Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: zek skrivet september 26, 2009, 14:42:19:19

Titel: Ang. vinterstängning
Skrivet av: zek skrivet september 26, 2009, 14:42:19:19
Hej, jag har kanske klantat mig lite.
Jag har haft slut på klor och efter jag slutade värma och därmed också att bada så har jag inte klorat någonting. Poolen har stått med cirkulation i ca en månad och jag har tittat då och då under täcket och det har sett fint ut inget grönt och inget mjölkigt.

Idag tänkte jag att det var dags att vinterstänga, jag skaffade klor och täckta av poolen för en sista regöring då visade det sig att där jag hela tiden lyft på täcket för att kolla var i den ändan där inloppen sitter och kanske det är anledningen till att det är rent där. Botten är grönare och grönare ju närmre ändan med breddavloppet man kommer......

Alltså en hel del grönalger, jag har chockklorat nu och damsugit upp det värsta. kan jag låta det stå så eller måste allt bort nu ? eller kommer det dö och försvinna av sig själv ? och måste jag isåfall ha igång cirkulationen länge ??

Tips önskas snart......
Titel: SV: Ang. vinterstängning
Skrivet av: Fia skrivet september 26, 2009, 19:28:02:02
Jag skulle se till att de är borta innan jag slår igen helt. Vänta 1-2 veckor till o se hur det går. Glöm inte att backspola emellanåt.
Titel: SV: Ang. vinterstängning
Skrivet av: Poolbadaren skrivet oktober 03, 2009, 11:46:13:13
Jag skulle se till att de är borta innan jag slår igen helt......
Håller med Fia!  O0
Från årets erfarenhet "tappade" jag 1 månad på "algkamp" under vårstart - se till att ha vinterstängt enl. rekommendationer, dvs. chock-klorera vid stängning när tempen gått ner till under ca. +7 grader konstant.

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3668.msg30840#msg30840 (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3668.msg30840#msg30840)

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4898.msg37656#msg37656 (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4898.msg37656#msg37656)

Mvh. "Poolbadaren"