CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - gadden

Sidor: [1] 2
1
Övriga frågor! / The Pool Master
« skrivet: december 26, 2014, 23:13:11:11  »
Har börjat kika lite på en serie som går på Animal Planet och den heter The pool master. Tror jag hade alldeles för små planer när jag byggde våran pool, borde haft lite större drömmar ;D

Här är ett klipp som kanske kan inspirera en framtida poolbyggare =)


2
Övriga frågor! / Varmförzinkat i klorerat vatten
« skrivet: augusti 26, 2014, 21:08:54:54  »
Har funderat lite på att montera en bryggstege till poolen. Undrar lite vad ni tror om att stegen är varmförzinkad, kommer det att fungera i en pool?
Tanken var isf att även ha gångjärn till den så man kan fälla upp den när man inte badar så tiden den är i vattnet kommer ju minska en del.

Här är en länk till stegen i fråga. http://www.stegproffsen.se/bryggstegar/bryggstege-varmforzinkad

3
Övriga frågor! / Tesa 4600 Xtreme Condition HD
« skrivet: juni 30, 2013, 22:31:25:25  »
Tänkte bara höra om någon har testat denna tejp? Verkar gå att laga det mesta med den och den fungerar även under vatten. Dessutom klarar den ett tryck på 12 bar. Verkar nästan för bra :o

http://byggkatalogen.byggtjanst.se/tesa_ab/byggtjep_eltejp_och_vvs_tejp/tesa_x_treme_conditions_4600/i243097/


4
Artiklar och läsvärt. / Upphöjd pool
« skrivet: juni 12, 2013, 19:03:14:14  »
I vissa fall kan det vara bra att poolen är lite över marknivå O0

Översvämning i Tyskland.

5
Markpooler. / Dold pool
« skrivet: maj 25, 2013, 15:43:21:21  »
Här har ni en intressant poolkonstruktion O0


6
Teknik / Luftbubblor ur inlopp
« skrivet: maj 19, 2013, 15:50:02:02  »
Jag har fått ett litet problem som jag inte får rätt på. Typ var 5:e minut far det ut ett gäng luftbubblor ur inloppet till poolen.
Har letat och letat efter något läckage som drar in luft i systemet med kan inte hitta något. Har försökt lufta så gott det går genom att släppa på olika kopplingar ifall det står luft någonstans.
All utrustning är under vattennivån i poolen. Jag har ingen luft i cirkulationspumpen. Trycket i sandfiltret ligger på normala 0.9 bar.
Jag har bra tryck i inloppet.
Om det nu är luft i systemet så borde det ju tryckas ut tillsist och avta, men det gör ju inte det.
Det enda som kan innehålla så här mycket luft är ju sandfiltret. Finns ju inget sätt att ordentligt avlufta det. Jag har testat med att släppa på manometern för att se om det pyser ut luft där vilket det inte gjorde. Har även släppt lite på slangarna för att se om det kommer ut luft där vilket det inte heller gjorde.
Om det nu inte är luft som står någonstans så måste det ju innebära att ny luft sugs in i systemet. Har kollat alla kopplingar och kan inte hitta några läckage.
Om det nu är ett läckage på sugsidan av pumpen borde det då inte fyllas luft i silkorgen på pumpen innan det transporteras vidare? Om det nu är läckage på trycksidan av pumpen borde det inte då läcka lite vatten där?

Jag hade inte detta problem förra året utan det har kommit nu. Lite luft var det då med men inte så här mycket och då var det mest efter dammsugning eller vilt badande då det kan skvalpa lite i skimmern och dras ner luft den vägen...gissar jag.
Jag tömde hela systemet på vatten under vintern vilket kanske var onödigt då all teknik står inne i pannrummet i källaren och därför frostfritt.

7
Artiklar och läsvärt. / ISR - Infant Swimming Resourse
« skrivet: mars 17, 2013, 15:32:16:16  »
Är det någon som hört talas om denna utbildning i Sverige? Verkar ju onekligen som något fungerar.

https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=A78QiQ61oBM&feature=endscreen

8
Pooltäckningar / Royal i skenor vs Royal Tec/Walu cover
« skrivet: juli 20, 2012, 22:38:28:28  »
Är lite sugen på en Royal i skenor från Poolkungen. Någon som har ett sådant eller vet något mer än man kan läsa på deras sida och kan ge lite input om det. Att jag gillar just den är pga att vi har två katter som bara älskar att klämma sig in under allt som de kan. Även grannarna här har katter. Vill inte att någon av dem kommer in i poolen när överdraget är på. Då kommer de aldrig ut igen.
Mitt andra val är ett Royal Tec som det står att man även kan ha som vintertäckning. Någon som har det så?
Har även kollat på Walu från Poolstore men där står det att man inte ska ha det som vintertäckning, vad är det för skillnad på dom som gör att den ena fungerar men inte den andra?

9
Övriga frågor! / Jordbi
« skrivet: maj 21, 2012, 23:02:53:53  »
Har precis påbörjat ett litet poolprojekt där tanken är att gräva ner en ovanmarkpool. Gropen är grävd och poolen är på uppbyggnad. Nu har vi fått gäster i väggarna i gropen. Flera hundra jordbin. Vad jag fattar så är de helt ofarliga men ack så irriterande. Vill inte ha dom surrade runt huvudet när man ska njuta av sin nya pool. Någon som vet hur man kan bli av med dom?

10
Pooltäckningar / Solfolie och djur?
« skrivet: maj 07, 2012, 18:58:40:40  »
Har inte skaffat någon solfolie till min blivande pool än men funderar på det. En tanke som slagit mig är detta med säkerheten och då med tanke på att vi har två vilda katter som kanske skulle få för sig att det går att springa rakt över poolen när folien ligger där.
Några där ute som har husdjur och solfolie? Har ni sett några tendenser på att de tror att det går att gå på?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag