CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Torpet

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Renovering av glasfiberpool
« skrivet: maj 21, 2011, 23:21:23:23  »
Tack för svar Erica! Jag ska försöka ge dig mer att svara på... :-)

Det är nere i vattnet, alltså ca 50 cm under vattenytan, som det buktar in rejält. Nedåt bottnen ser det bra ut. Det är ganska lerig mark och de tycks inte ha blandat i sand eller grus när det fyllde. Vilken grovlek ska gruset/sanden ha? 0/8? 0/16?

2
Markpooler. / Renovering av glasfiberpool
« skrivet: maj 21, 2011, 13:52:24:24  »
Vi har en 20 år gammal galsfiberpool vars ena långsida buktar in rejält, troligen efter att de tidigare ägarna skött tömningen på fel sätt. Vi vill nu räta upp denna så att poolen ser riktigt snygg ut igen. En idé är att tömma poolen på vatten och gräva upp den aktuella långsidan, sätta fästen där och dra sidan utåt samt förankra långsidan någon-några meter från poolen (allt enligt tips från ett poolföretag).

Men dessa råd fick vi på en mässa och vi minns inte riktigt detaljerna... Hur långt ut från poolen måste man gräva? Hur och när tömmer man, vad fyller man bäst upp med på poolens utsida och i vilken takt grus/vatten? Material? Vi tar tacksamt emot alla råd som kan hjälpa oss!

3
Markpooler. / Hjälp med "nyckelpigan"?
« skrivet: juni 07, 2009, 19:30:45:45  »
I fjol på sensommaren köpte vi hus med pool; jättetrevligt förstås. Nu ska vi alltså få igång allt med detta kring att vara poolägare, och vi vill ha det så smidigt som möjligt för att hinna njuta av sommaren -inte jobba hela tiden. Därför köpte vi en "nyckelpiga" av Folkpool, säljaren rekommenderade oss den framför deras andra (dyrare) modeller och menade att den var väldigt effektiv.

Nu till problemet... Den söta lilla jäkeln rör ju inte på sig! Vi har gjort enligt alla instruktioner tycker vi; vi backspolar, startar om, ser till att det är vacuum mot "skimmern" i bräddavloppet, ja vår fantasi är slut. Vi tar tacksamt emot alla tips om hur ni löst liknande problem!

(Däremot är vi inte särskilt intresserade av vad ni tycker om själva nyckelpigan i såg, den har vi ju redan.)

Stort tack på förhand! Desperationen sätter in... ;-)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag