Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - anflyg

Sidor: 1 2 [3]
21
Ovanmarkspooler / SV: Inför poolbygge .. söker råd för att hamna rätt.
« skrivet: september 11, 2014, 20:55:35:35  »
Tack för svaret Awasen!

Har väl egentligen tänkt som du att 135 eller helst 150 cm är bäst. Jag kommer att börja gräva med en minigrävare och köra ut med en skottkärra till släp i början så får vi helt enkelt se hur det funkar. Går det inte, så får jag väl hyra in mer prylar. Träpool blir ca 20-30% dyrare in alles jämfört med stålpool med lång garanti (25-35 år). Det hade passar mig bra med tanke på utseende och att inte behöva klä in hela poolen.

Får gräva hålet först och sedan välja! :)

22
Ovanmarkspooler / SV: Poolbygge på trädäck och bergstomt
« skrivet: augusti 21, 2014, 10:28:34:34  »
Hejsan,
Jag är ju ingen byggingenjör, men spontant som lekman så känns det ju OK. Jag hade dock inte chansat utan helt enkelt räknat på det eller fått hjälp med det. Förmodligen löser du det själv genom att kika på ex http://www.traguiden.se/TGtemplates/popup1spalt.aspx?id=1153.

MVH
Anders

23
Ovanmarkspooler / Inför poolbygge .. söker råd för att hamna rätt.
« skrivet: augusti 20, 2014, 23:51:53:53  »
Hej,
Efter många års funderande har vi nog beslutat oss för att bygga pool. Vi har dock vissa begränsningar som vi får leva med, men jag tänkte skriva ner lite tankar och frågor och se om jag får någon feedback.  :)

- Vi dränerade och grävde sönder tomten för ett antal år sedan och allt är nu iordning igen och växterna har växt upp. Vi vill därför inte ta in en grävare och förstöra igen, utan kommer att bygga en ovanmarkspool. Vi har en sluttande tomt, så höjdskillnaden på en rund 5 m pool är ca 45 cm från ena sidan till den andra. Därav kommer första frågan om djupet på poolen. Helt klart är att en 120cm pool hade passat bäst i trädgården. 150 cm blir förmodligen på tok för högt, men kanske en 135 cm pool kan fungera? Jag kommer att gräva ur för makadam och för att avjämna höjd skillnaden för hand, så att gräva ner poolen djupare känns just nu jobbigt. Ni som har haft pool ett tag, kommer vi att vara nöjda med 120 cm, eller kommer vi att ångra att vi inte tog 135 cm?

- Angående pool alternativ så har vi funderat på antingen en plåtpool från Nettopool eller en familypool från Folkpool. Min känsla är att Folkpool tar rätt bra betalt om man jämför. Nettopool tar ca 35' för en rund 5m med 135 cm djup och Folkpool 60' för motsvarande medan den tar 40' för en 120 cm djup. Folkpools prisskillnad för 15 cms djup känns stor. Anledningen till Nettopool är att de ger 35 års garanti på plåten. Nyttan av det är väl tveksam, men det signalerar kvalitet till mig att de vågar. Foolkpool ger 10 års garanti, men trä har man ju en ganska bra känsla för hur det håller. Står den ovan jord så ser man ju och kan behandla träet. Synpunkter?

- Hur stor skillnad gör det att isolera sidorna på poolen? Vi skulle vilja ha ca 2/3 av poolen utan trädäck runt och resten "naket".

- Angående uppvärmning så vill vi hålla 30 grader från någon gång i maj till någon gång i september. Vi funderar på luft/vatten pump eller att koppla in på fjärrvärmen (12 öre/ kWh under denna period). Fjärrvärme alternativet kostar väl ca 20' har jag förstått. Synpunkter?

Ser fram emot hjälp!  O0

MVH
Anders

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd