VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Clownfish

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Typ av dräneringsslang
« skrivet: januari 13, 2021, 00:00:01:01  »
Hej!

Till min dräneringspump som jag ska ha i pumpbrunnen undvek jag de platta dräneringsslangarna av väv, för jag har erfarenhet av att de är sladdriga, vill räta ut sig men gärna stoppas av veck under pumpandet, som en kräksjuk orm. Köpte istället en halvmjuk PVC-slang, 32X3,5MM. Men den var så hårt rullad på Bauhaus att den veckat sig när jag rätat ut den, vilket stoppar flödet. Bör man ha PEM-slang? Men den är väl så sabla styv så att man får svårt att leda den dit man vill? Särskilt stor dimension, antar jag.

Hur gör ni?

Hälsningar, David


2
Markpooler. / Dränering av grunden under vintern
« skrivet: januari 12, 2021, 23:55:12:12  »
Hej!

Hur gör man under vintern; har ni dräneringspumpen i pumpbrunnen hela tiden? Köpte Kärcher Sp5m (https://www.kaercher.com/int/home-garden/pumps/submersible-pumps/sp-5-dirt-16455030.html), och i instruktionen står att vattnet ska vara mellan 5C och 35C  :-\

Frågar av två skäl. När poolen är klar och det är vinter men över nollan så vill man väl inte att poolen ska stå i vatten? Eller?
Det andra skälet är att jag just nu bara har en grop och vill börja så tidigt som möjligt i vinter. Nästa steg för mig är att få bort vattnet, gräva djupare (0.5m?) för pumpbrunn och installera pumpen i brunn på makadam för att kunna någorlunda torrlägga. Behöver göra lite mer arbete på några stenrester innan jag kan lägga i markduk och makadam. Hur gör ni? Väntar ni tills det är 5C eller kör ni pumpen så fort det är frostfritt?

/David

3
Markpooler. / Dränering av gyttja... Hur funkar det?
« skrivet: december 12, 2020, 12:58:55:55  »
Hej!

Jag har en poolgrop (1,5 m djup) där nästa steg är markduk, makadam o dräneringsrör o pump. Har en Kärcher dräneringspump som nu står tillfälligt i ett hörn och håller bort det mesta vattnet (men då den står på botten, inte lägre, så blir det aldrig riktigt fritt från vatten). Nu på hösten blir det riktigt gjyttjigt! Mycket av vattnet går aldrig ur leran innan pumpen stannat och det rinner till mer vatten, så det ligger mycket lervälling/gyttja i poolen.

Hur funkar det när detta dräneras? Markduk på detta blir ju som en vattensäng. Ska markduk och makadam pressa ur vattnet som vatten ur en färskost, som sen kan rinna iväg genom grus och dräneringsrör till pumpen? Eller ska pumpen ligga så djupt i brunnsröret att gyttjan så småningom torkar eller urlakas? Kort sagt, hur går jag från gyttja till stabil mark?

Hälsningar, David

4
Markpooler. / Kompositpool?
« skrivet: februari 28, 2019, 09:22:59:59  »
Hej!

Jag tänkte bygga en halvt nedgrävd pool. Dels for att spara in det större arbetet med en helt nedgrävd och det gör mig inget om den sticker upp en del om ytan är snygg.

Mitt intryck är att många avråder från träpooler då de till slut påverkas an markfukten. Billig plåpool känns ostabilt och som låg kvalitet.

Kompositpool från Riopool tycker jag låter som ett bra alternativ. Motståndskraftig, lättbyggd, etc. Men frågan är varför jag inte hittar nåt om folks erfarenheter här på forumet, eller ens på övriga internet! Det är visserligen en ny slags pool men varför tycker ingen något om den?

Någon som har särskilda skäl till varför jag inte ska välja  denna kompositpool? (Annat än att det just är nytt o ganska oprövat)

Tacksam för tips /David

5
Ovanmarkspooler / Poolval och hjälp med budgettänk
« skrivet: augusti 16, 2018, 21:44:30:30  »
Hej alla!

Har haft en 3.5m rund stålramspool (11 m3)i flera år men nästa år tänkte jag bygga lite större och rejälare. Ca 3.5 x 6, omkring 22-25 m3. Passar på nu när det börjar läcka lite.

Min tanke är att man spar mycket pengar på att ha bara delvis nedgrävd, eftersom det blir ett enklare grävjobb som jag kan sköta själv med en liten grävare. Då behöver den kunna stå själv och vara snygg att se på, alternativ kunna kläs i panel eller så, och troligen bygger jag lite upphöjt däck omkring. Därför har jag tänkt mest på träpool, t.ex. Folkpools Garden eller en timmerpool som säljs av många (men troligen bara ett fåtal tillverkare av samma pool), eller kanske komposit. Ca 3.5 x 6 meter oval pool med enkelt poolpaket inklusive sandfilter brukar gå på mellan 60-90 tkr. Har redan VP som ska klara 25 m3.

Men då är ju frågan, hur är det med alla poolpaket i stålplåt där man kan få pool med paket för omkring 15 tkr? Ofta har de nån halvsnygg imitation på utsidan; helt klart inte lika snyggt som riktigt trä, men hur bra är de för övrigt? Kvalitét, hållbarhet etc, är det ens jämförbart med en träpool för 80000 kr? Man vill ju inte tro att det är det, men samtidigt har ju trä också en begränsad hållbarhet.

Snälla, dela med er av er erfarenhet! Är ni nöjda med enklare pooler i "stålplåt"? (typ https://www.rubinpool.se/produkter/pooler/ovanmarkpooler/ovala-pooler/azuro-404-de-luxe-550-x-370-x-120)
Eller bör man satsa på timmer eller komposit? Ett mellanpris här: https://www.poolstore.se/gardenpool-weva-640/

Jag vill ju inte satsa många sådär 50-60 tkr extra om det inte gör rejäl skillnad!

Vill gärna höra lite åsikter och analys! Tack på förhand! /David

6
Ovanmarkspooler / Billig sandfilterpump, rekommendation?
« skrivet: maj 11, 2015, 08:12:15:15  »
Verkar som om de flesta användare hänger mest här på huvudforumen, så jag postar om här!

Jag tänkte uppgradera från pappersfilterpump till sandfilterpump till min Bestway 11000 L ovanmarkspool.

Men jag är en måttlig amatör, så jag tänkte hålla mig till de billigaste modellerna, men så klart hålla ett öga på kapaciteten.

Jag funderar på Bestways egna med 3785 L/h: http://www.ljtunnan.se/sv/e-handel-produktsida/bestway-pool/bestway-sandfilter-3785l/

Tyckte den såg plastig ut först, men jag antar att den håller ihop; många användare på Amazon var nöjda.

Flera här på forumet verkar även nöjda med Harald Nyborgs för 12000 L-pooler. Lite billigare o mycket billigare frakt (99 vs 360 kr): http://www.harald-nyborg.se/pool-spa-sandfilterpump.html

Vilken föreslår ni, och varför? Egna erfarenheter?

/David

7
Vatten och kemi / Billig sandfilterpump
« skrivet: maj 07, 2015, 11:11:08:08  »
Jag tänkte uppgradera från pappersfilterpump till min Bestway 11000 L ovanmarkspool.

Men jag är en måttlig amatör, så jag tänkte hålla mig till de billigaste modellerna, men så klart hålla ett öga på kapaciteten.

Jag funderar på Bestways egna med 3785 L/h: http://www.ljtunnan.se/sv/e-handel-produktsida/bestway-pool/bestway-sandfilter-3785l/

Tyckte den såg plastig ut först, men jag antar att den håller ihop; många användare på Amazon var nöjda.

Flera här på forumet verkar även nöjda med Harald Nyborgs för 12000 L-pooler. Lite billigare o mycket billigare frakt (99 vs 360 kr): http://www.harald-nyborg.se/pool-spa-sandfilterpump.html

Vilken föreslår ni, och varför? Egna erfarenheter?

/David

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag