 2529 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad eng

LED - erfarenheter
« skrivet: april 29, 2007, 21:02:55:55 »
Hej igen!
Efter många vändor, våndor och vedermödor har vi nu äntligen ansökt om bygglov (vår kommun kräver bygglov för fågelholkar och uppåt) och om bara det går vägen ska vi lägga upp en tråd kring detta här på forumet (håll alla tummar och stortår!).
Min fråga här och nu: Vi hoppas på att få bygga en pool med carrara-liner (om det nu skulle undfått någon...) och funderingen nu rör LED-belysning. Allt fler pool-leverantörer tillhandahåller ju LED-belysningar, men hur fungerar dessa i praktiken? Vi kommer ju (förhoppningsvis) att ha en väldigt blå pool. Om man då har en LED som går i bordell-rosa, urin-gult och LSD-grönt - försvinner dessa färger i allt det blå (detta alltså helt utanför diskussionn huruvida detta är vackert eller ej) - eller finns det någon slags poäng i LED?
Tacksam för erfarenheter och tankar kring detta - betänketid 6-10 veckor (jag beställer poolen så snart bygglovet är klart).

Poolgiganten

Utloggad MrXs

SV: LED - erfarenheter
« Svar #1 skrivet: april 30, 2007, 07:56:54:54 »
LED finns i varmgul och är i färg som en vanlig lampa ungefär, den helt vita blir vit med nyans av blå och väldigt skarp. Då menar jag själva led och inte något glasframför som jag sett vissa säljer.

Men anledningen till att jag tittade på LED från början var att det drar så lite ström.
Men om man då tittar till hur länge man har på sina 600 watt som i mitt fall med 2st lampor så är det inte många kronor för en hel sommar..

Och då ge 10 000 för en sådan lampa kan jag inte se håller för att spara ström eller ens är skäligt pris för dem...

Så jag skippade det.

Rektangulär 8x4 i Leca med Roman end på kortsidan. Värmer med solfångare.

Utloggad PelleSthlm

SV: LED - erfarenheter
« Svar #2 skrivet: april 30, 2007, 09:05:27:27 »
Finns LED-belysningar med upp till 12 st. färger. M h a av fjärrkontroll kan du välja en fast färg eller färgsekvens (vissa leverantörer har endast en switch så att de endast kan välja fast färg). Jag ser LED-belysning som en mer stämningsförhöjande belysning än den naturliga ljuskällan som standardlampan på 300 W. Måste ju säga att det är jävligt fräckt att kunna ändra färgen i poolen m h a LED-belysningen. Samma sak gäller ju för fiberoptik.

Utloggad eng

SV: LED - erfarenheter
« Svar #3 skrivet: maj 01, 2007, 19:23:06:06 »
Jo det var väl just det här med att "ändra färgen i poolen" som var frågan. Dvs blir poolen röd eller förblir den blå, men med två röda prickar (= lamporna)?
Idag hittade jag en firma (USA) som sålde "LED-glödlampor", dvs LED-lampor som man bara monterade i belysningspottan, lika enkelt som att byta glödlampa. Det kanske kunde vara en lösning - då slipper man (jag) bestämma sig...

Utloggad HappyDigger

  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Rosersberg - Norra Stockholm
  • Antal inlägg: 208
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Small boys have small toys. Big boys...
    • Visa profil
SV: LED - erfarenheter
« Svar #4 skrivet: maj 01, 2007, 21:37:40:40 »
Det är inte bara färgvalet som kan vara kul med LED utan möjligheten att göra lite mer effekt av belysningen. I vår pool skulle det inte fungera med en stor 200/300w utan att antingen få stora skuggor eller bli bländade. Efter mycket sökande hittade vi en firma i Italien som tillverkar 1W och 6W LED för pool och då kommer vi ha en några 1W för varje trappsteg och sedan 6 W i djupdelen. Tyvärr blev en liten fördom om att arbeta direkt mot Italienska företag sann. Vid leverans saknades ett litet mellanrör  <hmm> håller på att ordna det just nu...

Postar bilder när de är monterade
Egenbyggd pool (2006-07) i leca med barndel och inbyggd trappa och därför svetsad liner. 8m x 4,2m och 1,65 djup med pooltak från Idealcover och italiensk led-belysning. Numera vanlig klor (tidigare Baquasil) och värmer via bergvärme och värmeväxlare. Med viss sorg bytt den egna grävmaskinen mot en BMW R1200GS Adventure. Byggbilder http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=993.0]h

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan