VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Ska bestämma mig snart  (läst 11180 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad anteleaf

Ska bestämma mig snart
« skrivet: juni 06, 2011, 17:09:29:29 »
Hej! Hoppas få lite guidning i detta underbara forum, vilket jag iofs redan har fått men nu när jag börjar närma mig ett beslut så skulle det kännas skönt att få några indikation på om man väljer rätt eller om det finns något annat jag bör tänka på:

Vi vill ha en markpool typ 3,5 x 7 x 1,5, oval eller rektangulär spelar inte så stor roll (mer än att de ovala verkar ligga lite lägre i pris vilket är en fördel.

Marken lutar en aning så poolen kommer vara helt nedgrävd längs ena långsidan men ligga kanske 50-60 cm ovanför marken vid  den andra långsidan. Jag har kolla på en http://www.nettopool.se/opaloval.html och Nettopool säger att det inte ska vara några problem att låta den sticka upp så mycket medan Poolkungen säger att deras variant bör inte bör stick upp mer än 20 max 30 centimeter. Har fått för mig att konstruktionen är den samma...

Vi gjuter en betongplatta utan isolering, men isolerar Poolsidorna.

Värmer upp med en vertikal Gullberg&Jansson VP http://www.nettopool.se/poolvarme_pac.html. Poolen är (om vi nu väljer NettoPool) 31 m3. Den lilla VP-modellen (6,8 kW) ska fixa upp till 35 m3. Skulle ni råda oss till att välja modellen större (9,2 kW) ska klara upp till 50 m3. Prisskillnaden är lite drygt 2000 spänn.

Det här med Pooltäckningar visade sig också vara en djungel. Just nu lutar det åt en http://www.vattenbutiken.se/evolution--rektangular-p-144-c-154.aspx vi kan dock inte bestämma oss för om vi ska köra på en transparent så man kan njuta av belysningen även när poolen är stängd eller en heltäckt som jag har för mig jag läst någonstans ska ha en längre livslängd..

Paketpris inkl pool, belysning, täckning och VP men exkl markarbete och platta ca 90 000 kr.

Låter det rimligt eller skulle ni vilja tipsa om bättre alternativ?

Tack på förhand!



Poolgiganten

Utloggad Fia

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #1 skrivet: juni 06, 2011, 19:55:08:08 »
Poolpaketet låter bra men kika hos dessa också. Jämför paketen.

http://www.rubinpool.se/produktinfo.php?id=41

Kika på värmepumpen Brilix THP 100, bra pris o många här i forumet har den o är nöjda.

http://www.rubinpool.se/produkter.php?cat_id=26
http://www.tsfs.se/

Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #2 skrivet: juni 06, 2011, 20:21:01:01 »
Hej,

En viktig faktor som jag har märkt efter att ha gjort två poobyggen är att det är viktigt vem man väljer som leverantör. Det är en väldig skillnad på hjälpen som man får mellan olika ställen och när du står där mitt i bygget och något saknas eller du vill ha råd då är det leverantören som hjälper dig.

Pool konstruktionerna är relativt lika när man jämför priser så om du matchar en JF mot en med liknande pris så är det oftast mindre saker som skiljer sig.

Min tidigare pool var oval, jag tyckte det stal yta från själva poolen men tog ändå samma yta altanmässigt. Men oftast som du säger så är de ovala billigare på grund av att de oftast är ovanmarkpooler som kan grävas ner. Det finns få rektangulära i den prisklassen som man kan ha ovan mark. Vilket ju beror på vattentrycket som blir annorlunda i en oval pool.

Den typen av Poolskydd du tittar på är kanon, tänk dock att om du köper en oval att det finns i samma storlek. Jag köpte ett sådant av Nettopool till min förra pool, nu har jag dock beställt ett Zabra poolskydd också av nettpool. Hade dock gärna köpt ett sånt du du tittade på men man bör ha poolen i samma nivå som altanen annars blir det jobbigt när man ska rulla in det skyddet.

Vår gamla pool var ca 38 kubik och vi hade en Pahlens 35 tror att det är ca 4 kwh i dom och det var för lite. Nu har vi en gullbergers 9,2 och den är kanon. Jag har dock hört att man inte ska ha för stor pump, minns dock inte varför.

Stort lycka till med ditt köp och välkommen till poolvärlden,
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad awasen

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Ekerö, Stockholm
  • Antal inlägg: 987
  • Total likes: 5
  • Kön: Man
  • Bara resten kvar nu då...
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #3 skrivet: juni 06, 2011, 20:55:34:34 »
Hej, välkommen!

Du kan också fundera på en pool-åtta. De är i sig i princip självbärande p.g.a. en U-balk i "midjan". Poolkungen och Rubinpool har bra åtta paket.

Jag har själv en från Rubinpool och är super nöjd. Personligen tycker jag att en åtta med poolsten är bland de snyggare (bortsett från kidney och fri-form pooler då)...

EDIT: kan ju också rekommendera Zabra!

//Anders



AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvärme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Utloggad Steffe

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #4 skrivet: juni 06, 2011, 21:17:37:37 »
Jag håller med Lundberg. Försök få en känsla för vilken typ av support du kan förvänta dig både under och efter poolköpet. Ett poolköp är så mycket mer än bara ett antal paket som kommer hem till dig. Då du kommer att ha pool i många år framöver så är det bra om du har god kontakt med din leverantör även i framtiden utifall något strular (för att något kommer att strula eller gå sönder i framtiden kan du vara 100 % säker på, även fast poolstommen må hålla en evighet enligt leverantören så gör varken cirkaulationspump eller VP det). Där måste man nog gå lite på magkänsla och varför inte rekommendationer från andra du känner som har pool i just ditt område.

Håller även med Lundberg när det gäller form. När jag byggde min nya pool så hade jag en begränsad yta. Även fast jag tycker att en oval pool är snygg så valde jag en rektangulär pool i och med att den optimerar ytan bättre. Jag skulle även ha en romersk trappa och hade ej plats för den på långsidan, dvs. där hade den varit tvungen att sitta utifall jag vald oval pool. Jag tycker den åttaformade poolen är snygg med i och med att den går att läggas snett som Awasens bild nedan. Dock så känner jag mig lite lurad av midjan i de åttaformade pooler jag badat i.

En rektangulär poolstomme blir alltid dyrare också p.g.a. sin konstruktion. Dock så skall du ju mura stödmurar till den ovala så du bör göra en totalkalkyl inkl. markentreprenaden så att du inte stirrar dig blind på vad bara poolmaterialet kostar.

Jag har själv liknande typ av poolskydd som du länkar till (det hetter Walter det du länkade till). Fungerar kanon. Är jättenöjd. Har ej transparant. Ser dock lamporna lysa igenom på kvällen. Det jag är mest nöjd med är att det fortfarande förhundrar att värme avgår, det är säkert, går snabbt att använda samt att det täcker hela poolen. Jag har poolskyddet på hela tiden när vi inte badar, dels för att jag är stenhård på det med säkerheten med tanke på alla småbarn i området (inkl. mina egna) samt att solens strålar inte kommer till och bryter ner varken klor eller försämrar livslängden på den delen av linern som är ovan vattenytan.

Rekommenderar dig helt klart att välja VP modell störrre. 2 kkr är småpotatis i det stora hela.

Utloggad TeeOne

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #5 skrivet: juni 08, 2011, 01:03:03:03 »
Det transparenta skyddet släpper inte bara upp belysning, utan har även fördelen att det tar tillvara solvärme :)
Att ta in skyddet på vintern förlänger livslängden!

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #6 skrivet: juni 08, 2011, 08:43:59:59 »
Hej,

Måste bara lägga in en liten notis om det där med transparanta skydd. Nu är jag absolut ingen proffs i ämnet men när jag var ute och letade skydd så fick jag höra av alla att de transparanta skydden är mindre isolerade än vanliga skydd för att man ska kunna se igenom. Det gör att du får mer av växhuseffekten som ett pooltak när det är fint väder, men betydligt mindre av att skyddet håller kvar värmen när temperaturen har stor skillnad mellan vatten och luft typ som på natten när poolen tappar mest i värme.

Självklart så är det en smaksak och jag har ingen aning om vad det innebär i pengar, men för oss som vill använda poolen så länge som möjligt så kändes det som en viktig faktor att skyddet håller kvar värmen så bra som möjligt under natten.
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad anteleaf

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #7 skrivet: juni 08, 2011, 10:58:18:18 »
Tack för alla inlägg och goda råd och tips! Utan detta forum skulle jag nog aldrig komma till skott med poolen...

Jag förstår vikten av att ha en bra och hjälpsam leverantör och den känslan har jag verkligen fått att NettoPool är. Men riktigt säker kan man väl aldrig vara förrän man verkligen behöver hjälp efter det att köpet är avklarat. Men som sagt de har gett ett bra intryck på mig så här långt. Jag ska dock kolla med ytterligare ett par.

I Växjö där jag bor finns bara Folkpool representerade. Det hade varit skönt att ha en person som man kan ringa och som t o m kan komma till dig om det dyker upp något problem, men prismässigt skiljer det för mycket "bara" för att få den tryggheten. (Ja det är ju en annan typ av pool och jag gissar att Folkpool kanske har andra fördelar också (?) men som sagt, det känns som att prisläget blir för högt för oss.) Vi får förlita oss på säljarens kundservice-telefon och detta eminenta forum i stället  :)

Ang täckningen, transparant eller helfärgade; tack för råden. Med tanke på att Växjö tyvärr inte direkt har flest soltimmar i landet, så kanske det helfärgade passar oss bäst, för att hjälpa till att hålla tempen under gråmulna dagar. Och under nätterna också förstås..

Tack igen!





Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #8 skrivet: juni 08, 2011, 12:19:42:42 »
Tack för alla inlägg och goda råd och tips! Utan detta forum skulle jag nog aldrig komma till skott med poolen...

Jag förstår vikten av att ha en bra och hjälpsam leverantör och den känslan har jag verkligen fått att NettoPool är. Men riktigt säker kan man väl aldrig vara förrän man verkligen behöver hjälp efter det att köpet är avklarat. Men som sagt de har gett ett bra intryck på mig så här långt. Jag ska dock kolla med ytterligare ett par.

I Växjö där jag bor finns bara Folkpool representerade. Det hade varit skönt att ha en person som man kan ringa och som t o m kan komma till dig om det dyker upp något problem, men prismässigt skiljer det för mycket "bara" för att få den tryggheten. (Ja det är ju en annan typ av pool och jag gissar att Folkpool kanske har andra fördelar också (?) men som sagt, det känns som att prisläget blir för högt för oss.) Vi får förlita oss på säljarens kundservice-telefon och detta eminenta forum i stället  :)

Ang täckningen, transparant eller helfärgade; tack för råden. Med tanke på att Växjö tyvärr inte direkt har flest soltimmar i landet, så kanske det helfärgade passar oss bäst, för att hjälpa till att hålla tempen under gråmulna dagar. Och under nätterna också förstås..

Tack igen!


Jag har handlat en del saker från Nettopool, främst skydd men jag är riktigt nöjd med deras support och hjälp. Som du säger så kan man ju aldrig veta, men jag har upplevt samma snabba svar och hjälp i tre olika omgångar med olika personer hos dom. Och det säger nog en del. Nog med reklam, det finns många andra också som är jättebra. Jag köpte pool från Svenska poolfabriken och fick kanon support, i år har jag dock haft lite problem att nå deras lageransvariga men det löser sig nog.

Stort lycka till!
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad THBE

  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Gävle
  • Antal inlägg: 6
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Betongpoolsägare
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #9 skrivet: juni 08, 2011, 12:23:33:33 »
Vi har ett transparent skydd som rullas ut och in. Tänkte på det där om isoleringsegenskaper. Det måste bero helt på materialtyp och hur tjockt skyddet är hur bra det isolerar. Ev är transparenta lite tunnare? Ett stort plus för oss med detta jfr med vad vi hade tidigare är att ingen del av skyddet tar i vattenytan så det blir ett isolerande luftskikt.
Att det fungerar som växthus för infallande solljus måste stämma.

En annan erfarenhet vi fått är att det är inte helt lyckat med ett ljust/vitt skydd om grannen har höga tallar ganska nära poolen... Svårt att hålla den ren.

Utloggad anteleaf

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #10 skrivet: juni 08, 2011, 17:12:03:03 »
Hm... jag som trodde jag hade bestämt mig. Jag tog kontakt med Rubinpool i dag och fick offert på deras motsvarighet  när det gäller oval pool, 3,5 x 7,0  fast med en billigare VP (en Azuro 85 istället för G&J vertikala 9,2) och 0,6 mm liner i stället för 0,8. Är osäker på om de räknat på vikbar stege och om frakten är inräknad. Om jag bortser från markarbete och täckning  (som jag köper på annat håll) så är priset 27 000 kr lägre än Nettopool.

En sak som jag tycker är lite konstig: När jag pratar med Poolkungen så säger de att deras pool (som verkar vara samma typ av konstruktion) inte kan sticka upp i stort sett någonting (möjligtvis om man bygger ner kraftiga L-stöd mm) medan däremot t ex RubinPool säger att det räcker att halva poolen ska vara nedgrävd. Tror ni att det är skillnad i konstruktionen trots allt eller att Poolkungen bara är lite extra försiktiga? Behöver jag vara orolig för Nettopolls och Rubinpools löften om att det är ok att poolen sticker upp en halvmeter vid ena långsidan?

För att krångla till det för mig ännu mer  :) så fick jag nu också offert från Thermopool och deras legobygge-pool. Fördelar med den som jag kan se är:
1. rektangulär (som jag personligen tycker är snyggare)
2. Ska inte vara några som helst problem att den sticker upp.
3. Bättre isolerad än en plåtpool (eller?)
4. I priset ingår en turkos liner (som frugan vill ha) Vilket var ett tillägg på 8 000 kr hos de andra.
Priset ligger 10 000 över Nettopools med samma värmepump (Dock så tillkommer betong och och armering för väggkonstruktionen med kanske 10 000 till(?)

Detta är ju en helt annan pooltyp och de blir väl som att jämföra äpplen och päron. Nu känns det helt plötsligt att jag väljer mellan Rubinpool och Thermopool. Åsikter mottages varmt. Är det någon som kan bestämma åt mig så är det också välkommet  :)

Gissar att det är dumsnålt att inte gjuta platta när det gäller Thermopool även om jag läst att det inte ska behövas?

Det blev ett långt inlägg, hoppas någon orkar läsa  :)


« Senast ändrad: juni 08, 2011, 17:43:48:48 av anteleaf »

Utloggad TeeOne

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #11 skrivet: juni 08, 2011, 20:22:05:05 »
Vi har ett transparent skydd som rullas ut och in. Tänkte på det där om isoleringsegenskaper. Det måste bero helt på materialtyp och hur tjockt skyddet är hur bra det isolerar. Ev är transparenta lite tunnare?
Ja annars förstår jag inte hur det skulle gå till? Allt annat lika borde det hålla kvar värmen lika bra, och därtill släppa in lite solvärme...

OnT - anteleaf; har ni pengarna och vill ha poolen länge så varför inte satsa på thermon?

1 Ja, rektangulärt är snyggt (delar åsikten)!
2 Måste bara fråga, behöver den verkligen sticka upp, kan ni inte 'valla' in den annars? (Friskriver mig från att jag har missat något du skrivit tidigare, ignorera mig isf)
3 Ja bättre isolerad, det är väl själva poängen med thermo, som jag förstod det när jag tittade på den.
4 Där ser man, jag trodde turkos var den vanliga standarden!

Tillkommer i jämförelse gör också ett antal arbetstimmar skulle jag tro...

Vad gäller bottenplattan och allt annat, vilken leverantör och modell ni än väljer, följ tillverkarens anvisningar. Vore illa om de säger att man ska ha men så kör man utan och något händer -fast det 'ska' gå bra. Omvänt, behövs det inte enligt tillverkaren så borde det bli deras problem ifall ni får problem av att inte ha den.

Önskar er lycka till i valet!
« Senast ändrad: juni 08, 2011, 20:34:08:08 av TeeOne »

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #12 skrivet: juni 08, 2011, 20:42:22:22 »
Hm... jag som trodde jag hade bestämt mig. Jag tog kontakt med Rubinpool i dag och fick offert på deras motsvarighet  när det gäller oval pool, 3,5 x 7,0  fast med en billigare VP (en Azuro 85 istället för G&J vertikala 9,2) och 0,6 mm liner i stället för 0,8. Är osäker på om de räknat på vikbar stege och om frakten är inräknad. Om jag bortser från markarbete och täckning  (som jag köper på annat håll) så är priset 27 000 kr lägre än Nettopool.

En sak som jag tycker är lite konstig: När jag pratar med Poolkungen så säger de att deras pool (som verkar vara samma typ av konstruktion) inte kan sticka upp i stort sett någonting (möjligtvis om man bygger ner kraftiga L-stöd mm) medan däremot t ex RubinPool säger att det räcker att halva poolen ska vara nedgrävd. Tror ni att det är skillnad i konstruktionen trots allt eller att Poolkungen bara är lite extra försiktiga? Behöver jag vara orolig för Nettopolls och Rubinpools löften om att det är ok att poolen sticker upp en halvmeter vid ena långsidan?

För att krångla till det för mig ännu mer  :) så fick jag nu också offert från Thermopool och deras legobygge-pool. Fördelar med den som jag kan se är:
1. rektangulär (som jag personligen tycker är snyggare)
2. Ska inte vara några som helst problem att den sticker upp.
3. Bättre isolerad än en plåtpool (eller?)
4. I priset ingår en turkos liner (som frugan vill ha) Vilket var ett tillägg på 8 000 kr hos de andra.
Priset ligger 10 000 över Nettopools med samma värmepump (Dock så tillkommer betong och och armering för väggkonstruktionen med kanske 10 000 till(?)

Detta är ju en helt annan pooltyp och de blir väl som att jämföra äpplen och päron. Nu känns det helt plötsligt att jag väljer mellan Rubinpool och Thermopool. Åsikter mottages varmt. Är det någon som kan bestämma åt mig så är det också välkommet  :)

Gissar att det är dumsnålt att inte gjuta platta när det gäller Thermopool även om jag läst att det inte ska behövas?

Det blev ett långt inlägg, hoppas någon orkar läsa  :)


Kolla noga så att du verkligen jämför samma saker mellan Nettopool och rubinpool. Om du hellre vill ha en billigare pump så be dom ta bort den och jämför sedan priset. Skillnaden i pris är säkert ca 6000:- en stege tror jag kostar 5000:- så det kan ju vara att det egentligen inte skiljer så mycket. Även skillnaden i liner är säkert några tusenlappar. Jag hade dock alla gånger lagt till extra för en 0,8 då jag tycker att 0.6 känns som en plastpåse i jämförelse! Återigen min egen uppfattning. 

Dock så är ju din andra offert intressant, även jag gillar ju rektangulär bättre. Jag skulle dock aldrig bygga med ett sådant system utan att gjuta en platta men det är ju jag. Har hört att priset ska kunna vara ca 10.000:- jag lyckades dock inte hitta någon som gjöt en platta till mig för under 20.000 men jag hade väl inte rätt kontakter.

Gällande vad som går åt till väggar har jag ingen aningen om men jag undrar om 10.000:- verkligen räcker.

Med den rektangulära poolen får du något som jag tror du kommer uppleva som mer gediget, frågan är om det är värt de extra pengarna?

En plåtpool bör du isolera innan du gräver ner den, jag upplevde på vår gamla att väggarna var väldigt kalla och kylde ner poolen.

Tänk på att se till att du har lite pengar över då det är mycket annat kring bygget som kostar pengar, så räkna inte hela budgeten på själva poolen.
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad anteleaf

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #13 skrivet: juni 09, 2011, 12:09:51:51 »
Hej igen,

Lundberg: Ja det är det som är det luriga att det lätt blir äpplen och päron man jämför. Linern löser sig då frugan promt vill ha en turkos och då blir tillägget detsamma hos båda samt att linern då också blir 0,8 hos båda. Vikfästen till stegen kostade 1200:-. Ang pumpen hittar jag inga specar från Nettopool men den från Rubin är på 1 Hk. Den stora skillnaden ligger i att Rubin nu har kampanj då de skickar med en VP medan offerten från från Netto inkluderar en G&J VP (iofd abbaterad men ändå). Själva poolpaketet som sådant skiljer det bara 7 000 kr på. Total diff ca 25 000 kr.

Ang mtrlåtgång till Thermiapoolen så räknade jag på det igår och tror att jag ska klara mig på 15 000 kr (har inte kollat exakt pris på betongbil med pump.)

Ja platta får det bli, jag tror jag ska klara det för 10 000 kr i material och betongbil. Men då får jag göra jobbet själv.

Jag hoppas att det ska bli någon slant över till miljön runt omkring också. Det blir 1 m trädäck runt omkring som kommer anslutas till vårt altandäck som är tillräckligt stort för solstolar etc. Vi har inte tomt nog för att ha en större anläggning med stensättning och så. (Vilket kanske är tur för då kan vi kanske kan ha råd med en rejälare pool istället  :) )

TeeOne: Ja den behöver nog sticka upp, problemet är nämligen att jag bara har ett par tre meter kvar till grannen och när han nu varit så schysst och tycker det är ok att jag lägger en pool så nära tomtgränsen vill jag få till det så att det ser så snyggt ut från hans sida också. Det blir därför svårt att "valla in den" om det nu inte räcker med en meter bred vall som ändå göms under trädäcket (?).  

Tydligen är det blå liner som är standard hos de flesta åf. Men nu har minhustru bestämt sig för en turkos och då....  :)

Visst blir det säkert lite mer arbetstimmar med en Thermopool. Dock så slipper jag mura 2 x 4,5 meter stödmur vilket skulle ha behövts med de ovala. Därför inbillar jag mig att det inte ska bli så mycket mer jobb. Verkar dessutom som ett roligare jobb att bygga vuxenlego än att mura med lecablock.

Nu hörde Poolkungen av sig igen och ville få en chans att matcha Thermopool offerten med sitt rektangulära poolpaket... Känns inte helt seriöst att maila vidare en offert från en åf till en annan. Jag får väl försöka speca ner vad det är för grejer som ingår.. Men egentligen vill jag nog inte ha fler alternativ nu  :)

Tack än en gång för tips och lyckönskningar!







Utloggad awasen

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Ekerö, Stockholm
  • Antal inlägg: 987
  • Total likes: 5
  • Kön: Man
  • Bara resten kvar nu då...
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #14 skrivet: juni 09, 2011, 12:33:49:49 »
Personligen tycker jag det är lite "onödigt" med platta för en linerpool. Visst är det "bäst" med platta men stenmjöl fungerar hur bra som helst bara man gör rätt från början.
Jag har som sagt tidigare en Liner från Rubinpool och trots att vi hoppat och studsat och haft trappan stående på pool-botten så finns inte ett enda avtryck trots att vi har stenmjöl under.

För thermo-pool ska du dock ha platta...

Mvh,
Anders
AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvärme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #15 skrivet: juni 09, 2011, 16:31:11:11 »
Personligen tycker jag det är lite "onödigt" med platta för en linerpool. Visst är det "bäst" med platta men stenmjöl fungerar hur bra som helst bara man gör rätt från början.
Jag har som sagt tidigare en Liner från Rubinpool och trots att vi hoppat och studsat och haft trappan stående på pool-botten så finns inte ett enda avtryck trots att vi har stenmjöl under.

För thermo-pool ska du dock ha platta...

Mvh,
Anders

Jag håller med en linerpool typ plåtpool går absolut lika bra med vanlig botten om man gör rätt, en Thermo skulle inte jag heller bygga utan platta.
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #16 skrivet: juni 09, 2011, 16:34:44:44 »
Hej igen,

Lundberg: Ja det är det som är det luriga att det lätt blir äpplen och päron man jämför. Linern löser sig då frugan promt vill ha en turkos och då blir tillägget detsamma hos båda samt att linern då också blir 0,8 hos båda. Vikfästen till stegen kostade 1200:-. Ang pumpen hittar jag inga specar från Nettopool men den från Rubin är på 1 Hk. Den stora skillnaden ligger i att Rubin nu har kampanj då de skickar med en VP medan offerten från från Netto inkluderar en G&J VP (iofd abbaterad men ändå). Själva poolpaketet som sådant skiljer det bara 7 000 kr på. Total diff ca 25 000 kr.

Det förklarar skillnaden.



Tydligen är det blå liner som är standard hos de flesta åf. Men nu har minhustru bestämt sig för en turkos och då....  :)

Ett tips köp inte en enfärgad liner, om möjligt försök att få en med mönster, det är så mycket tacksammare mot smuts och eventuela hällavrtyck i botten etc. (Om du inte gör platta)

Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad awasen

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Ekerö, Stockholm
  • Antal inlägg: 987
  • Total likes: 5
  • Kön: Man
  • Bara resten kvar nu då...
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #17 skrivet: juni 09, 2011, 17:40:18:18 »
Jo, är det något jag skulle göra om så är det att ha valt mosaik liner... nåja, den jag har är väl slut om en 6-7 år...  8)

//Anders
AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvärme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Utloggad lundberg

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Åkersberga
  • Antal inlägg: 596
  • Total likes: 2
  • Kön: Man
  • Fjärde gången gilt!
    • Visa profil
SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #18 skrivet: juni 09, 2011, 17:41:41:41 »
Jo, är det något jag skulle göra om så är det att ha valt mosaik liner... nåja, den jag har är väl slut om en 6-7 år...  8)

//Anders

Man skulle haft Gilla knappar här inne på forumet. Får göra en manuelt    O0

Jag är så nöjd att jag valde till det.  ;D
Swimspa 17fx från Hydropool.

Utloggad LUS

SV: Ska bestämma mig snart
« Svar #19 skrivet: juni 09, 2011, 17:56:43:43 »
  har både Spa & Pool från Rubinpool och är nöjd så här långt. Det du skall tänka på är att göra underarbetet mycket noga! Fuskar man så syns det direkt, oberoende vilken leverantör du väljer. Räkna dock med att priset på det om kring: Grävning, paddning, allsköns kopplingar och trall/sten lätt är mer än dubbla poolpriset!
Ovalpool från Rubinpool 10 x 5, Klasik C tak 180 Heatpiperör för uppvärmning av hus & pool,

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan