CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Arne Anka

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: För stort avstånd mellan pool och pump/filter?
« skrivet: mars 19, 2008, 21:36:27:27  »
Tack för bra svar. Då verkar det finnas gott hopp för min källar-lösning!! Låter ju som en god ide med pooltak.

Tror att min fru blir nöjd med 28-29 grader även om jag tycker det är "I hetaste laget". Får se om kostnaden på pooltaken är billigare än driften av luft-vatten utan pooltak.

Har tittat en del på Living Quality:s pooltak men hur man än vänder på det, så är det ju kortsiktigt "dyrt" även om det ger en bra komfort på all vis.

2
Markpooler. / För stort avstånd mellan pool och pump/filter?
« skrivet: mars 18, 2008, 22:43:15:15  »
HURRA! Fick faktiskt i poolen (tjeckisk via LivingQuality) i backen innan vinterlovet. Håller så sakteliga på att ta sats inför installation av filter+pump+värme.

Det blir nog en L/V värmepump Nibe 2020 + VVM300 med poolstyrnings-tillsats ("lägligt nog" brakade min frånluftvärmepump ihop i december så det är hög tid att fixa en gemensam lösning för pool+hus).

Funderingen just nu är om man med framgång kan placera poolpumpen (verkar vara en "normalstor" pump) i källaren bredvid blivande värmeväxlare, si så där 10-15 meter från poolen. Orkar den trycka/suga runt vattnet?

Höjdskillnad mellan utlopp och blivande pumpplaceringen i källaren är ca 0,5-1 meter.

Hoppas på svar - gärna med tips på vad jag eventuellt måste ta reda på innan man kan svara säkert.

3
Uppvärmning / SV: Bergvärme tillräckligt eller behövs tillskott?
« skrivet: maj 20, 2007, 08:23:34:34  »
Tack för snabbt svar!  O0

Isolering verkar vara smart. Har du gjuten platta under poolen med isolering, eller endast runt-om?

Vet du förresten om det finns (googlat?) databaserat dimensioneringsprogram typ:
"Mata in dimensioner på pool, omgivande poolmaterial, eventuell isolering, omgivande material utanför isolering, typ av yttäckning, läge i landet, önskad badtemperatur" och som svarar med ett effektbehov?

4
Uppvärmning / Bergvärme tillräckligt eller behövs tillskott?
« skrivet: maj 19, 2007, 19:32:36:36  »
OK, äntligen dags för Pool. Tanken är 4x10x1,5 djup.

Nyköpta huset på 235m2 har en äldre frånluftvärmepump modell Elektrostandard (modell 380) som värmer 180m2 av huset (elradiator resten).

Funderar på att slänga ut denna "omgående" till förmån för en bergvärme modell Nibe 1235-8 (8kW) med tillbehöret poolstyrning och frånluftvärmemodul. Nibes käcka och som det verkar kunniga kundservice vill att jag skall borra 170-180 m "aktivt hål" - dvs från att man träffar på vattnet.

Frågan är om det är tillräckligt med bergvärmepumpen om man vill nå upp till 30 grader (under sommaren) som flera på forumet verkar gotta sig i.  8)

Skall man satsa på att borra ännu djupare, köpa en 10kW eller spelar det mindre roll? Behövs solvärme eller annan värme för att nå nirvana? Förstår att det är svårt att exakt veta, men en tumregel eller erfarenhet vore guld värd för en glad amatör! :-\

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag