Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Betong-poolaren

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 01, 2022, 22:15:05:05  »
Hur står det till med färgen inför sjunde säsongen? Jag själv är i full gång med slipning inför ommålning...igen. Denna gången blir det med ditt färgval, RustOleum. Hoppas att din pool fortfarande är som ny  :)

Alldeles utmärkt tack! Efter att jag målade om, från att ha målat direkt på skalblocken och istället helspacklat med Weber betongspackel och målat på det, har färgen suttit och är fortfarande lika vit och blank. Inte minsta sprickbildning eller läckage. Har vattnet kvar varje vinter för att skapa mottryck och haft en dammpump (300 W) som blåser in varmluft med bubblor när det var mer än tillfälliga minusgrader på vintern och ett lager cellplast 30 mm som flutit på ytan under pooltäcket.

2
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 12, 2020, 08:52:29:29  »
Kul att se att allt är finemang. Har tänkt att jag skulle höra med dig, innan jag såg inlägget, då jag själv haft lite kludd med färgen. Är nyfiken på om du upplever någon form av kritning eller pigmentsläpp från färgen? Jag valde själv en annan leverantör av epoxi än du och det visade sig inte vara så lyckat som jag hade önskat. Fick måla om efter 2 säsonger, blåsbildning och den kritade tokmycket. Fick dock ny färg på garanti, så jag gav det chansen en gång till. Nu får tiden utvisa...är spontant lite skeptisk.

Nej, ingen kritning eller pgigmentsläpp alls. Den är hård och blank. Hade förmånen att uppleva färgen under några år innan jag byggde, eftersom kommunens stora utomhuspool vid Lysingsbadet haft samma färg under alla år jag varit där med barnen, så jag fick rekommendationen från dem rörande färgen.

3
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 06, 2020, 12:28:26:26  »
Då har jag börjat min femte säsong med min betongpool av skalblock. Har överträffat alla förväntningar vad gäller hållbarhet, sedan jag efter första säsongen gjorde om underlaget (från ren skalblocksyta till cementspacklad yta) till färgen. Trodde epoxifärgen skulle gula något över tiden men ser ingen skillnad alls efter drygt 3 år. Var svagt skeptisk till skalblock istället för helgjuten betong, eftersom det fanns varnande inlägg på forumet om att det aldrig går att få en skalblockspool hel tät. Än har jag inte en enda spricka och vattnet har varit kvar och inte sjunkit något under vintern (har dammpump som genom varm luft håller poolen isfri under vintern).

4
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 08, 2019, 10:50:15:15  »
Vitt fungerar jättebra som poolfärg men endast på pooler som har vissa minimimått - ett hyfsat djup och inte för liten pool. På grunda eller små pooler får man nog tänka sig att ha lite turkosaktig färg för att få det rätta utseendet.

Delvis rätt men jag har noterat att mina insidor på poolen ser rejält turkosa ut redan ett par decimeter ner under vattenytan.

5
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 07, 2019, 15:56:50:50  »
Ja, det blir verkligen "Maldiver-turkost".  :)

6
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: april 26, 2019, 09:42:13:13  »
Alltid lika nervöst att lyfta på pooltäckningen efter vintern. Sitter färgen kvar, är där några sprickor i väggarna eller spruckna slangar på grund av att jag lämnade vattnet kvar? etc. (Har dock haft en luftpump för dammar aktiverad när det varit minusgrader.) Nu går jag in på tredje säsongen och även i år sitter epoxifärgen och har inte heller gulnat som vissa varnade för. Poolen har heller inte läckt det minsta, vilka jag också varnats för att skalblockspooler kan göra. Det enda som hänt under vintern är att hudson-ventilen slutat fungera, men jag köpte en ny på nätet för 500 kr och nu funkar åter den automatiska nivåregleringen i bufferttanken.

7
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: augusti 09, 2018, 11:25:36:36  »
Snyggt bygge! Får man fråga vad du uppskattar att budgeten är för bygget? Kommer du hålla poolen fylld vintertid.

Antar att du ställde frågan till Hiertemyr, som lånat min tråd och lagt upp egna intressanta bilder på sitt bygge.

Jag håller min betongpool helt fylld vintertid, men lägger några cellplastskivor under presenningen som jag sedan spänner över poolen Hela vintern har jag även en luftpump igång (en sådan där som är avsedd för att hålla dammar isfria och som skapar bubblor från två så kallade utströmmarstenar på poolens botten).

Jag har ärligt talat ingen aning om vad mitt bygge kostade.

8
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: juni 18, 2018, 08:21:28:28  »
Då var grundmålningen klar. Tycker dock det blev mycket porer, framförallt på golvet, som är betongren. Grundfärgen var var epoxifärgen utspädd med vatten, 10%. Upplevde den som något tunn. Känner en viss tveksamhet till att andra strykningen ska täcka bättre, även om den är tjockare i konsistensen. Hur täckte färgen du målade med?

Jag fick inte mycket porer vid första primerstrykningen, troligen eftersom den späddes med 20 % thinner enligt tillverkarens rekommendationer. Första vita strykningen gav dock många porer. Vid andra strykningen försvann många men jag hade ändå en del mycket små porer. Befarade att de skulle innebära problem genom att saltvatten trängde in i betongen där, men enligt andra som använts samma färg var det inga problem. Jag konstaterar nu efter ett par år att de inte inneburit några som helst problem. Skönhetsmässigt spelar det heller ingen roll eftersom det mesta är under vattenytan.

När det gäller täckningen skulle jag säga att min första strykning var något mer täckande än de mest täckande/vitgrå fält som syns på din bild. Jag hade en "vitvitgrå" yta efter första strykningen och den blev helvit vid andra. Primern var "blaskig" men färgen var tjock som klibbig bearnaisesås och instruktionen var att rolla flödigt så att det blev ett tjockt lager. Jag kunde på vissa ställen ana en viss grå nyans även vid andra strykningen men då rollade jag direkt på samma ställe med mer färg på rollern. Får du störande mycket grått genomslag även vid andra strykningen så antar jag att det är lika bra att lägga ett tredje lager.

9
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: juni 08, 2018, 20:59:18:18  »
Inne på slutfasen av spacklingen. Vårt vackra väder har ställt till det för mig, inte optimalt för betongarbete, mycket kvällsjobb. Väldigt tidskrävande med allt pill i rännorna. Det blev Combimix betongspackel. Fick vänta nästan tre veckor på leverans av spacklet, Bauhaus strulade. Har ägnat väntetiden till återfyllning(sjukt tråkigt), plintsättning och flytt av fruns trädgårdsväxter. Nu väntar målning. Jag har valt Nils Malmgrens NM Golv 50 super. Så här långt har jag lagt ner 500 timmar på projektet.
Några frågor jag hoppas du kan svara på:
Funderar på vattenmängden i ballasttanken. Hur många liter minimum innan påfyllning? Lösningen med Hudsonventilen tycker jag är riktigt bra. Enkel och smart.
Hur gjorde du med målningen vid inlopp och lampor? Målade in över plasten?

Vilket jobb du lagt ner på kort tid! Ser bra ut!

Jag rispade plasten på inlopp och insatsen till lamporna med lite sandpapper och målade in på plasten en bit över skarven mellan betong och plast, och färgen har suttit fast.

Jag vet inte om jag förstår dig riktigt vad gäller vattenmängden i bufferttanken. Jag har Hudsonventilen hängande i PEM-slangen ca 15 cm ovanför botten i tanken. Därmed blir tanken inte överfylld även om flera gör "bomben" samtidigt. När cirkulationen är i gång och man badar "normalt" håller sig tanken ungefär halvfull och när alla klivit upp sjunker vattnet i tanken till ca 20 cm ovanför botten i tanken. Vid ett tillfälle i våras kom ett stort gäng fullvuxna tonåringar och slängde sig i polen samtidigt och då svämmade bufferttanken över. Så för sådana situationer har jag tyvärr underdimensionerat. Har funderat på att sätta en automatisk pump högt upp i tanken som går igång och leder vattnet i sådana situationer till ett "vattenfall" vid ena kortsidan av poolen, men jag får se om jag har ork och lust att pyssla med det.



10
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: april 30, 2018, 13:51:27:27  »
Nej, bara provat Webers och det funkade ju bra med färgen. Vet att färgleverantören har ett eget också som de rekommenderar men jag valde Webers eftersom det var enda stället tillsammans med den gjutna plattan som färgen satt kvar på när den släppte från de obehandlade skalblocken.

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag