CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Carsten

Sidor: [1] 2 3
1
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 29, 2015, 12:00:49:49  »
Svensk Poolmiljö.
Antal    Artikelnr    Artikel    Pris/st    Exkl. moms    Moms    Inkl. moms
1    3001    Chockklor Granulat 5kg   449,00    359,20    89,80    449,00
1    3003    MultiKlor 5kg   449,00    359,20    89,80    449,00
1    3007    Flock 1liter   89,00    71,20    17,80    89,00
DHL Service Point (fri frakt över 900kr)    0,00    0,00    0,00
Summa     789,60    197,40    SEK 987,00

Det blev den här mixen från den här försäljaren, eftersom jag inte visste vad vi behövde. Jag handlar gärna på nätet eftersom jag befinner mig långt från butikerna och har långa arbetsdagar inklusive resorna till och från. På helgerna vill jag gärna inte sitta i bilen om jag inte måste.

Behöver jag lägga till något tycker du? Vi ska fylla med kranvatten. Jag kollade med Räddningstjänsten och det skulle bli ungefär samma kostnad. Vi bor granne med dem, men det känns som att det kan vara bra att ha kontroll vid fyllning...



2
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 28, 2015, 22:48:22:22  »
Här har det inte hänt mycket sedan sist. Skitväder, sjukt barn och besök på akuten har orsakat förhinder, samt att mannen hade lite pengar på fickan och var tvungen att köpa sig en skogsbil som har haft en del prioritet helt i onödan.

Stolparna sitter nu på plats. Vi monterade våra egentillverkade spännplåtar mellan stolparna, under stabiliseringsplåtarna. Det var ett otrevligt jobb att borra alla hål i det 2,5 mm tjocka rostfria materialet. Svetsningen däremot var inga problem, för min man kan svetsa i allt. (Ja, jag skryter, men det är sant!) Plåtbanden ligger aningen förskjutna i sidled för att lätt kunna svetsa längsgående.

Vi hade köpt en cellplastskärare på Bauhaus (på bilden gör vi spår för plåtarna), men den skulle inte ens kunna tända en cigarett. I stället körde vi med en lödkolv, det fungerade utmärkt! Den ska vi använda även när vi ska lägga i plattorna för stolparna i radierna i cellplasten.

I nuläget håller vi på med det övre lagret isolering. Dottern hotade mig med limpistolen. Bra tåga i den flickan.

Tillägg
För er som undrade hur vi fyllde upp under stolparnas vertikala delar för att översidan skulle komma i nivå med cellplasten enligt tidigare bifogad ritning, så här gick det till: Vi pallade upp under stolparna med kilar så att de låg placerade som det var tänkt. Sedan skruvade vi fast de rostfria plåtbanden tillsammans med stödplåtarna på stolparna. I sex hål på varje stolpe satte vi genomgående rostfria M8 med brickor och nylocmutter i stället för de medskickade plåtskruvarna. I övriga hål sattes självborrande plåtskruvar som var aningen längre än de medskickade. När allt var skruvat och upplinat efter ordning tog vi varsin stolpe och lyfte upp hela paketet och ställde det åt sidan. Sedan fyllde mannen hålen under stolparna med en centimeter cement och så satte vi tillbaka hela paketet, som nu styrdes upp av plåtbanden och stödplåtarna. När alla tre stolpparen var avklarade borrades ytterligare hål för plåtskruvar eftersom de självborrande plåtskruvarna inte kunde ta sig igenom det rostfria, sex i varje stolpe. Svångrem och hängslen!!!

3
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 06, 2015, 21:42:20:20  »
När tösen och jag kom ut i morse och skulle åka till jobb och skola stod det en decimeter vatten i poolgropen. Av olika anledningar blev hålet för dräneringsbrunnen inte grävt och nattens ymniga regn hade fyllt gropen. Vi fick låna en dräneringspump av svärfar, men den hade nypt så mannen fick göra ett avbrott i grävningen och laga pumpen så han skulle kunna tömma hålet på vatten mellan spadtagen. Dagens lärdom: Follow through! Gör färdigt hela underarbetet med dräneringslager och dräneringsbrunn innan annat arbete påbörjas.

Nu är det kväll och det sipprar fortfarande fram vatten ur slangarna. Pumpen får stå på i natt trots att den för ett väldigt liv.

4
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 05, 2015, 19:38:46:46  »
Lägger upp en mycket förenklad bild på hur vi planerat isoleringslagren i förhållande till stolparna. Jag har nämnt förut att poolen inte är gjord för att monteras på isolering. På detta sätt når isoleringen exakt upp till listen där plåten ska monteras.

5
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 05, 2015, 19:28:11:11  »
Jag räknade ihop våra kostnader hittills. Det känns lite konstigt att ropa ut över hela Poolforum hur mycket pengar man gör av med, men det kanske är till hjälp för den som funderar över var ribban ska läggas vid val av pool och tillbehör. Jag fick sjukt bra höstpriser på pooltaket och poolen, samt extremt billig frakt på dessa. Poolen hämtade jag själv på släpkärra i Hallsberg och pooltaket kom på en lång släpkärra tillsammans med en annan transport. En del som jag frågade om pris skulle ha 8000 kr för frakt med kranbil, nu blev det 1500.

Jag har nyss beställt virke från vår lokala Hedins bygghandel och räknar med att däcket med virke, plint, skruv och annat krafs inräknat kommer att kosta runt 25000, trots att ytan inte blir mer än kanske 70 kvadratmeter.

När jag började räkna på det här med pool tittade jag bara på de stora kostnaderna. Jag insåg att mycket skulle tillkomma och det har det verkligen gjort. Lim för flera tusen. Isolering...

Snart ska jag beställa kemikalier till poolstarten. Kan ni rekommendera en bra leverantör på nätet och vad vi behöver?

6
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 03, 2015, 21:48:00:00  »
Det är nog inte många som inte behövt rätta till något misstag man gör. Så länge det inte är katastrofer så blir det efteråt historer för goda skratt.

Ja, alla som renoverar hus på egen hand får ju lära sig den hårda vägen. Det har varit många "det här ska vi göra annorlunda nästa gång" under årens lopp. Vi får väl räkna in den här incidenten också. Ha en skön arbetsvecka!

7
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 03, 2015, 17:08:58:58  »
På förmiddagen var det sjöblött på isoleringen efter nattens regn. Mannen gick ut och skrapade med fönsterskrapa på levang, sedan gjorde vi en mall för stolparna placering i stället för att hållas på det blöta.

När vi lade mallen på plats och provade med en av stolparna hur det skulle se ut såg vi att vi hade gjort det igen... MAN SKA TÄNKA EFTER FÖRE. Stödplattorna som ska ligga bakom och under bakre utsticket på stolparna fick inte plats. I skrivande stund ligger mannen och gräver ut för stödplattorna i lerväggen. Detta skulle ha varit en ren katastrof om det inte varit för att vi redan har gjort om poolens sammanhållande konstruktion. Nu blir det "bara" en massa extra jobb och försening.

I backspegeln ser jag nu att vi skulle ha grävt ur minst en meter till på bredden. Detta hade jag vetat om jag hade orkat plocka fram stolparna och montera ihop dem innan hålet grävdes. I botten är hålet nu ca 4150 brett. Poolen är i radierna 3600. Vi kommer knappt att ha någonstans att gå runt poolen när vi bygger däcket och väldigt lite plats att ställa stolpplintarna på. Men de problemen får vi lösa när vi kommer till däckskonstruktionen.

8
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 02, 2015, 20:30:42:42  »
Hej! Vi som läser här är ibland lite slöa på feedback. Men kolla på hur många som läst inläggen
så tror jag du ser att många läser. Kan inte bli för mycket utan allt som skrivs kan vara till glädje
för någon annan som står i startgroparna för sitt drömprojekt. Detta forum är ju en guldgruva
för nybyggare och mycket kul för gamla för man kan ju få inspiration på lösningar, sen finns många
svar på sina problem och även mkt duktiga poolare som ställer upp med sin kunskap. Så fortsätt med detta
blir fint detta när det är klart, hoppas på en fin poolsommar.

Roland 8)

Tack RoJo! Jag har sett att det inte finns några byggtrådar för just Doughboy, trots att de verkar vara rejäla och har en återförsäljare med besöksadress. Därför tänkte jag att det kunde vara värdefullt att dokumentera i minsta detalj så kanske man kan bespara någon annan poolbyggare några bakslag. Imorgon ska vi ge oss på att försänka sidostolparna 40 mm i isoleringsplattan som är 50 mm. Jag tror att vi ska såga igenom hela plattan och sedan fylla upp med lite sättsand. Bildbevis kommer! Ha en fortsatt skön lördagkväll!

9
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 02, 2015, 14:53:14:14  »
Idag har vi lagt hela lagret med isolering. Vi har använt tio limtuber à 224 kr plus moms till att lägga limsträngar på alla tre ytorna i falsarna.

Dagens lärdomar är dessa: Om limmet är kallt blir det hårdare. Då blir det svårt att pressa ihop skivorna och det bildas gärna en liten spalt. Det gick så mycket bättre idag när vi hade limtuberna inomhus till de skulle användas. Om möjligt ska man använda en batteridriven limdispenser till den här mängden lim, annars blir det nog tröttsamt. Limmet är dock dyrt och den dispenser vi använde klämde inte ur allt lim, så när det inte gick längre med den batteridrivna övergick vi till den handjagade och fick ut ytterligare några meter. Isoleringsskivor är sällan perfekta i formen. Om man vill ha ett fin botten i den här sortens pool lönar det sig att öppna paketen och sortera skivorna efter skick, och använda de skadade i utkanterna av plattan. Det gjorde vi inte den här gången, men när vi ska på med nästa lager kommer vi definitivt att göra det.

Är det någon som känner till något spackel som fungerar på extruderad cellplast? Jag kan se att behovet kommer att uppstå till nästa lager isolering.

10
Byggtrådar / SV: Bygger Doughboy Diana 7,30 * 3,60
« skrivet: maj 01, 2015, 20:26:33:33  »
Tack för svar om värmepumpen! Jag har inte läst manualen, den är fortfarande inte uppackad. Däremot har jag för mig att jag såg på Rubinpools hemsida att det skulle vara 16 A. Jag har också läst när jag toksurfat på detta förträffliga forum att det finns poolare som valt att säkra till 10 A fast manualen säger 16 A och att detta har fungerat. Jag har också förstått att det är just startströmmen som är styrande i om detta fungerar. Själv vet jag lika mycket om el som ett förskolebarn, men lyssnar gärna på dem som vet.

Ska nu prata med mannen om fast installation. Varför är detta nödvändigt om stickpropp finnes? Eller ska den bara ha en egen säkring?

Tack och hälsningar från Kicki

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag