Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Magnus Giro skrivet januari 30, 2019, 14:43:54:54

Titel: Vilken poolstomme är bäst?
Skrivet av: Magnus Giro skrivet januari 30, 2019, 14:43:54:54
Planerar att bygga pool, äntligen! Tacksam för tips!
Ska nu ta in offerter men blir lite osäker på om stålstomme eller thermopool (Styropor, Thermoplus, polystryren etc.) är bäst?!
Jag kommer inte gräva eller montera själv. Det blir en markpool 4x8 i plan mark med pooltak och luftvärmepump. Helgaveltrappa och liner. Kommer prel sikta på att ha den uppvärmd någongång maj - september, bor i Nacka utanför Stockholm.
Har du utöver förslag på stomme andra rekommendationer på tex leverantör (Folkpool, Poolkungen, Pool Store eller annan) och firma för markarbete är det suveränt! Tack på förhand!
Titel: SV: Vilken poolstomme är bäst?
Skrivet av: Oceanum skrivet februari 06, 2019, 22:29:39:39
De flesta som valt thermopool är mycket nöjda med dem. En fördel med denna mot stålstomme är att den konstruktionen medför att poolen till viss del kan ha fristående sidor, t.ex om du bygger i sutteräng. Vidare blir den per automatik isolerad sidledes vilket ju aldrig är fel. Förutsatt att inte myrorna äter upp frigoliten ( ;D )så kan nog en thermopool stå väldigt länge innan den rasar

Kan tyvärr inte så mycket om galvade stormar, men jag tror att de ev. går mindre tid totalt att resa poolväggarna mot thermopoolen.

Med vänlig hälsning,
Martin

Titel: SV: Vilken poolstomme är bäst?
Skrivet av: Hybris skrivet februari 21, 2019, 14:50:33:33
Jag valde en Niveko då jag inte gillar utseende och känsla på linerpooler. Snyggt och känns väldigt premium på insidan nör man badar.

Plan B var en Thermopool.
Titel: SV: Vilken poolstomme är bäst?
Skrivet av: Daniel1234 skrivet februari 22, 2019, 08:58:44:44
Vi valde Tjällden, anledningen var att den var enklast o billigast att bygga själv (krävs inte så mycket cement i väggarna). Samt så långt in i framtiden när tex lampor, inlopp etc går sönder så kan man byta dessa hyggligt lätt utan att behöva bila upp en massa cement.