CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Perra

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Saltvattenspool
« skrivet: augusti 16, 2006, 10:41:32:32  »
 Vi har haft poolen igång nu sedan maj i år, och efter div. utfrågningar av poolkunniga, så beslöt jag mig för att hälla i det speciella poolsalt (fritt från kalk och andra föroreningar) som finns att köpa i poolbutikerna. Jag har inte (än) köpt någon saltgenerator, så salthalten lär ju minska efter hand vid backspolning och påfyllning, men då får jag väl fylla på en säck eller två under säsongen. Vi backspolar sällan, p.g.a. vårt skjutbara pooltak, det är m.a.o. väldigt rent i poolen. Till mina 31kbm gick det åt 6 säckar á 20kg för att få en salthalt på 0,4 vilket skall vara i nivå med Östersjöns bräckta vatten. Eftersom vi har enbart plastkopplingar lär ju inte någon metall ta skada av saltet. Vi har upplevt att vattnet är mycket behagligare och förmodligen bättre för huden.  Varje säck a´20L kostar 125kr hos Folkpool. Någon som provat samma sak?
/ Perra

2
Pooltäckningar / Poolcover
« skrivet: juli 19, 2006, 00:10:32:32  »
Hej poolvänner! Har fått vår pool klar nu och har även monterat ett poolskydd som vi köpt av firma "Waterworld Aps" i Danmark. Tillverkat i Tjeckien av företaget Albion, (modellen heter "Dallas")som verkar vara stora på dessa poolcovers. Detta skydd har fungerat som vi tänkt, och är mycket lägre än de som Folkpool säljer av samma fabrikat. Vårt mäter ca 1 m på den högsta delen och 0,85 på den lägsta. Folkpools variant skulle bli 1,55M till vår pool på 3,5x6M samt en rund trappa på kortsidan, så vi fick beställa en som passar till en 4x8M pool. Vi håller 28 grader som ställs in på en luftvärmepump av märket "Europac".
Nattetid nu (dessa varma dagar) så sjunker det bara en grad, så Europacen går bara någon timme på morgonen då pumpen startar. Är ni intressade så finner ni mer info på www.engrosnordic.com som är återförsäljare för Norden, tillverkaren finns på www.albiongroup.cz
Priset blev - med direkttransport från Tjeckien ca 62.000 SEK. Det bästa med poolcover är att slippa allt skit som annars kommer ner i poolen, och att det faktiskt är rätt gott att bada under "huven" något som vi inte trodde från början. Uppvärmningen kanske kan bli i mesta laget under varma dagar, då man inte är hemma och kan öppna den låsbara dörren eller skjuta bort det hela från poolen.
Poolen är f.ö. isolerad med 10cm Isodrän på sidorna, och 50mm Jackofoam i botten.
Ha en skön sommar! / Perra

3
Markpooler. / Garanti på stommen
« skrivet: december 01, 2005, 12:02:15:15  »
En liten fundering  killen hade, som byggde vår pool ..."Vi på Folkpool har funnits i 37 år och lämnar 15 års garanti på poolstommen, men Sv. Poolfabriken har bara funnits i 5 år och lämnar 30 års garanti???"
"Vem tar ansvar efter 30 år"??

En liten tanke, men jag tror båda fabrikaten håller lika länge, våra grannar har en Folkpool 4x8M sedan 20 år tillbaka, och har inte haft några större bekymmer med poolen.
/ Perra

4
Markpooler. / Tack för alla svar!
« skrivet: november 30, 2005, 16:30:11:11  »
Jag har precis fått stommen klar (folkpool 3,5x6M) med en rund trappa på 3 meter. Har ej återfyllt ännu, väntar på plusgrader och hoppas snön smälter, så man ser vad man gör. Hur gör jag med filter och pump, skall jag sätta det i en kommande friggebod eller gräva ner någon form av låda under ytnivån?

Folkpool har ju en kraftig stomme i tryck trä/stålkonstruktion med tryckta plyfaskivor, är det lönt att lägga någon form av isolering utvändigt?
Under linern läggs en tunnare väggmatta samt 50mm cellplast i botten. Kanske man skall lägga någon form av fuktspärr (som för källarväggar) eller är det bortkastade pengar? Folkpool menar att det då bildas fukt mellan trä och isolering och det är sämre än utan isolering?!
Någon som vet?
/ Perra

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag