CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - LMAL

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Tips vid oklart vatten😊
« skrivet: juli 20, 2017, 12:11:54:54  »
Samma flocksticks har jag. Och jag har chockklorerat med fyrdubbel dos och har ett stabilt klorvärde i poolen. Pumpen tar 9 kubik i timmen och är snäppet större än standardpump till storleken pool jag har. Efter 1.5 månad med div kemikalier så var vattnet klart efter två "slangningar" så ja, jag skulle nog tro att det hade nytta! Partiklarna var för små för filtret även med massa olika flockmedel. Nu var jag inte ute efter nån typ av besserwissersvar utan det var ett tips i alla välmening om någon har samma bekymmer.

2
Vatten och kemi / Tips vid oklart vatten😊
« skrivet: juli 18, 2017, 16:36:06:06  »
I år drabbades jag av vitgrumligt vatten. Provat allt enligt konstens alla regler. Chockklorering, klar pool, algmedel, flockmedel osv för en halv förmögenhet. Köpte tom ny dammsugare men inte ens den lyckades. (Har  dock ingen som går att koppla till waste). Partiklarna var så små att de gick igenom filtret och dammsugaren.
Till slut hällde jag i dubbel dos flockmedel och lät pumpen vara avstängd under natten. På morgonen var vattnet hyfsat klart och allt ligger på botten. Klippte några meter trädgårdsslang och satte fast ena änden i ett skaft. Slangade upp allt skit på botten, bakspolade filtret, lät pumpen gå och lät sen stå en natt till. Samman visa dagen efter och vips så var vattnet kristallklart igen😊

Japp det tog ca 1.5 timme per gång att köra trädgårdsslang sakta över hela botten men det var värt varenda minut. (Rund 5.5x1.32 djup pool om 26 kubik) Önskar bara att jag kommit på det för två månaders sedan🙈

3
Vatten och kemi / SV: Mjölkigt vatten o brun botten
« skrivet: juni 27, 2017, 14:54:51:51  »
Kan alkaniteten ha något med det hela att göra? Den verkar vara noll..

4
Vatten och kemi / Mjölkigt vatten o brun botten
« skrivet: juni 26, 2017, 09:27:03:03  »
Hej alla! Hoppas på hjälp med mitt bekymmer! Har alltid haft klart vatten i poolen men i år vill det sig inte. Om jag låter cirkulationen stå av blir vattnet hyfsat klart men då ligger en ljusbrun beläggning över hela botten. Går inte att dammsuga upp, det bara grumlar sig och vattnet blir mjölkigt/smutsigt. När cirkulationen går är vattnet mjölkigt och dimmigt hela tiden. Har reglerat ph, chockklorerat, flockmedel och klarpool medel men det händer liksom inget.. Linern är inte hal. Har bakspolat filtret ett par gånger.
Det är en intexpool om 26 kubik.

5
Ovanmarkspooler / SV: Brilix 100 EE3
« skrivet: juni 21, 2017, 16:00:59:59  »
Japp bypass finns och den är stängd i mitten. Värmeoumpen är ny😊 Jag har kontaktat rubinpool men fick ingen hjälp mer än att "kanske inte filterpumpen presterar som det står"..

6
Ovanmarkspooler / Brilix 100 EE3
« skrivet: juni 21, 2017, 13:50:17:17  »
Hej alla! Hoppas på hjälp från er🌞 Inköpt brilix 100 för uppvärmning av inte rampool 26 kubik. Allt inkopplad rätt och ska starta värmepumpen.

Får då upp EE3 i rutan vilket jag förstår betyder lågt flöde. Vad kan jag göra? Går detta att lösa på något sätt?

7
Ovanmarkspooler / Uppvärmning intex 26 kbm
« skrivet: juni 11, 2017, 11:10:27:27  »
Hej! Har en rund Intex rampool som rymmer 26 kbm. Efter att vi byggde in den kommer vi inte upp i mer än max 20 grader (oftast 17-18 grader) i vattnet vilket är lite för kallt.. Nu är det dags införskaffa någon typ av uppvärmning! Kikat lite på Brilix då många skrivit om den här men ska erkänna att jag inte begriper mycket av hur det fungerar. Den jag kikat på är för 40 kbm. Vad ska jag tänka på? Behövs det massa extragrejer som kopplingar, slangar osv innan man är igång med pumpen? Hur stor elkostnad kan jag räkna med per månad för att köra pumpen? Tacksam för hjälp med detta!

8
Ovanmarkspooler / Byggtips sidopaneler till rund Intex 5,5mx1,32
« skrivet: juni 15, 2016, 15:47:16:16  »
Vi ska nu påbörja att snygga till vår ovanmarkspool samt runt omkring. Vi vill dölja själva poolen runt om med träpanel. Någon som bra byggtips inför starten?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag