CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - gusvarst

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Sänka temperatur i poolen
« skrivet: september 25, 2022, 11:39:11:11  »
Hej

Novis på pool men då jag gått och skaffat mig hus med pool får jag ju försöka lära mig  ;D

Inför stängning av poolen för säsongen har jag således stängt av cirkulatorpump för införsel av varmvatten till poolen (samt hela till-ledningen) medan filterpumpen fortsatt är på. Temperaturen i poolen har gått ner från 35 grader till 18 grader på 4 veckor. Förra ägaren har sagt att jag ska vänta till vattnet är på under 10 grader innan jag stänger av filterpump etc.

Uppskattar om ngn vänlig själ kan svara på följande frågor:

1. Måste jag vänta till dess vattnet är under 10 grader innan jag stänger för säsongen? (Antar det har med bakterietillväxt att göra vid stillasittande vatten)

2. Finns det ngt annat sätt att sänka temperaturen på då det trots allt drar ca 8kwh per dag bara att ha igång filterpumpen? Pooltaket är på konstant (mest för att undvika skräp i poolen men det kanske är värt att göra en lite större städning om jag kan sänka temperaturen betydligt fortare utan taket?)

Tacksam för hjälp  :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag