VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erik Johansson

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Vad täta med under vatten?
« skrivet: juni 18, 2012, 22:37:58:58  »
Jag har en mindre läcka som kräver påfyllning av poolen varje dag en timme med trädgårdsslang. Jag misstänker att listerna som klämmer fast plasttrappan mot linen kan vara boven. Jag har ingen lust så här mitt i säsongen att låta nivån sjunka tills läckaget stannar av, som ju skulle indikera var läckan kan finnas. Påfyllningen skulle kunna ta en vecka med vår begränsade vattenkapacitet.
Jag har funderat på att testa med något som man kan smeta på i skarvarna under vatten,  kanske något i stil med ungarnas modellera, fönsterkitt e.dyl.
Någon som har ett bättre förslag?

2
Markpooler. / Rengöring med askorbinsyra
« skrivet: juni 07, 2012, 21:32:52:52  »
Vår pool var kraftigt missfärgad. Plasttrappan var brun och gick inte att få vit med några som helst medel. Jag googlade som en vilde efter råd OCH HITTADE på en sajt i USA. Lösningen heter askorbinsyra, som ju är samma som C-vitamin, alltså helt ofarligt i den utspädning det är fråga om. På prov köpte jag ett par påsar på Konsum och med en mjuk svamp strök på syran. Resultatet kom ögonblickligen. Plasten blev, som ett trollslag helt vit igen, utan gnuggning. Nu måste man ju ha större kvantitet för en hel pool.
På den amerikanska sajten rekommenderar man en inblandning av ca 0,5 kg per 50 kubik. Sen är det bara att låta pumpen gå.
Jag vet inte vilka alla föroreningar detta tar, men vi har tidigare haft järn/manganhaltigt vatten.
Askorbinsyran kan beställas via nätet och kostar ca 250 kr/500 gram. En otroligt billig lösning på vårt problem, som irriterat oss år efter är. Nu är poolen som ny igen.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan