VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Conny737

Sidor: [1] 2 ... 14
1
Vatten och kemi / SV: Val av reningssystem
« skrivet: februari 14, 2019, 22:38:49:49  »
Tja, när det gäller klorautomat eller saltvattenklorinator så finns det ju olika meningar om vad som är bäst. Eftersom jag är borta längre perioder var jag tvungen att ha ett automatiskt reningssystem. Jag satsade på en ganska avancerad saltklorinator och har inte ångrat det en sekund (än så länge...).

Klor via Minimaster eller liknande är säkert också en bra lösning. Det som avgjorde var att jag tycker det är behagligare att bada i saltvatten. Men smaken är ju delad även där...
Jag tycker inte att det mycket jobb med diverse injusteringar och mätningar, men det beror ju naturligtvis på vilket system man har.

Har haft min apparat i fem år nu. Eftersom den inte skall köras med lägre vattentemp än 20 grader så kör jag en chockklor vid uppstarten. När vattentemperaturen är över 20 grader kalibrerar jag två sensorer (tar 5 minuter) och kollar saltkoncentrationen i vattnet.

Det enda jag behöver köpa förutom en säck salt (eftersom jag ju tömmer ut en del vatten vid vinterstängning) är en dunk med utspädd saltsyra vartannat år. Gör inget annat under hela sommaren. Kollar naturligtvis värdena i poolen då och då, och har ett par gånger ändrat klorinställningen. Men det är bara en menyinställning.

Men det är klart, vill man ha rostfria delar i poolen faller ju salt bort. Jag är absolut ingen teknikfreak, vill bara ha ett lättskött system med minimala krav på tillsyn.

2
Markpooler. / SV: Hur mycket höjs vattennivån av regn och snö?
« skrivet: december 17, 2017, 10:34:14:14  »
Hej
Finns det risk att vatten från snö och regn rinner ner i poolen om man har vinterplåtar? Jag läste någonstans att det kommer ca: 600mm nerderbörd (i flytande form) på en en vinter i sthlm-området. Allt kommer så klart inte ner i poolen men om hälften gör det så ligger nivån över mina inlopp efter vintern.
Någon som har erfarenhet av detta?

Jag har ungefär samma upplägg som du , har tätat profilerna.   Första året lät jag plåtändarna vara öppna. Men det kom in så mycket skräp och vatten, så jag köpte skumplastprofiler som tätade öppningarna.  Du har ju en bräda som fyller samma funktion. Tömmer 15-20 cm under inloppen,  aldrig märkt någon större skillnad på vattennivå på våren sedan skumplastprofiler började användas. Framför allt slipper jag massa skräp i poolen när plåtarna åker av.

3
Vatten och kemi / SV: Scuba 2 Reagens tabletter + batterilucka
« skrivet: juni 30, 2017, 18:11:52:52  »
Ok,
Tack för info,  ska ta upp det med poolbutiken nästa gång. Kan tycka att det är lite dåligt att dom inte har koll. Men då är det ju bra med ett forum  :)

4
Vatten och kemi / SV: Scuba 2 Reagens tabletter + batterilucka
« skrivet: juni 30, 2017, 09:44:19:19  »
Du måste ha tabletter som är anpassade för photometer, de tabletter som finns för manuella tester i rör och liknande funkar inte till scuban, de ger ett felaktigt resultat.

Tabletter du hittar hos biltema och liknande stormarknader är manuella tabletter.

Tabletter för photometer hittar du hos pool & Spa återförsäljare.


Är du säker på det? Jag har köpt tabletter i poolbutik,  aldrig någon som frågat om dom är till Scuba eller manuell. Märkningen på förpackningen anger ju bara om det är fritt klor eller totalt klor om det nu gäller klor. När jag jämför mätresultat i "plastburken o i Scuba får jag ganska identiska resultat. Principen är väl densamma på manuell o Scuba.  Mäter ju grad av färg.

5
Vatten och kemi / SV: Vilken är "Bäst poolrobot"
« skrivet: maj 02, 2017, 22:44:44:44  »
Kul grej som ungarna kan leka med. Men dom tröttnar snart... Det enda jag använder min fjärr är att programmera roboten med. Hur länge den ska köra och om den ska ta väggar. Vet inte hur dom löst det på M 400.
När det gäller om det är lönsamt att köpa ftån USA, så var det definitivt det när jag beställde min. Kommer inte ihåg exakt,  men det rörde sig om halva priset inklusive moms o tull. Men det är ju snart fyra år sedan,  så priserna är kanske bättre här hemma nu. Dollarkursen är definitivt högre nu, så det kanske inte lönar sig längre. Dessutom är det inte helt enkelt med garantifrågor antar jag.

6
Vatten och kemi / SV: Vilken är "Bäst poolrobot"
« skrivet: april 30, 2017, 16:48:29:29  »
Har en Supreme M 5, heter väl M 500 nu.Triton plus är väl efterföljaren till M500. Köpte den från USA efter lite sökande, inte alla ville/kunde sälja till Europa.  Se till att du får en med powersupply som klarar vår spänning.  Min robot har fungerat suveränt I tre år och det är lätt att tömma filtren. Fjärrkontrollen har jag dock aldrig använt.    Klättrar iof inte på väggarna om vattnet är för kallt, men ser inte det som  något problem. Löser sig när det blir varmare än 20 grader i poolen.

7
Övriga frågor! / SV: Skall vi vårstarta?
« skrivet: april 15, 2017, 18:17:43:43  »
Samma erfarenhet som Eone :-\. Cirkulationen på under natten och värmeelement i teknikrummet. Verkar fungera....

Fyllde för övrigt poolen i onsdags med östersjövatten, kloret låg på 3 efter påfyllning. Vattnet klart och fint.

8
Markpooler. / SV: Vilken poolrobot är bäst?
« skrivet: april 14, 2017, 09:53:06:06  »
Har en Supreme M 5, heter väl M 500 nu. Kostar mer än 10000 om du inte köper den utomlands.  Fungerat suveränt I flera år och det är lätt att tömma filtrena. Fjärrkontrollen har jag dock aldrig använt.    Klättrar iof inte på väggarna om vattnet är för kallt, men ser inte det som  något problem.

9
Teknik / SV: Mätelektroder under renovering
« skrivet: oktober 09, 2016, 23:15:04:04  »
Jag har en Zodiac klorinator med elektroder för pH och redox. Förvarar dom under vintern i de små plastbehållarna som dom levererades med (ser ut som små provrör med en gummitätning). Använder vanligt kranvatten. Enligt manualen kan man göra det eller använda buffertlösning. .

10
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator eller inte? Risker?
« skrivet: september 13, 2016, 23:26:13:13  »
Jag har en saltvattenpool med automatik för redox o ph. Mest en slump att det blev saltvatten,  berodde på att jag tog vattnet från Östersjön då jag har borrad brunn. Att fylla med tankbil skulle kosta 6000 per år. Ångrar inte en sekund mitt val. Chockar efter påfyllning och sätter sedan igång anläggningen när vattentempen är över 20 grader. Gör sedan ingenting förutom 3-4 kontroller av kloret per säsong. Kan säkert strunta i det, visar oftast väldigt låga värden och har aldrig haft några alger.

Har också hört att saltvattenpooler inte behöver så hög klorhalt,  men det låter ju lite märkligt. Men hos mig fungerar det i alla fall. Känner en svag klorlukt när man öppnar poolöverdraget,  men inte efter att detta är avrullat.

 Personligen tycker jag det är mycket behagligare att bada i saltvatten än i "vanligt", men det beror kanske på att jag är van vid det bräcka badvattnet i Östersjön. Smaken är ju delad.

Tycker faktiskt inte heller att skummare, inlopp och lampor i plast är mycket fulare än rostfritt,  men ser förstås problemet om plasten skulle frysa sönder.

Sidor: [1] 2 ... 14
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan