CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Conny737

Sidor: 1 [2] 3 ... 14
11
Vatten och kemi / SV: Ny pool med saltklorinator - Vilka kemikalier behövs?
« skrivet: juni 18, 2016, 23:33:00:00  »
Klorinatorn fungerar dåligt under 20 grader.  Jag chockar en gång vid uppstart, det räcker i min pool till dess temperaturen är tillräcklig för att köra igång klorinatorn.  Kompletterar med salt för det vatten jag tappat ut. I övrigt inga andra kemikalier förutom saltsyran som klorinatorn doserar själv.

12
Klorinatorn fungerar dåligt under 20 grader enligt boken.  Jag brukar köra en vanlig chockklor när jag startar upp, det räcker iaf i min pool tills jag fått upp värmen till 20 grader. Jag satte i promodulen direkt.. Har inte använt någon klorstabilisator, inte märkt något negativt pga det.

13
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac Tri Pro
« skrivet: juni 13, 2016, 16:07:56:56  »
Hej igen, nu är jag hemma och har kollat min klorinator. Det verkar mystiskt att din klorinställning visas i %. Det ska den förvisso göra om man inte har promodulen inkopplad, men när den installerats så ska man bara kunna ställa in värden på 1-4. Om det nu inte skiljer på årsmodeller.

En gissning hade varit dålig kontakt i anslutningen inne i boxen (ribbonband) mellan promodul och själva enheten. Men eftersom du har alla andra parametrar tillgängliga så är det antagligen inte det.

Antar att du provat med att göra enheten strömlös och koppla bort anslutningen till Pro enheten, ibland kan ju sådant hjälpa.

Manualen är väl inte den bästa, bland annat tog det en stund för mig att förstå att man måste ha ett uppehåll (dvs koppla in timern) under dygnet för att inte systemet ska slås av och larma för högt ACL. Står inte nämnt vad jag kan se i PRO manualen, men står under punkt 4.1 i TRI manualen. Det låg alltså två manualer i mitt paket.

14
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac Tri Pro
« skrivet: juni 06, 2016, 23:12:12:12  »
Menar att PH som står i displayen är inställt värde, det kommer fram en pil om pH är högt och då går pumpen igång. Aktuellt ACL visas inte, bara vilken nivå på klorproduktion man valt 1-4. Däremot visas ett meddelande om ACL är högt eller lågt. Angående pumpen så ska jag kolla lite närmare på min vid tillfälle. Första året gick det åt en del saltsyra, men nu är förbrukningen låg tycker jag. Hade en del problem i början med inställningarna på min klorinator,  men efter att fått det riktigt så har den fungerat klockrent under tre säsonger.  Så vänta med att kasta din apparat☺

15
Säljes / SV: Scuba pool tester ny
« skrivet: mars 25, 2016, 22:59:08:08  »
Bra, men är inte i Sverige just nu. Kommer tillbaka runt den 6 April.  Hör av mig när jag vet exakt. Ha en fin påsk!

16
Säljes / SV: Scuba pool tester ny
« skrivet: mars 25, 2016, 10:08:49:49  »
Hej Erik,
 
Blev en pool till.... 8)

Så om den är kvar köper jag den. Kan komma förbi och betala/hämta.

Mvh Conny

17
Markpooler. / SV: Poolplåtar fals upp eller ner?
« skrivet: oktober 17, 2015, 23:10:58:58  »
Tack för svaren!  O0
Tänkte aldrig på det där med regn/smältvatten.  Då fortsätter jag med fals upp för att inte höja vattennivån i onödan. Jag har inte sänkt så mycket under inloppen. Monteringen var inga större problem tyckte jag, har inte heller haft problem med att plåtarna lyfter även om vinden kan ta i ganska bra emellanåt.

18
Markpooler. / Poolplåtar fals upp eller ner?
« skrivet: oktober 17, 2015, 19:40:42:42  »
Ibland tänker man kanske för mycket. .eller inte alls....när mina poolplåtar levererades så låg dom med falsen uppåt. Funderade inte så mycket på det utan la ut plåtarna som dom levererades. Så skulle jag i år köpa tätningsband till plåtarna och fick då frågan om jag lagt falsen upp eller ner, eftersom måtten på tätningsbanden skiljer om man har fals upp eller ner. Ganska självklart när man väl kollar plåten.... Min fråga är om det har någon betydelse om man har falsen upp eller ner. Det enda jag kan tänka mig är att vindfånget i ändarna blir högre vid fals upp.

19
Pooltäckningar / SV: Walu poolskydd som vintertäcke?
« skrivet: september 07, 2015, 16:03:01:01  »
 O0

20
Pooltäckningar / SV: Walu poolskydd som vintertäcke?
« skrivet: september 06, 2015, 09:22:50:50  »
Var fick du tag på tätningar?

Sidor: 1 [2] 3 ... 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag