Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - anflyg

Sidor: [1] 2 3
1
Uppvärmning / SV: Kan man välja fjärrvärme istället för värmeväxlare??
« skrivet: juni 20, 2015, 22:50:38:38  »
Värmepump är nog det bästa i ditt fall då fjärrvärmen är väldigt dyr i förhållande. men som sagt, hänvisa till Linköping så kanske dom börjar titta på ett poolalternativ.
I Linköping går resonemanget att dom ändå har en massa överskott på sommaren. Då tar man istället ut en lägre kostnad för poolägare.
Kostanden är 1500:- fast avgift + 10 öre/kwh.

Eller till Jönköping som tar 12,5 öre/kW maj-september.

2
Markpooler. / SV: Snälla hjälp, dränering
« skrivet: juni 20, 2015, 22:34:41:41  »
Kolla vad du har för jord oxå. Är det lera så lär det bli vatten stående. Är det sand eller grus så finns det ju goda möjligheter att det rinner undan.

Men som tidigare sagt, att om du ändå skall gräva, så gräv även en brunn och lägga lite dräneringsslang så är du förberedd. Det kostar inte mycket, och är inte mycket mer jobb.

3
Byggtrådar / Byggtråd Folkpool Garden
« skrivet: april 20, 2015, 12:15:00:00  »
Hejsan,
Jag har ju läst en hel del här under hösten-vintern-våren som inspiration till vårt poolbygge. Jag tänkte nu återgälda det med några bilder från vårt bygge.

https://drive.google.com/folderview?id=0Byd-fqafPjCTMldXZ2ZSXzFVNnM&usp=sharing

4
Markpooler. / Vattenfyllning och liner
« skrivet: april 18, 2015, 19:33:24:24  »
Hej,
Jag håller på och fyller poolen. Det känns som att det spänner rätt bra i linern. Det är en Folkpool. Har fyllt i ett par dm. Bifogar en bild. Antar att linern sträcker sig och att det inte drar ner listen?

Mvh
Anders

5
Markpooler. / SV: Lågbudgetpool i stort och seriöst utförande
« skrivet: januari 10, 2015, 15:32:01:01  »
Ja, ibland så kanske det är så att man ungefär får vad man betalar för, men http://www.jf-fritid.se/ verkar ju sälja mycket i a f och det är ju billigt där.

Google är väl ett tips annars!  O0

6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Bygga en soluppvärmd utedusch
« skrivet: december 02, 2014, 15:30:44:44  »
Hejsan,
Jag klurar på att bygga en egen utedusch för att få ett utseende precis som jag vill. Helst så skulle jag ju vilja få den uppvärmd. Tror ni att man kan använda en så här http://biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Kok-och-vatten/Vattendunk-88419/ som man kopplar på en gardena koppling till slangen och en koppling till duschmunstycket? Klarar det att stå med "tryck" hela tiden som en vanlig utedusch? Någon som har andra idéer?

MVH
Anders

7
Ovanmarkspooler / SV: Stabilt underlag?
« skrivet: november 24, 2014, 15:23:26:26  »
Tja, det finns väl sådana som är bättre på sånt här än mig, men själva tanken med makadamet är ju att skapa en stabil grund för poolen som inte rör sig. Spontant skulle jag säga att det viktigaste är att detta lager över jord och lera har en tjocklek på ca 20 cm och är välpackat, om det sedan skulle finnas lite berg under så lär väl inte det röra sig heller, så jag hade nog bara fått sett till att det ligger kanske 5 cm makadam över högsta bergsdelen.

Stenmjöl används ju bara för att få ett jämnt underlag, så ta så tjockt som du behöver för att få jämnt. Är du mer noggran med makadam, så går det åt mindre stenmjöl.

Vill du veta hur man egentligen skall göra, så fråga en markbyggare eller J&F antar jag. :)

8
Ovanmarkspooler / SV: Flytspackel på cellplast
« skrivet: november 24, 2014, 15:16:55:55  »
Gött Joel! Precis så har jag gjort!  <antman>

Då skiter jag i spackel!

9
Ovanmarkspooler / Flytspackel på cellplast
« skrivet: november 24, 2014, 10:10:56:56  »
Hejsan,
Jag har en fråga om botten på pool. Jag bygger en Gardenpool från Folkpool. Av diverse anledningar så ser det idag ut som:

1. 20 cm Makadam
2. Stenmjöl för avjämning
3. 5 cm cellplats XPS 300 (innnför trästommen där Foolpool egentligen vill ha ytterligare 6 cm stenmjöl)
4. Kommer att lägga en matta i vår innan Linern monteras.

Det jag funderar på är om jag mellan 3 och 4 skulle lägga ett armeringsnät och 1 cm flytspackel för att förhindra avtryck i cellplasten? Tror ni att det är en OK lösning? Är min oro obefogad? Vi har valt en mosaik liner, så något märke borde inte synas så mycket.

MVH
Anders

10
Markpooler. / SV: Isodrän eller pordrän istället för makadam som återfyllnad?
« skrivet: november 17, 2014, 20:44:16:16  »
Att återfylla med befintligt gör ju att man slipper köra undan en del massor, samtidigt som man slipper köpa makadam. Det är ju en del pengar. Å andra sidan så är väl inte Pordrän så billigt heller, men det går ju att räkna på.

Som någon tidigare skriver så vid dränering av källare så är det ju hur lungt som helst. Då har man ju i regel något som är gjutet eller uppmurat som tål en hel del tryck från utsidan. Frågan här är väl vad du har för material och hur mycket tryck det tål? Som säljaren säger så finns det nog en risk att det befintliga materialet kan ändra sig vid tjäle. Är det lera eller något som håller vatten så skulle jag inte chansa. Är det sand eller grus så skulle jag återfylla med det.

Att prata med en markbyggare är väl lösningen för att vara säker.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd