CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - SavageBoy

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / ORP
« skrivet: mars 26, 2021, 11:36:59:59  »
Hej!

Jag har haft ett ständigt bekymmer med låg ORP i mitt spabad, där jag använder brom som decinfektionsmetod tillsammans med UV-lampa. Tidigare kontrollerade jag vattenvärdet en Blu Connect Go, men var missnöjd med den så bytte nyligen till en ICO. Båda redovisar dock samma ORP, så jag är väldigt säker på att värdet stämmer.

Brom-reningen som används är från SPAFrog, och består av två plastcylindrar som flyter runt i spabadet när det inte används. Den ena cylindern gör vattnet mjukare för att det ska gå åt mindre brom, och den andra cylindern innehåller brom. Cylindrarna fäller ut granulat när de flyter runt i vattnet.

ORP brukar pendla runt 150-250, och vad jag förstått så bör ORP åtminstone ligga runt 650, jag är alltså långt därifrån.
När jag pratat med återförsäljaren säger de att jag inte ska bry mig om ORP halten när jag använder Brom, systemet jag använder ska enligt dem inte kräva något extra underhåll, men jag känner inte alls förtroende för det de säger. Det ska tilläggas att de från början inte hade en susning om vad ORP-värdet skulle vara, utan de kontaktade svenska distributören Svenska Bad, som gav svaret att jag ska strunta i ORP-värdet.
TDS-värdet ligger också lågt, på 0,3g/liter, vilket jag vill tro behöver komma upp för att ORP ska stiga. Men så är ju inte fallet enligt återförsäljaren, så jag hoppas att någon här är lite mer påläst och kan förklara för mig hur det ligger till 😊

2
Markpooler. / Liner och gaveltrapp
« skrivet: juni 05, 2020, 15:34:07:07  »
Jag har nyss byggt min första (och förhoppningsvis sista) pool. Satte liner i förrgår och har börjar fylla poolen nu. Jag följde tillverkarens rekommendation (Folkpool) och satte linern till helgaveltrappan först. Jag vet att hörnen på linern sitter rätt, åtminstone i ovankant då de var utmärka med ett streck.

Nu har jag fyllt ca 3-4 dm och vattnet kommer snart upp till första trappsteget. Linern på bottnen är slät och fin, det finns inga som helst veck. Trappan ser mindre kul ut. Det ser ut som att linern är för kort då det bildas en riktigt rejäl hålkärr på ett av stegen om jag drar rätt linern på övriga steg. Det är även knöligt i linern, men det var å andra sidan botten också innan vattnet slätade ut allting.

Jag har egentligen två funderingar nu:

1. Är det troligt att vattnet kommer sträcka ut linern till den grad att hålkärren i stegen blir betydligt mindre? Så blev det på det första steget (vid bottnen). Först en ganska stor hålkärr men vattentrycket fixade till det (dock finns ju risken att den snodde liner från övriga trappsteg)

2. Senare ikväll kommer jag behöva skära ur linern för att ansluta 3 x poolbelysning. Om jag av någon anledning fått linern snett och sedan skär i linern så är jag ju helt körd om jag ska rätta till linern. Eftersom jag har en helgaveltrapp så vet jag ju inte resultatet förrän poolen är färdigfylld, men då måste jag ju ha gjort alla håltagningar långt innan dess... Hur ska jag tänka här?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag