VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - palfal

Sidor: 1 [2] 3
11
Teknik / SV: Spelar trycket stor roll?
« skrivet: augusti 06, 2010, 13:37:39:39  »
Ok. Tack då ska jag kolla detta.

12
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Padda runt poolen???
« skrivet: augusti 05, 2010, 15:03:04:04  »
Vad fyller du med för material? Det är avgörande. Vid stensättning lägger man normalt ett bärlager och paddar det rejält. Ska man fylla mer än några decimeter är det stor padda som gäller. Jag använder alltid 500kg padda när det ska bankas ordentligt. Runt en pool kanske man ska tänka annorlunda och fylla med makadam dvs material med fraktion utan "noll" dvs mjöl. Makadam sätter sig inte värst mycket och dränerar bra. Detta är inget bärlager men fördelen är att det inte sätter sig. Fyll upp med makadam (gärna grov dimension typ 16-22 och padda försiktigt med en liten padda typ 175kg runt om när poolen är fylld. Vill du sedan finjustera kan du lägga en markduk och justera upp ytan med 0-18 och padda igen. Har du inte duken kommer nollmaterialet att rinna ner i makadamen med sättning som följd. Har på något ställe också blåst lecakulor och fyllt och sedan duk och grus på. Går snabbt som attan att fylla på ett antal kubik när det är otillgängligt. Prislappen kan tyckas hög men att köra in material när det är krångligt att komma åt kostar också pengar.


13
Teknik / SV: Spelar trycket stor roll?
« skrivet: augusti 05, 2010, 14:23:14:14  »
Nej jag har två normala inlopp och inga extrema längder alls. Om pumpen skulle gå åt fel håll (det är en trefaspump) borde den väl rimligtvis inte suga från utloppet i poolen. Kan det vara luft någonstans? Jag har svårt att tänka mig det då allting står under vattennivån. En tanke kan ju vara att det är manometern som visar fel. Om jag håller handen framför inloppen tycker jag utan att ha så mycket att jämföra med att det känns ok flöde. Är det inte så att om jag har mindre dimension på rören och mer böjar och krökar så ökar det också motståndet och därmed kan ett högre tryck byggas upp? Jag är med på att inloppsdimensionen spelar roll men det borde väl vara en summa av motståndet i systemet som tillsammans med pumpens kraft ger trycket?

14
Teknik / SV: Spelar trycket stor roll?
« skrivet: augusti 05, 2010, 10:49:52:52  »
Ja just det. Sand kan man ju fylla på. När det gäller om det kan vara fel någonstans har jag svårt att förstå vad felet skulle vara. jag har inte läckage någonstans och pumpen tuggar på. Det låter väl rimligt att pumpen inte klarar av att höja trycket mer med den rördimensionen jag har. Att ha en större pump känns väl inte helt nödvändigt om cirkulationen fungerar tillfredställande?

15
Teknik / Spelar trycket stor roll?
« skrivet: augusti 05, 2010, 09:15:28:28  »
Ja, då är allting äntligen i gång och verkar fungera. Det jag är lite konfunderad över är trycket. Jag har dragit 50 slang pem och 63 rör. Endast 50 rör till och från VP. Styr flödet dit med bypassventil. Trycket på min manometer ligger på 0,5. För att jag ska få upp högre tryck måsta jag börja stänga ventiler och bygga upp ett motstånd. Har ej haft pool förr men jag tycker att det trycker ut ganska bra med vatten i inloppen ändå.

Rostiga minnen från fysiklektioner på 80-talet säger mig att då jag har större diameter i rören får jag ett lägre tryck men mängden vatten blir inte mindre som passerar. Det är väl fortfarande pumpens kapacitet som avgör hur mycket vatten som går igenom systemet?

Vill gärna ha lite synpunkter och åsikter på detta. Jag tänkte helt enkelt inte bry mig om att trycket är lågt utan köra på då jag tycker cirkulationen är ok.

16
Markpooler. / SV: Har tappat sugen nu....
« skrivet: juli 27, 2010, 15:54:44:44  »
Ja absolut skönt att få lite förståelse. De som har åsikter är folk som jag har runt omkring mig som gärna ringer och vill låna grejer och få hjälp med än det ena än det andra. Nu har jag börjat att säga nej till sådant, jag har framför allt brist på tid och den lilla jag har kvar vill jag ägna åt mig själv och min familj.

En tanke som också slår mig ibland är vilken bubbla vi lever i när ett stort problem är att poolen inte är badbar. Ibland känns det som om man skulle backa bandet och försöka vara lite tacksam för det man har och har åstadkommit. Detta känns svårare och svårare i dessa tider där det ska ändras, byggas, renoveras och bytas ut.

Nu ska poolen bli badbar och sedan ska jag bada och ta en dags semester och lösa korsord. s

Tack för supporten  här på forumet!

17
Markpooler. / SV: Har tappat sugen nu....
« skrivet: juli 27, 2010, 12:24:44:44  »
Ja nu händer det grejer. I dag blir linerläggningen klar och vattenbilen är på väg. Jag ska bada oavsett temperatur och barnen med. Trallbygge runt om känns nu mer överkomligt. Tack för support här och jag har inte gett upp.'

Det som kan kännas lite irriterande ibland är när andra har åsikter om hastigheten på mitt bygge. Och framförallt sådana som aldrig genomfört ett projekt liknande detta själva. En del tror tydligen att lösningen är bra planering. Det faktum att det krävs tid och pengar verkar inte vara lika viktigt.




18
Markpooler. / SV: Har tappat sugen nu....
« skrivet: juli 25, 2010, 00:35:05:05  »
Ja nu känns det lite bättre faktiskt. Nu ska jag inte beklaga mig mer. Egentligen har man det väl för bra när det här upplevs som ett världsproblem. Tack för uppmuntrande ord.  :)

19
Markpooler. / SV: Har tappat sugen nu....
« skrivet: juli 24, 2010, 18:10:50:50  »
Tack för dessa orden. Gick ut och slog i några spikar i friggeboden (som ju har elcentralen för poolen så den måste ju också bli klar). Nu gick jag in och ska ta en kaffe. Har nog börjat tänka tanken att allt bad i år är bonus. Ska lägga in en bild när allt är klart säsongen 2011.....

20
Markpooler. / Har tappat sugen nu....
« skrivet: juli 23, 2010, 14:50:47:47  »
 Poolbygget har blivit en belastning och nu har jag tappat sugen rejält. Linerläggningen skulle gjorts men mina lampor från folkpool dömdes ut av linerföretaget. Efter att folkpools säljare ringt någon teknisk support visste han tydligen precis vad han sagt till mig innan om montering av dessa lampor. Orkar inte bry mig.. Har köpt två nya lampor och skummat in och väntar fortfarande på linerläggning. Hela tomten ser ut som ett bygge och jag orkar inte mer. Det här är det sista projektet som jag ska göra på det här förbannade huset. Känns som om hela skiten ska säljas när jag är färdig och så flyttar jag till lägenhet med en balkong och har två krukor som trädgård..

Ledsen om jag inte är lika entusiastisk som er andra men nu längtar jag bara efter att sommaren tar slut så jag kan få börja jobba.

Sidor: 1 [2] 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag