VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Conny737

Sidor: 1 ... 13 [14]
131
Markpooler. / Pool med överinning, nackdelar
« skrivet: augusti 14, 2012, 12:36:45:45  »
Hej,
Skall bygga pool nu i höst men har lite svårt att bestämma mig om jag skall ha en "vanlig" pool eller en med överrinning. Men en riktig överrinning verkar väldigt komplicerad med bufferttank etc. samt att det blir väldigt dyrt.
Jag såg en lösning som Covrex har (jag har tänkt mig ett Covrexöverdrag nedsänkt i poolen), de marknadsför två typer, en vanlig och en överrinningsmodell. Det är kanske ingen riktig överrinning, eftersom avrinningen bara sker på ena kortsidan. Men det verkar vara en ganska smart lösning tycker jag. Då får man vattenytan bara 3 cm under poolens överkant, verkar stiligt jämfört med 10-15 cm under kanten. Inte heller var det skrämmande dyrt tycker jag.
Men funderar lite hur det går när ungarna hoppar från kanten, borde väl bli mycket att fylla på? Det är väl inte så bra om man missar att hålla koll på nivån och därmed torrkör pumpen räknar jag med. Andra nackdelar som jag inte tänkt på? Någon som har erfarenheter från en sådan typ av överrinning?

mvh
Conny


132
Byggtrådar / SV: Pool klar.... 4x8m
« skrivet: augusti 10, 2012, 20:13:49:49  »
Hej, jag har Poolkungens Royaltec. Det är blå ovansida och beige undersida vilket gör att när den är upprullad syns beiga delen, blått när den täcker poolen. Den var enkel att montera, bara tre borrhål på de två kortsidorna. I hålen stoppar man två bultar med rundat huvud, sen är det bara att spänna fast med spännband i ena änden.

Jag har manuellt, går jättefort att dra ut med bandet, att veva upp den gör jag med manuell vev. Det tar typ 2-3 min att veva upp den, mot slutet av upprullningen är den ju lite tung eftersom man då har hela skyddet på rull s.a.s. Finns motorvariant att köpa som tillbehör.

Det som är fint med denna tycker jag är att den ligger perfekt över kantstenen, blåser inte ner något i den när den är täckt och jag tror den hjälper till att hålla värmen.

Hej, tack för fin info! Låter ju bra det där. Verkar vara ett alternativ till lamellcover tror jag, kostar ju bara en tredjedel också.
Fast just nu verkar det stora problemet att få tag i en grävare/sprängare som kommer när dom lovar...

133
Pooltäckningar / SV: Refleksjoner om lamell-cover
« skrivet: juli 26, 2012, 09:55:21:21  »
Tack för info, det blir nog Covrex antar jag. Märkligt att det inte finns något överdrag som är snyggt, inte samlar skräp som ramlar ned i poolen när man tar av det, lätt att hålla rent, osynligt när det är ihoprullat, lätt att dra över/ta av och inte kostar lika mycket som ett poolpaket...

134
Pooltäckningar / SV: Refleksjoner om lamell-cover
« skrivet: juli 24, 2012, 21:02:59:59  »
Hej,
Ska bygga pool och har då liknande krav som dig när det gäller pooltäckning, men har i tillägg krav på att skyddet inte skall ligga på kanten (hamnar mitt i utsikten). Slutsatsen blev då ett lamellcover nedsänkt i poolen. Har fått offert på lamellcover från Poolkungen och Nettopool. Prismässigt låg dom ganska lika så det är kanske samma fabrikat (Covrex). Var du inne på att köpa ett nedsänkt cover eller annat coverfabrikat?
mvh Conny

135
Byggtrådar / SV: Pool klar.... 4x8m
« skrivet: juli 24, 2012, 11:06:43:43  »
Hej,
Vilket överdrag har du? Verkar diskret när det är upprullat, vilket är ett krav jag har nu när jag ska bygga pool. Är det motordrivet eller manuellt?

mvh Conny

Sidor: 1 ... 13 [14]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag