VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - suezen

Sidor: [1] 2 ... 12
1
Byggtrådar / SV: Renoverar poolen. Limma flexslang?
« skrivet: juni 10, 2016, 23:45:44:44  »
Gör rent med oljefri aceton eller rengöringsvätska (tangit etc) och sedan limma med PVC lim avsett för flexibel slang. De lim som är för hård PVC funkar också bra med tanke på det låga tryck som är i ett poolsystem (limmets spec är normalt sett för 16 bar). Som sagt innan i tråden så går det väldigt trögt innan man fått på lim.

2
Markpooler. / SV: poolväggarna har gett vika - hjälp!!
« skrivet: februari 09, 2016, 20:03:11:11  »
Trist, men tyvärr inte helt ovanligt när man vinterstänger poolen med väldigt låg vattennivå. En förutsättning för att linern ska kunna tryckas in är ju att vattennivån i marken utanför poolen är högre än vattennivån i poolen (lagen om "kommunicerande kärl"). De flesta pooler behöver man inte ens sänka vattennivån i men man ska naturligtvis följa tillverkarens instruktion.

Att nivån i poolen sjunker när du pumpar ur dräneringsbrunnen är inte så konstigt, det vatten du har bakom linern minskar ju då och linern kan tryckas tillbaka och då sjunker vattennivån. Men om det sjunker väldigt mycket så kan det såklart bero på läckage.

Ibland går det att rädda situationen, utan att behöva gräva etc. Det är om man "hjälper" linern tillbaka till rätt ställe (med t.ex borste på teleskopskaft) under tiden som man pumpar ur dräneringen. Men tyvärr måste man ofta ta ur linern för att få det bra och då kan det vara otroligt svårt att få hål för lampa, inlopp etc på rätt ställe med linerbyte som följd.

Som sagt trist men det behöver inte vara katastrof

3
Vatten och kemi / SV: Grå missfärgning i poolen efter byte av vatten
« skrivet: september 15, 2015, 16:30:33:33  »
Missfärgningen är förmodligen orsakad av utfällning av koppar. Testa om det går att få bort missfärgningen med hjälp av askorbinsyra (en c-vitamin går bra).

4
Markpooler. / SV: Avstånd mellan pump och sandfilter
« skrivet: februari 21, 2015, 15:05:22:22  »
Bör inte vara något problem. Men tänk på att du vill kunna starta/stänga av pumpen från platsen där sandfiltret är. Så du slipper springa fram och tillbaka till den när nu ska ändra läge på sandfiltrets ventil för backspolning etc.

Det är förmodligen just den möjligheten du menar med att "styra pumpen från andra ställen" och i så fall är filtrets ställe ett sådant.

5
Pooltäckningar / SV: poolskydd
« skrivet: februari 17, 2015, 19:50:05:05  »
Vet att reklam inte är tillåtet i forumet, men eftersom du letat och inet hittat så kan jag informera om att det finns här http://www.lazybob.se/index.php?main_page=product_info&cPath=45_50&products_id=393

6
Markpooler. / SV: skimmer till thermopool ?
« skrivet: november 23, 2014, 22:50:19:19  »
Då behöver du en skimmer som har tillräckligt lång hals för att skimmerlocket ska hamna utanför väggen. Kripsol Widemouth ger ca 33 cm så med ett sådant har du tre cm tillgodo. Vi (Lazybob) har sålt sådana till flera som byggt pool från Tjällden.

Hoppas detta inte ses som otillåten reklam men eftersom du inte det du söker så antar jag att det är ok att guida dig.

7
Markpooler. / SV: Bräddavlopp, höjd i förhållande till trädäck
« skrivet: november 11, 2014, 19:12:02:02  »
Kontakta leverantören av ditt bräddavlopp och be att få köpa en förhöjningsring, det finns till de flesta fabrikaten på marknaden. Det är klart snyggast att få upp bräddavloppet i marknivå.

8
Pooltäckningar / SV: poolskydd -hur stora laster bör det klara?
« skrivet: maj 06, 2014, 19:10:19:19  »
Den franska säkerhetsstandarden NF P 90-308 uppfylls av många poolskyddstillverkare (t.ex Walu Pool), och den har i princip blivit EU-standard. Den kräver att skydd och tillhörande fästsystem ska klara vikten av en person som väger 100kg utan att själva skyddet eller dess fästsystem skadas.

Dessa punkter måste uppfyllas:

- The cover must be constructed in such a way as to prevent a child under the age of 5 falling into the water when it is fitted
- A child must not be able to get underneath the cover
- The cover must be able to withstand the weight of a 100 kg adult without tearing or the fastening systems becoming detached,
- The systems of fastening the cover onto the pool deck must not be liable to injure or cause a child to fall,
- The cover must not cause any injury to a child trying to manipulate it (the risks of cutting, stabbing, shearing, pinching, suffocation and   strangulation must all be avoided)
- For automatic slatted covers, the starter system must be lockable and child-proof,

9
Vatten och kemi / SV: Testar Varitab multiklortabletter
« skrivet: april 02, 2014, 16:05:07:07  »
Japp, vanliga teststrips för klor, pH och alkalinitet.

10
Markpooler. / SV: "Hightemp" Liner
« skrivet: mars 29, 2014, 17:14:25:25  »
Hej,

För de vi säljer har man självklart enligt konsumentköplagen reklamationsrätt i upp till tre år. Tillverkaren lämnar även en garanti som sträcker sig upp till 10 år, men med ett "åldersavdrag om 10% per år". Denna garantin omfattar sömmarna (svetsningen) och töjning, under förutsättning att man haft "normala vattenvärden och hållit sig under den tillåtna maxtemperaturen (antagligen svårt att bevisa i efterhand så då får man anta att kunden haft rätt värden).

Om du råkat ut för veck i din tidigare liner kan det såklart bero på att den varit utsatt för hög temperatur, men även lågt pH kan orsaka permanent töjning. Veck på sidorna kan även uppkomma om man haft dålig dränering och linern tryckts ut av omgivande vatten och sedan när omgivande vatten har minskat så faller inte linern tillbaka på exakt rätt ställe.

Jag vet inte riktigt vad du menar men att ha botten och sidor i olika utföranden, hela linern sitter ju ihop som en stor påse. man kan såklart tänka sig att tillverka en med olika material men jag förstår inte riktigt poängen med det.

Jag förelår att du kontaktar mig via PM eller via vår site så ska jag försöka hjälpa dig att reda ut vad som orsakat dina problem.

Sidor: [1] 2 ... 12
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag